2021-DİB-MBSTS sınavı ne zaman başvurular ne zaman?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
2021-DİB-MBSTS sınavı ne zaman başvurular ne zaman?
Son dakika haberi: ÖSYM 2021 sınav takvimini açıkladı. ÖSYm’nin açıkladığı sınav takvimi sonrası Diyanet İşleri Başkanlığı Mesleki Bilgiler Seviye Tespit Sınavı’na girecekler 2021-DİB-MBSTS sınav başvuruların ne zaman başlayacağı, 2021-DİB-MBSTS sınavı ne zaman yapılacağı merak edilmeye başlandı. Peki 2021-DİB-MBSTS sınavı ne zaman yapılacak? İşte 2021-DİB-MBSTS sınavı ve başvuru tarihi.

ÖSYM Başkanı Aygün, 2021 yılı sınav takviminin "https://www.osym.gov.tr/" adresinden açıklandığını duyurmasıdan sonra 2021 yılında yapılacak olan DİB-MBSTS tarihi de merak edilmeye başlandı. 

2021-DİB-MBSTS sınavı ne zaman?

Diyanet İşleri Başkanlığı Mesleki Bilgiler Seviye Tespit Sınavı başvurları 24 Şubat 04 Mart 2021 tarihleri arasında yapılacak. 2021-DİB-MBSTS sınavı için geç başvurular 11 Mart 2021”’de yapılırken 2021-DİB-MBSTS sınav tarihi de 10 Nisan 2021 olarak açıklandı. 2021-DİB-MBSTS sınav sonuçları da 5 Mayıs 2021’de açıklanacak.

MBSTS, Mesleki Bilgiler Seviye Tespit Sınavı nedir?

Diyanet İşleri Başkanlığı Sınav Yönetmeliğinin 23. Maddesi uyarınca görevlilerin bilgi seviyelerini ölçmek ve mesleki bakımdan göreve en iyi şekilde hazır bulunmalarını sağlamak, kariyer basamaklarında kriter olarak değerlendirmek ayrıca;

1. Görev (müktesebi olup başka unvanlarda görev yapan personel) veya görev yerlerini değiştirmek isteyen cami görevlileri,

2. Yurtdışına din görevlisi olarak gitmek isteyenler,

3. Hac ve umre hizmetlerinde (Müftü, Vaiz ve Eğitim Görevlileri hariç) din görevlisi olarak görevlendirileceklere yönelik (4/B statüsünde çalışan sözleşmeli personel dahil) Mesleki Bilgiler Seviye Tespit Sınavı (MBSTS) yapılır.

 

ÖSYM SINAV TAKVİMİ TAM LİSTE İÇİN TIKLAYINIZ

 

Diyanet Duyurular Sayfamız için TIKLAYINIZ

 

Diyanetliler Platformu  Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Dini Haberler Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Kaynak:Dini Haberler


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
ÖSYM'den ertelenen DHBT Sınav AçıklamasıÖnceki Haber

ÖSYM'den ertelenen DHBT Sınav Açıklaması

Her Güne Bir Ayet, Bir Hadis, Bir DuaSonraki Haber

Her Güne Bir Ayet, Bir Hadis, Bir Dua

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!