Bünyan Abdulhamit Han Camii İbadete Açıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
0
Bünyan İlçe Müftülüğüne bağlı İğdecik Mahallesinde yaptırılan Abdulhamit Han Camisi 11.12.2015 Cuma günü törenle hizmete açıldı.

Bünyan İlçe Müftülüğüne bağlı İğdecik Mahallesinde yaptırılan Abdulhamit Han Camisi 11.12.2015 Cuma günü törenle hizmete açıldı. Açılışa, Kayseri Valimiz Sayın Orhan DÜZGÜN, İl Müftümüz Doç. Dr. Şahin GÜVEN, Bünyan Kaymakamı Muhammet Lütfi KOTAN, Bünyan Belediye Başkanı Şinasi GÜLCÜOĞLU, DSİ Bölge Müdürü Hayrullah COŞKUN, İl Milli Eğitim Müdürü Bilal YILMAZ ÇANDIROĞLU, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Şerafettin AKYÜZ, Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Ahmet ÖVÜÇ, Servisçiler ve Minibüsçüler Odası Başkanı Yavuz AY ve ilçe protokolü ile mahalle sakinleri katıldı.

Vali DÜZGÜN, Bünyan’ın Sultan Abdulhamit Han döneminde ilçe statüsü kazanması nedeniyle ilçe ve mahalle sakinlerinin ortak kararıyla Abdulhamit Han adı konulan caminin açılışında, “Bu güzel caminin İğdecik Mahallesi’ne kazandırılmasında emeği geçen başta cami derneğimizin başkanı Yavuz Ay olmak üzere onun ailesine ve caminin yapımına katkı veren bütün hayırseverlere teşekkür ediyorum. Bu camide ibadet edenler oldukça onların hayır defterleri kapanmayacak ve inşallah ilelebet bu cami ayakta kalmaya devam edecek. Çünkü bu eserler bu toprakların Müslüman yurdu olduğunun birer nişanesidir ve gelecek nesillerde bunu yapanları ve yaptıranları hayırla yâd edecekler” dedi.

İl Müftümüz Sayın GÜVEN, “Camimizi madden imar ettik, mükâfatını ahirette alacağız. Bu camimizi beş vakit namazda doldurmalıyız. Şimdi camilerimizin manevi imarı bizlere düşüyor. Yüce Mevla camilerimizi cemaatsiz, minarelerimizi ezansız bırakmasın inşallah.”dedi. Caminin ibadete açılmasını memnuniyetle karşıladıklarını dile getirerek, caminin dayanışma içerisinde mahalle sakinlerinin el birliğiyle yaptırılmasının önemine işaret etti.

Konuşmaların ardından caminin ibadete açılış beratı ile katkı sağlayanlara teşekkür plaketi Vali DÜZGÜN tarafından verildi. İl Müftümüz Doç. Dr. Şahin GÜVEN’in duası sonrası cami ibadete açıldı. İl Müftümüz Sayın GÜVEN, Cuma Hutbesi okundu. Namaz sonrası Cami Derneği tarafından cemaate yemek ikramı yapıldı.

Sultan Abdulhamit Han Camisi, 1250 metrekare alan üzerine inşa edildi. 700 kişi kapasiteli caminin inşaatı 2 yılda tamamlanırken, caminin alt katı ise taziye odası olarak vatandaşların kullanımına sunuldu.

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Şerefli: Kur’an öğreticilerinin hakkını verinÖnceki Haber

Şerefli: Kur’an öğreticilerinin hakkını...

Kayseri İl Müftüsünden Develide İnsan Hakları KonferansıSonraki Haber

Kayseri İl Müftüsünden Develide İnsan Ha...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!