Diyanet Üniversite Öğrencilerine Yönelik Çalışmaları Hızlandırdı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Diyanet Üniversite Öğrencilerine Yönelik Çalışmaları Hızlandırdı
Diyanet Gençlik Koordinatörleri ve KYK'larda görevli Manevi Rehberlerin 2018-2019 Eğitim Öğretim yılının başlamasıyla birlikte yapacağı çalışmaları netleştirdi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Din hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından 09.08.2018 tarihi itibari ile 81 il valiliğine gönderilen yazıda 2018-2019 Eğitim Öğretim yılının başlamasıyla birlikte Diyanet Gençlik Yönergesinde belirtilen hususlara ek olarak; 

  1. -Üniversite gençlerine yönelik bütün çalışmalar, Başkanlık makamının 24.02018 tarih ve 65752239- 010.04-E.10079 sayılı olurları ile yürürlüğe giren Diyanet İşleri Başkanlığı Gençlik Çalışmaları Yönergesi kapsamında icra edilecektir.
  2. -İl/ilçe gençlik koordinatörleri ile KYK yurtlarında görevlendirilen manevi rehberler bütün çalışmalarda aktif olarak görev alacaklardır. Diyanet genç gönüllüsü tecrübeli öğrencilerin tecrübe ve hizmetlerinden de faydalanılacaktır.
  3. -Üniversitelerin açıldığı Eylül ayından itibaren yerel imkânlar kullanılarak Diyanet gençlik koordinatörlüğü sisteminin ve Başkanlığın gençlere yönelik hizmetlerinin tanıtımı yapılacak, özellikle kayıt tarihleri arasında terminal, şehir merkezleri, üniversite kampüsü vb. yerlerde tanıtım stantları açılacaktır.
  4. -Bütün bu tanıtım çalışmalarında “Yeni bir şehre geldin, Bu şehirde yalnız değilsin, Diyanet Gençlik Koordinatörlüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı olarak yanındayız” vurgusu yapılacaktır.
  5. -Mümkün olduğunca fazla gence ulaşmanın, onları Başkanlık/TDV hizmetleri ile tanıştırmanın imkânları oluşturulacaktır. Başta Diyanet gençlik çalışmaları merkezi olmak üzere yürütülen sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlere katılımlarını sağlamak üzere iletişim bilgileri alınacaktır.
  6. -Barınma desteği talebinde bulunan öğrenciler için TDV öğrenci yurtları ile yurt olmayan yerlerde TDV şubelerince barınma destek programı çerçevesinde yürütülen öğrenci evleri teşvik edilecektir.
  7. -TDV yurt işletmesi bulunan illerde öncelikle yurdun kapasitesine uygun bir şekilde hizmet vermesine çalışılacaktır.
  8. -Yurt hizmeti bulunmayan illerde barınma desteği talebinde bulunan öğrenci sayısına göre planlamalar TDV şube yönetimince yapılacak ve üniversite öğrencisi bulunan her ilde talep eden öğrencilere barınma destek hizmeti mutlaka sağlanacaktır. Söz konusu planlamaların yapılması ve yürütülmesinde TDV Genel Merkez Eğitim Birimi ile koordineli hareket edilecektir.
  9. -Fakülte, meslek yüksekokulu vb. yükseköğrenim kurumu bulunmayan ilçelerde, müftülüklerin/TDV şubelerinin diğer ilçelerde veya il merkezinde sunulan barınma, burs ve eğitim desteği çalışmalarına maddi imkân ve burs katkısı sağlamaları temin edilecektir. Bu doğrultuda planlamalar il müftülüklerince gerçekleştirilecektir.
  10. -Yerel imkânlar göz önünde bulundurularak derslerinde başarılı olan ve Diyanet gençlik çalışmalarına katılım sağlayan öğrencilere burs imkânları oluşturulacaktır.
  11. -Her bir ev için bir ev sorumlusu ve yardımcısı tespit edilecektir. Vaiz, İmam – Hatip, Müezzin, KKÖ. vb. unvanlarda çalışan personel arasından seçilen ev sorumluları, il ve ilçe gençlik koordinatörlerinin koordinasyonunda faaliyetleri gerçekleştirecektir. Ev sorumluları;

Diyanet Duyurular Sayfamız için TIKLAYINIZ

  • İl/ilçe gençlik koordinatörleri ile işbirliği içerisinde öğrencilerde kurumsal aidiyetin geliştirilmesine yönelik faaliyetler yürütmek, sorumlu olduğu öğrencilerin imkânlar ölçüsünde Diyanet gençlik çalışmalarına katılımını sağlamak,
  • Ev ile ilgili öğrenciler tarafından yerine getirilecek bütün resmi iş ve işlemlerin eksiksiz olarak tamamlanmasına katkı sağlamak,
  • Öğrenci velilerinin iletişim bilgilerini muhafaza etmek, belirli aralıklarla öğrencinin akademik ve sosyal başarısı, sağlık durumu vb. konularda velileri bilgilendirmek, imkânlar ölçüsünde veli ziyaretleri organize etmek,
  • Gençlik sohbetleri ile eğitim programının başarılı bir şekilde icrasına yardımcı olmak, vb. faaliyetleri icra edeceklerdir.

Diyanetliler Platformu  Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

  1. -Her bir ev için bir sorumlu öğrenci tespit edilecektir.
  2. -Barınma, burs ve eğitim destek taleplerinin karşılanmasında şehit ve gazi yakınları, engelliler, yetimler vb. ile Başkanlık/TDV personelinin çocuklarına özel imkânlar oluşturulmasına gayret edilecektir.
  3. -İl Müftüsü, Müftü yardımcıları, ilçe müftüleri, eğitim merkezi müdür ve öğretmenleri ile şube müdürü, vaiz, murakıp başta olmak hizmetine ihtiyaç duyulan personelin düzenli aralıklarla şube barınma destek programı çerçevesinde yürütülen evleri veya TDV yurtlarını ziyaret etmeleri temin edilecektir.
  4. -Aynı il içerisinde TDV’den barınma, burs ve eğitim desteği alan bütün öğrenciler, gençlik çalışmalarına katılan Diyanet genç gönüllüleri, gençlik hizmetlerinde görev alan Başkanlık/TDV personeli arasında tanışma ve kaynaşmayı temin etmek, belirli bir gündem üzerinden eğitim süreçlerine katkıda bulunmak ve gençlik çalışmalarında bir bütünlük oluşturmak üzere aylık olarak “il gençlik buluşmaları” düzenlenecektir.
  5. -TDV’den barınma desteği alan bütün öğrencilerin kulüp, öğrenci topluluğu, sanatsal ve sportif etkinlikler vb. çalışmalar yürütmeleri temin edilecektir. Ayrıca bu öğrencilerin diğer Diyanet gençlik çalışmalarına aktif olarak katılımı teşvik edilecek, bu yönde görevlendirmeler yapılacaktır. Yine bu doğrultuda nitelikli üniversite öğrencilerinin en az 5 lise öğrencisinden sorumlu olması vb. planlamalar yapılacaktır.
  6. -Gençlerimizin milli ve manevi duygular ile yetişmesine emek verecek tüm personelimize teşekkür eder, başarılar dileriz.

 

Dini Haberler Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Lisans tamamlamada başvuru ve tercih işlemleri başladıÖnceki Haber

Lisans tamamlamada başvuru ve tercih işl...

Erbaş'tan İsrail'e Sert Kınama!Sonraki Haber

Erbaş'tan İsrail'e Sert Kınama!

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!