DiniHaberler.com\'dan Merhum Murakıba Büyük Saygısızlık

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
0
DiniHaberler.com sitesi “MEHMET GÖRMEZ\'İ GÖREVDEN ALAN MURAKIP!” manşeti ile skandal bir habere imza attı. Yapılan haberde Mehmet Görmez, Cumhurbaşkanı kadar yetkili gösterildi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez'e ithafen övgü dolu haberler yapma hevesiyle yola çıkan “Dini Haberler” sitesi kaş yaparken göz çıkardı. “Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in Gurur Veren Mazisi” başlığı ile verilen haberde skandal cümleler var.

Habere Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez'in imamlık yaptığı yılları anlatarak başlayan haberde birçok hatalı ifadeler göze çarpıyor. Güya habere göre yurtdışı görevinden dönen Mehmet Görmez, göreve başlama imzası attığı halde mehil izni kullanılmayacağını bilmeyecek kadar cahilce bir tutum sergilemiş ve geçen gün vefat eden Merhum Murakıp Mustafa Dalyan'ın takibine yakalanarak görevden atılmıştır.

Burada şunu belirtmekte fayda var. Şayet böyle birşey vuku bulmuş ise bile, Mehmet Görmez görevden atılmamış, izinsiz ongün gibi bir zaman görevine gelmeyerek müstefi sayılmıştır. Zaten “Dini Haberler.com”sitesi haber içinde “Müstefi” ifadesini kullandığı halde, manşette Görmez'i görevden atan murakıp diye yazdı.

Daha sonrasında ise skandal cümleler bir biri ardınca devam etmekte. Prof Dr. Mehmet Görmez, Diyanet İşleri Başkanı olmasına rağmen halen görev yapmakta olan ve bir zamanlar kendisini görevden attıran Murakıp Mehmet Dalyan'a art niyetli olarak asla yaklaşmamış.

farukbildirici.com sitesinde Mehmet Görmez'in Diyanet'ten ayrılması ile ilgili şöyle bir bölüm var;

Hocalarım ısrarla “Sakın İlahiyat’a gitme ya hukuk ya siyasal oku” dediler. Ama ben başka alanlarda üçüncü dördüncü olacağıma kendi alanımda daha önde olayım istedim. 1982-83 öğretim yılında Hukuk ya da Siyasal’a girebilecek puanlarla Ankara İlahiyat Fakültesi’ne kaydoldum. İmam Hatip’teyken burs aldığım için üç ay Kırıkkale’de Kuran kursu öğretmenliği yaptım. Ancak fakülteyle beraber gitmeyeceğini anlayınca Diyanet’ten istifa ettim. Birinci sınıfta okurken bir gün imam aramak için gelen Afet İşleri görevlileriyle karşılaştım. Afet İşleri’nin ortasındaki ahşap camide 1.5 sene her Cuma, ücret almadan namaz kıldırdım, vaaz verdim. Ellerinde not defteri ve kalemle beni dinlemeye gelen bir cemaatim oldu. Oraya kadro verilince o fahri görevim resmiyete dönüştü. 1986’da Diyanet personeli oldum. Zaten bir yıl önce evlenmiştim, artık iş güç sahibi olmam gerekiyordu.( Kaynak: Hürriyet TIKLAYIN )

GÖRMEZ, CUMHURBAŞKANI KADAR YETKİLİ

Dini Haberler.com sitesi haberin akışında öyle bir cümle kullanıyor ki, zannederiz uyku haliyle yazılmış olsa gerek ama o halde bile böyle bir cümle nasıl yazılır. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez Diyanet İşleri Başkanı olduğu dönemde halen görevde olan ve kendisini görevden atan Murakıp Mustafa Dalyan'ı isterse harcarmış da harcamamış. Cumhurbaşkanı kadar yetkisi olan Görmez'in Mustafa Dalyan'ı harcamaması ne kadar üstün meziyetli bir başkan olduğunu gösteriyormuş.

Bu haberin doğruluk derecesi nedir bilmiyoruz. Bunu en iyi bilecek olan ve doğruları gün yüzüne çıkaracak olan kişi Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez'dir. Bu haber doğru olsa bile Sayın Mehmet Görmez böyle bir haberin yazılmasına asla müsaade etmezdi. Ayrıca bizim inancımıza ve örfümüze göre vefat eden kişiler hayırla yad edilir.

EY DİNİ HABERLER.COM KENDİNE GEL

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez'in ilmi birikim ve donanımını toplumun birçok kesimi biliyor ve takdir ediyor. Sizin onu bu denli süslü cümlelerle övmenize ihtiyacı yok. Ayrıca öveyim derken Merhum Murakıp Mustafa Dalyan'a yaptığınız saygısızlık eminiz ki, en çok Mehmet Görmez Hoca'mızı üzmüştür. Haber yaparken biraz daha dikkatli olmak hem İman'ın hem de habercilik ahlakının gereğidir. (Dost Acı Söyler)

Altuğ ERDOĞAN
Mihrap Haber Editörü

Kaynak: Mihrap haber

Anahtar Kelimeler:

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Sinop GSİM Açıkbaş’tan İl Müftüsü Mustafa Erkan’ı ZiyaretÖnceki Haber

Sinop GSİM Açıkbaş’tan İl Müftüsü Mustaf...

İlçe Müftülüğü Atamaları BaşladıSonraki Haber

İlçe Müftülüğü Atamaları Başladı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!