Bin aydan daha hayırlı olan gece Kadir Gecesi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bin aydan daha hayırlı olan gece Kadir Gecesi
 14 asır önce yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’in inmeye başladığı Kadir Gecesi, 10 Haziran Pazar gününü Pazartesi’ye bağlayan gece bir kez daha idrak edilecek.

 14 asır önce yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’in inmeye başladığı Kadir Gecesi, 10 Haziran Pazar gününü Pazartesi’ye bağlayan gece bir kez daha idrak edilecek.

Giresun Müftüsü Muhittin Oral, Kuran-ı Kerim'in inmeye başladığı Ramazan ayının 27'inci gecesinin Kadir Gecesi olduğunu ve Müslümanların bu geceyi iyi değerlendirmesi gerektiğini belirtti.

Kuran-ı Kerim'de Kadir Gecesi'nin faziletinin, Kadir Suresi’nde belirtildiğini ifade eden Oral, açıklamasında şunlara yer verdi, “Kur’an-ı Kerim Ramazan ayında bu geceden itibaren inmeye başlamış ve 22 yıl sürmüştür. Kadir, takdir anlamındadır. Yani bu gece, Allah'ın, ezelde takdir ettiği kaderi uygulamak için meleklere emir verdiği gecedir. Bunun için melekler bu gecede yeryüzüne iner. Kadir Gecesi içinde o kadar büyük iyilik ve hayır vardır ki bu hayır insanlık tarihinde bin yılda yapılmamıştır. İşte Kadir Gecesi bunun için bin yıldan daha hayırlıdır. Kadir Gecesi'ni Müslümanların en iyi şekilde değerlendirmesi gerekiyor.

Atalarımızın dediği gibi ‘Her geceyi kadir bil her gördüğünü hızır bil’ hassasiyetini de dikkatten kaçırmamalıyız.

Başta ülkemiz ve gönül coğrafyamız olmak üzere bütün İslâm âleminin mübarek Kadir Gecesini en güzel temenni ve duygularla tebrik ediyor; Kadir Gecesinin feyz ve bereketinden hepimizin nasiplenmesini, dua ve niyazlarımızın kabul olmasını, topyekûn insanlığın ve bilhassa İslâm dünyasının geçmekte olduğu zorlu süreçten bir an evvel kurtulmasını, akan kan ve gözyaşının bir an önce durmasını, Ramazan Bayramına sağlık, afiyet içerisinde huzur ve mutlulukla erişebilmeyi Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum."

KADİR GECESİ PROGRAMI

Kadir Gecesi münasebetiyle Seyyid Vakkas Camii’nde 10 Haziran Pazar akşamı saat 20:30’da program düzenlenecek. Programda Yunus Öztürk ve Sami Tekir Kur’an-ı Kerim okuyacak. Aytekin Yıldız’ın ‘Allah Adın Bahri’ Tevfik Korkmaz’ın ‘Veladet Bahri’ okuyacağı program Giresun Müftüsü Muhittin Oral’ın Kadir Gecesi hakkında vaaz ve duasının ardından tamamlanacak. Gece münasebetiyle diğer camilerde de programlar düzenlenecek.

 Giresun Müftülüğü

 

Diyanetliler Platformu  Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Dini Haberler Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Diyanet Duyurular Sayfamız için TIKLAYINIZ

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İl Kalp Ameliyatını Gerçekleştiren MeleklerÖnceki Haber

İl Kalp Ameliyatını Gerçekleştiren Melek...

Camide Tartıştığı İmamı BıçakladıSonraki Haber

Camide Tartıştığı İmamı Bıçakladı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!