DİB 'Kutlu Doğum' ibaresini 'Mevlid-i Nebi' şeklinde değiştirdi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
DİB 'Kutlu Doğum' ibaresini 'Mevlid-i Nebi' şeklinde değiştirdi
Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmeliğe göre, Diyanet İşleri Başkanlığı, 'Kutlu Doğum' ibaresini 'Mevlid-i Nebi' şeklinde değiştirdi.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında "Kutlu Doğum Haftası ile Camiler ve Din Görevlileri Haftasını Kutlama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" yayımlandı.

Başbakanlık (Diyanet İşleri Başkanlığı) tarafından yapılan değişikliğe göre, 13 Şubat 2010 tarihli ve 27492 sayılı "Kutlu Doğum Haftası ile Camiler ve Din Görevlileri Haftasını Kutlama Yönetmeliği"nin adı "Mevlid-i Nebi Haftası ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası Kutlama Yönetmeliği" şeklinde değiştirildi.

Aynı yönetmelikte yer alan "Kutlu Doğum" ibareleri "Mevlid-i Nebi" şeklinde değiştirildi.

Söz konusu yönetmeliğin 5'inci maddesinin birinci fıkrasında yer alan "14-20 Nisan tarihleri Kutlu Doğum Haftası, 1-7 Ekim tarihleri" ibaresinin ise "Rebîu'l-Evvel ayının 12'nci günü başlangıç kabul edilerek Mevlid-i Nebi Haftası; 1-7 Ekim tarihleri ise" şeklinde değiştirilmesine karar verildi.

Komisyon kararı doğrultusunda, bu haftalar münasebetiyle merkez teşkilatı tarafından gerçekleştirilebilecek faaliyetlerin "İslam dininin itikat, ibadet ve ahlak konularında toplumun tüm kesimlerini aydınlatıcı faaliyetler gerçekleştirmek", "haftalara ilişkin sosyal ve kültürel faaliyetlerde bulunmak, sempozyum, konferans panel ve buna benzer etkinlikler düzenlemek", "Kur'an kursları öğrencileri ve din görevlileri arasında mesleki ve kültürel alanda düzenlenecek yarışmalarla ilgili usul ve esasları  belirlemek" ve "Merkez, taşra ve yurt dışında düzenlenen konferans, panel, sempozyum, forum ve diğer etkinlikler başkanlık internet sitesinde duyurulur." şeklinde olduğu bildirildi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Mevlid kandilinde yapılacak ibadetler neler? Mevlid kandilinde okunacak dualar...Önceki Haber

Mevlid kandilinde yapılacak ibadetler ne...

Din İşleri Yüksek Kurulu Bitcoin için toplanıyorSonraki Haber

Din İşleri Yüksek Kurulu Bitcoin için to...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!