Uluslararası ilahiyat ve imam hatip programlarına başvurular başlıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Uluslararası ilahiyat ve imam hatip programlarına başvurular başlıyor
Türkiye Diyanet Vakfı “Uluslararası İmam Hatip Lisesi” ve “Uluslararası İlahiyat Programı” başvuruları 1 Şubat’ta başlayacak.

Türkiye Diyanet Vakfı “Uluslararası İmam Hatip Lisesi” ve “Uluslararası İlahiyat Programı” başvuruları 1 Şubat’ta başlayacak.

Her alanda eğitimi önceleyen ve eğitim alanında yaptığı çalışmalarla kalpleri insan, vatan, ümmet ve İslam sevgisiyle dolu, özgüveni yüksek ve donanımlı bir neslin yetişmesine katkıda bulunan Türkiye Diyanet Vakfı, 2020-2021 eğitim öğretim döneminde de öğrencilere desteklerini sürdürüyor.

Kur'an kurslarından hafızlık eğitimine, imam hatip lisesinden üniversiteye, yüksek lisanstan doktoraya kadar eğitimin her kademesinde desteğini sürdüren Türkiye Diyanet Vakfı, başta ilahiyat fakülteleri olmak üzere farklı bölümlerde öğrenim gören lisans ve lisansüstü düzeyindeki öğrenciler ile dünyanın 111 ülkesinden farklı burs programlarında uluslararası öğrencilere eğitim desteği veriyor.

Bu kapsamda 2020-2021 eğitim öğretim döneminde Türkiye Diyanet Vakfı Uluslararası İmam Hatip Lisesi (UİHL) ve Uluslararası İlahiyat Lisans programlarında (UİLP) Türkiye’de eğitim görmek isteyen öğrenciler için başvurular 1 Şubat 2020 tarihinde başlayacak.

Başvurular, https://diyanetburslari.tdv.org adresinden yapılabilecek. Başvurularla ilgili detaylı bilgiye aynı adresten ulaşılabilecek.

Burs başvuruları 15 Mart 2020’de sona erecek.

3 bin 120 uluslararası öğrenci Türkiye’de eğitim görüyor

Türkiye Diyanet Vakfı eğitim desteğiyle hali hazırda lise, lisans ve lisansüstü düzeylerde 65 eğitim kurumunda, 14 ilde, 7 burs programında, 109 ülkeden toplam 3 bin 120 öğrenci eğitim öğretim hayatına devam ediyor.

8 bin 395 öğrenci mezun oldu

Ayrıca söz konusu uluslararası burs programlarından şimdiye kadar 8 bin 395 öğrenci mezun olarak ülkelerine dönmüş durumda. Bu öğrenciler Türkiye’nin gönüllü tanıtım elçileri olarak görev yapıyor.

 

Diyanet Duyurular Sayfamız için TIKLAYINIZ

 

Diyanetliler Platformu  Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Dini Haberler Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

 

Kaynak:Dini Haberler


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ahmet Vanlıoğlu son yolculuğuna uğurlandıÖnceki Haber

Ahmet Vanlıoğlu son yolculuğuna uğurland...

Diyanet 31.01.2020 Tarihli Cuma HutbesiSonraki Haber

Diyanet 31.01.2020 Tarihli Cuma Hutbesi

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!