Reklamı Geç
KURBAN PAYLAŞMAKTIR

Diyanet Rekora Koşuyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Diyanet Rekora Koşuyor
Diyanet İşleri Başkanlığı’nin 4-6 yaş Kuran kurslarında eğitim gören öğrenci sayısı arttı. Geçen yıl 55 bin 321 olan öğrenci sayısı bu yıl yüzde 60 artışla bu yıl 87 bin 790 oldu

Sol Medya Bu Büyük Artıştan Rahatsız:

İşte Mustafa Mert Bildircinin Haberi; 

Birçok bakanlığı geride bırakan dev bütçesi ve bütçe harcamalarıyla tartışmalı hale gelen Diyanet İşleri Başkanlığı’nın çocuklar üzerinde artan etkisi, “4-6 Yaş Kuran Kursu İstatistikleri”ne de yansıdı. Geçen yıl açılan 554 yeni 4-6 yaş Kuran kursunda toplam 55 bin 321 öğrenci eğitim görürken bu yıl 87 bin 790 öğrenci bu kurslarda eğitim gördü. Personel sayısı itibarıyla dev bir ordu haline gelen Diyanet, 4-6 yaş Kuran kurslarında görev yapan eğitici sayısını da geçen yıla göre bin 800 kişi artırarak 4 bin 839’a ulaştırdı.

Diyanet’in ordusu genişledi

Eğitimcilerin tüm tepkisine karşın hayata geçirilen “4+4+4” uygulaması ile 60 aya kadar düşürülen okula başlama yaşı çocukların okul öncesi eğitim almasının önüne geçerken Diyanet, “Kuran Kursları Okul Öncesi Din Eğitimi” projesinin kapsamını genişletti. Dört ila altı yaş aralığındaki çocuklara eğitim veren Kuran kurslarında görev yapan personele dağıtılmak üzere sadece 2017 yılında 90 bin adet “4-6 Yaş Kuran Kursları Öğretici Kitabı” basıldı. Geçen yıl 971 olan kadrolu Kuran öğreticisi sayısı bu yıl bin 916’ya çıkarıldı. Diyanet, 4-6 yaş Kuran kurslarında 2017 yılı için 2 bin 936 geçici Kuran kursu öğreticisi görevlendirdi.

Okul öncesi Kuran eğitimi

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile imzalanan iş birliği anlaşmalarıyla eğitimin her kademesinde etkin rol üstlenmesine karşın “istediği” öğrenci sayısına ulaşamadığını bildiren Diyanet, 4-6 yaş Kuran kurslarında eğitim alan öğrenci sayısını da paylaştı. İstediği öğrenci sayısına ulaşamama nedenini, “Okul öncesi eğitimin bazı bölgelerde zorunlu olması” şeklinde açıklayan Bakanlık, 4-6 yaş Kuran kurslarında toplam 87 bin 790 öğrenciye eğitim verdiğini duyurdu. Bu öğrencilerin 43 bin 707’sinin erkek, 44 bin 83’ünün ise kız çocuğu olduğu ifade edildi. Buna göre, 2015-2016 eğitim-öğretim yılında 55 bin 321 olan 4-6 yaş Kuran kursu öğrencisi sayısında 33 bin kişilik artış yaşandı.

7 milyon öğrenciye din eğitimi

Diyanet’in, “Yurt içinde din eğitimini toplumun tüm kesimlerine ulaştırmak ve verimliliğini artırmak” amacıyla 2017’de başlattığı, “Yaygın Din Eğitimi Projesi” kapsamında din eğitimi sunulan öğrenci sayısı ise 7 milyon 619 bin oldu. 2018 itibarıyla cami ve Kuran kurslarına giden öğrenci sayısı ise 391 bin 51’le ifade edildi.

 

Diyanetliler Platformu  Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Dini Haberler Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Diyanet Duyurular Sayfamız için TIKLAYINIZ

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Instagram ve Twitter Sizi Günaha SokabilirÖnceki Haber

Instagram ve Twitter Sizi Günaha Sokabil...

Türkiye 6. Uluslararası Hafızlık ve Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması" ödül töreni yapıldıSonraki Haber

Türkiye 6. Uluslararası Hafızlık ve Kur'...

KURBAN PAYLAŞMAKTIR

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!