Başkan Yıldırım Şuurlu Öğretmenler Derneğinin eğitim kampında konuştu.
“İslamsız saadet olmaz” “İslamsız saadet olmaz”DİN-BİR-DER Genel Başkanı Muhittin Hamdi Yıldırım Şuurlu Öğretmenler Derneği (ÖĞ
“İslamsız saadet olmaz”
“İslamsız saadet olmaz”
DİN-BİR-DER Genel Başkanı Muhittin Hamdi Yıldırım Şuurlu Öğretmenler Derneği (ÖĞDER) tarafından Ankara’da düzenlenen eğitim kampında konuştu.
Şuurlu Öğretmenler Derneği, yarıyıl tatilinin ilk günlerinde Ankara’da iki günlük bir eğitim kampı düzenledi. Türkiye’nin dört bir yanından binlerce eğitim neferinin katıldığı toplantıda DİN-BİR-DER Genel Başkanı Muhittin Hamdi Yıldırım da “Temel Esaslarımız” başlıklı bir seminer verdi. Eğitim kampının eğitim camiası için bir dönüm noktası olması gerektiğini söyleyen Yıldırım, insanlığın bugün gelinen noktada yaşadığı problemlere dikkat çekti. Günümüzde insanlığın birçok sorunla yüz yüze geldiğini ve bu sorunlara çözüm üretmede yetersiz kaldığını dile getiren Yıldırım, “İslamsız saadet olmaz. İslam, her şeyin çözümüdür.” dedi. Yıldırım, “İçinde İslam olmayan bir yol, kurtuluş yolu değildir.Onun için bizler şuurlu Müslümanlar olmalıyız.” diye konuştu.
İnsanlığın kurtuluşu için şuurlu olmanın da yetmeyeceğini vurgulayan Yıldırım, son on iki yılda cezaevlerinin gizli açık birçok afla birkaç kez dolup boşaldığını ancak buna rağmen şu an içeride 160 bin tutuklu ve hükümlünün bulunduğunu hatırlattı. Yıldırım, “Demek ki insanlığın kurtuluşu için şuurlu olmak da yetmiyor. Peki ne yapmak gerekiyor? Cihat etmek gerekiyor. Bu hak yolu diğer insanlara da tanıtmak gerekiyor. Fikir, söylem ve eylem birliği içerisinde cihat etmek gerekiyor.”dedi.
Günümüzde İslam dünyasının en büyük problemlerinden birinin de batıla hoşgörüyle bakmak olduğunu vurgulayan Yıldırım, “Müslümanların, en büyük izzetin İslam’a tabi olmakta olduğunu akıllarından çıkarmamaları gerekiyor.” diye konuştu.
Kaynak Dinihaberler.com.tr [ Okunma Sayısı: 332 ]
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN
Yorum Yazın