Amerika'da camilerin yanında Ramazan ve ibadet lobisi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Amerika'da camilerin yanında Ramazan ve ibadet lobisi
Greater Rockford Müslüman Derneği, ABD'nin Rockford şehrinde bulunan Camilerinin yanına Ramazan'a özel tanıtım, etkinlik ve ibadet lobisi açtı.

300 Kişilik kapasitesi bulunan lobi kadınlar ve erkekler için ayrı bölümlerden oluşuyor. Lobinin ön cephesinde cam kasalar içinde Kur'an-ı Kerim bulunuyor. Ramazan boyunca kutsal kitabımızı okumak isteyenlere özel hazırlanmış. Ayrıca tanıtım amaçlı yüzlerce yıl öncesine dayanan tarihi bir el yazması Kur'an-ı Kerim ve derneğin satın alıp getirttiği İslami sanat eserleri bulunuyor.

Lobi, Ramazan boyunca ibadet dışında bir iletişim merkezi olarak da çalışacak. Bölgedeki halk Müslümanlar, Ramazan ve İslamiyet ile ilgili bilgi almak için lobiye gelebilecek.

Dernek Başkanı Şahit Naseer, yeni mekana sahip olmanın yerel Müslümanlar ve ziyaretçiler arasında daha fazla beraberlik oluşturacağını söyledi. Naseer ayrıca; "Bu Lobi, Rockford'da bulunan Darlene Drive Camisinin görünen yüzü olacak. Ramazan boyunca sosyal etkinlikler, ibadetler ve Ramazan eğlencelerimizi burada yapacağız" ifadeleri ile lobi ile ilgili geniş bilgi verdi.

Lobinin tamamlanması 10 ay sürdü ve Müslüman derneğinin kendi kendini finanse ettiği bütçeden çeyrek milyon dolara mal oldu.

Lobiyi görmeye gelen gayri Müslimlere ilk bilgileri Müslüman derneğinin imamı olan Dr. Mohamed Ahmed Elghobashy verdi. İmam, yaptığı açıklamada “Ramazan ayı, Müslümanların maneviyatlarını artırmaları için bulunmaz bir zaman” dedi ve  “Sadece oruç tutmak değil, Kur'an ile bağlantı hakkında daha çok şey var. Bunların hepsi bizim ritüellerimiz. Sizlere de kapımız açık" diye ekledi.

Rrstar'ın haberine göre Greater Rockford Müslüman Derneği, bölgesinde çeşitli organizasyonlar ile de tanınan bir dernek. Örneğin dernek hali hazırda 'İslam 101' adını verdiği ve bölgedeki toplumu İslam ile ilgili bilinçlendirmeyi amaçlayan seminerlere de ev sahipliği yapıyor. Bu seminerler de Ramazan boyunca devam edecek.

 

Diyanetliler Platformu  Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ 

Dini Haberler Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Diyanet Duyurular Sayfamız için TIKLAYINIZ

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Fransız mahkemesinden İslamofobik sözlere 5 bin euro cezaÖnceki Haber

Fransız mahkemesinden İslamofobik sözler...

Dünyanın en büyük Kur'an-ı Kerimi’ni Yazmaya BaşladıSonraki Haber

Dünyanın en büyük Kur'an-ı Kerimi’ni Yaz...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!