3872 Kur\'an Kursu Öğretici Alım İlanı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
0
DİYANET HABER- İstanbul İl Müftülüğü Yaz Kur’an Kursu Öğreticiliği için 3872 Ücretli Kur\'an Kursu Öğreticisi Alacak.

Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

D U Y U R U

T.C.
İSTANBUL VALİLİĞİ
İl Müftülüğü

Sayı : 19923512-903.02/6173 15.05.2017

Konu : Geçici Yaz K ur’an Kursu Öğreticisi Alımı.

DUYURU
İlgi
a) Diyanet İşleri Başkanlığı Sınav Yönetmeliği.
b) Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer değiştirme Yönetmeliğinin 10. Maddesi.
c) Diyanet İşleri Başkanlığı K ur’an Eğitim ve Öğretimine Yönelik Kurslar İle Öğrenci Yurt ve Pansiyonları yönergesi.
d) Diyanet İşleri B aşkanlığının 28.04.2016 tarihli ve E-23263 sayılı yazısı.

İlçe Müftülükleri tarafından açılacak olan 2017 yılı Yaz Kur’an Kurslarında (Cami, Kur’an Kursu veya uygun görülen diğer yerler) ek ders ücreti karşılığı görevlendirilmek üzere Geçici K ur’an Kursu Öğreticisi sınavı yapılacaktır.

SINAVA KATILMAK İSTEYEN ADAYLARDA ARANAN ŞARTLAR

1- 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen şartları taşımak,
2- Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 5 inci maddesinin (b) bendindeki “Ortak Nitelik” şartını taşımak,
3- En az İmam-Hatip Lisesi mezunu olmak,
4- 2016 yılı KPSS (DHBT) sınavına girmiş olmak,
5- K ur’an Kursu Öğreticiliği yapmaya mani bir engeli bulunmamak,
6- 04-06 yaş grubu öğrencilere yönelik din eğitimi verecek öğreticiler için; Başkanlığımızca yapılan 04-06 yaş Hizmet İçi Eğitim Semineri’ne katılmış olmak veya 04-06 yaş Çocuk Gelişimi ve Eğitimi ile ilgili diplomaya yada bu alanla ilgili en az 296 saatlik sertifikaya sahip olmak.

BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER

1 - Dilekçe, (İlçe M üftülüklerinden temin edilecek.)
2- T.C. kimlik nolu nüfus cüzdanı fotokopisi,
3- En son öğrenim durumunu gösterir belgenin aslı ve fotokopisi, (İlçe Müftülüğü tarafından diploma veya geçici mezuniyet belgesinin aslı görülerek tasdikli fotokopisi alınıp aslı adaya iade edilecektir.)
4- 2016 yılı KPSS (DHBT) sonuç belgesi,
5- Varsa hafızlık belgesi aslı ve fotokopisi, (İlçe Müftülüğü tarafından aslı görülerek tasdikli fotokopisi alınıp aslı adaya iade edilecektir.)
6- 04-06 yaş grubu öğrencilere yönelik din eğitimi verecek öğreticiler için 296 saatlik sertifika, 7- Vesikalık fotoğraf. (1 adet)

BAŞVURU İŞLEMLERİ

1- Başvuru yapmak isteyenler en geç 29/05/2017 Pazartesi günü mesai bitimine kadar istenilen belgelerle birlikte görev almak istedikleri yalnızca bir ilce müftülüğüne şahsen müracaat edeceklerdir. Birden fazla ilçe müftülüğüne müracaat edenlerin (sınavı kazansalar dahi) müracaatları geçersiz sayılacaktır.
2- Belgeleri eksik olan adayların müracaatları kabul edilmeyecektir

SINAV İŞLEMLERİ

1- Sınava girmeye hak kazanan adayların sınav tarihi ve yeri, başvuruların tamamlanmasından sonra İlimiz Müftülüğü internet sitesinde http://istanbul.divanet.gov.tr adresinde ilan edilecektir.
2- Adaylar, sınava gelirken T.C kimlik N o’lu kimlik belgelerinden birini (nüfus cüzdanı, pasaport veya ehliyet) ve İl Müftülüğü internet sitesinden alacakları sınava giriş belgesini yanlarında bulunduracaklardır.

3- İlan edilen tarihte sınava katılmayanlar sınav hakkını kaybetmiş sayılacak ve adaya ikinci bir sınav hakkı verilmeyecektir.

SINAV SONUÇLARI VE YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ

1- Sınav sonuçlan İl Müftülüğümüzün http://istanbul.divanet.gov.tr adresinden ilan edilecektir, adaylara ayrıca tebligat yapılmayacaktır.
2- Sözlü sınavda 70 (yetmiş) ve üzeri puan alanlar başarılı sayılacaktır.
3- Sınavda başarılı olanlar arasında sözlü sınavı en yüksek olandan başlamak üzere başarı listesi hazırlanacak, ihtiyaç kadar asıl, diğerleri de yedek olarak belirlenecektir.
4- Puanların eşit olması halinde sıralama 2016 yılı KPSS (DHBT) puanı yüksek olana, bu puanın da eşit olması halinde, hafızlık ve öğrenim durumuna göre yapılacaktır.
5- Asıl olarak ilan edilenler “Sınav Sonuç Belgesi” ve gerekli diğer belgelerle birlikte başvuru yapılan ilçe müftülüğüne en kısa süre içinde müracaat ederek görevlendirme işlemleri yapılacaktır.
6- Asıl adayların görevlendirme işlemleri tamamlandıktan sonra, smav için müracaat ettiği ilçede 2017 yılı Yaz Kursları tamamlanıncaya kadar ihtiyaç olması durumunda sözlü sınavda başarılı olan yedek adaylar sırayla görevlendirilebilecektir.
7- Yerleştirmeye hak kazandıktan sonra kendilerine teklif edilen görev yerini kabul etmeyen adaylar görevlendirme haklarını kaybedeceklerdir.
8- Bu sınav için yapılacak müracaatlar ve smav sonucu oluşturulacak başarı listesi adayın sınavı kazandığı ilçe müftülüğündeki 2017 yılı Yaz Kur’an Kursları ek ders ücreti karşılığı geçici öğretici görevlendirmeleri için geçerli olacaktır.

DİĞER HUSUSLAR

1- Sınav işlemleri süresince adayın beyanı esas alınacaktır. Gerçeğe aykırı belge ve beyanda bulunduğu tespit edilenlerin başvuru ve sınavları geçersiz sayılacağı gibi görevlendirme yapılması halinde de görevle ilişiği kesilecektir.
2- Smav ve görevlendirme sürecinde İl Müftülüğümüzün internet sitesinde yapılan tüm duyurular tebligat sayılacaktır.
3- Geçici Kur’an Kursu Öğreticisi olarak görevlendirilenler, 5510 sayılı Sosyal Güvenlik Kanunu hükümlerine göre çalıştırılacaklardır.

1- Kur’an-ı Kerim Yüzüne (40 Puan Üzerinden)
2- Kur’an-ı Kerim Ezber (30 Puan Üzerinden)
3- Dini bilgiler (30 Puan Üzerinden)

 

DİLEKÇE ÖRNEĞİ;

 

 
Anahtar Kelimeler:

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İzmir Müftülüğü Yaz Kursu Ücretlii Öğretici Alım ilanıÖnceki Haber

İzmir Müftülüğü Yaz Kursu Ücretlii Öğret...

Çocuklara Allah\'ı Nasıl Anlatmalıyız?Sonraki Haber

Çocuklara Allah\'ı Nasıl Anlatmalıyız?

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!