114 Süre 114 HAFIZ

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
114 Süre 114 HAFIZ
Samsun ili Terme ilçe Müftülüğüne Bağlı Ahmetbey Kız Kur'an Kursu ve Fatih Erkek Kur'an Kursundan mezun olan 114 hafız için İcazet Programı düzenlendi.

Samsun ili Terme ilçe Müftülüğüne Bağlı Ahmetbey Mah Kız Kur'an Kursu ve Fatih Erkek Kur'an Kursundan mezun olan hafızlara yüreklere dokunan bir İcazet Programı düzenlendi. “Gönüller Kur'an'la buluşsun her evde bir hafız olsun” slogan ve hedefiyle yola çıkan Kuran Kurslarından 64 kız, 50 erkek öğrenci icazet programında sahne aldı. Katılımın ve duygunun had safhada olduğu programa Samsun İl Müftüsü Seyfullah ÇAKIR konuşmacı olarak katıldı. Çakır konuşmasında ‘“Kur'an-ı Kerim'in korunmasının yollarından birisi de hafızlardır. Bizler ilk emri “Yaratan Rabbinin adıyla oku” olan bir dinin mensuplarıyız.

İlahi ve beşerî anlayışta da her şeyin başı okumakla başlıyor. Önce eğitim, önce okumak, ilim sahibi olmak, öğrendiği ilmi hayır işlerinde kullanarak kendimizi geliştirmek zorundayız. Peygamber Efendimizin buyurduğu gibi “ilim talep etmek- öğrenmek her Müslümana farzdır” bizler de bu farzı yerine getirmekle mükellefiz. Kur’an-ı Kerim'i öğrenmek de öğretmek de buna vesile olmak da hayırlı bir iştir. Bu sebeple hafızlarımızı yürekten kutluyorum.” şeklinde konuştu. Hafızlık eğitiminde uzun yıllar binlerce hafız yetiştiren Terme Kur'an kursları Terme halkına duygu yoğunluğu olan bir programla tebrik ve takdir topladı. Programa katılan misafirler ve öğrenci velileri hafızların sahneye çıkışında gözyaşlarına hakim olamadı. Program Kur'an-ı Kerim tilaveti, teşekkür konuşmaları kursların tanıtım sinevizyonları, icazet alan erkek öğrencilerin kur'an tilavetleri ve mezun olan 114 hafız öğrenciye verilen hediyeler ve dua ile tamamlandı.

Diyanet Duyurular Sayfamız için TIKLAYINIZ

 

Diyanetliler Platformu  Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Dini Haberler Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Diyanet 2022-2023 birinci dönem umre fiyatlarını açıkladıÖnceki Haber

Diyanet 2022-2023 birinci dönem umre fiy...

28.07.2022 Tarihli Cuma HutbesiSonraki Haber

28.07.2022 Tarihli Cuma Hutbesi

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!