Diyanet\'teki “Rotasyon” Tamam mı, Devam mı?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
0
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 2014 yılında aynı camide 25 yıl görev yapanlar için uygulanan Rotasyon ile ilgili sendikalardan farklı sesler gelmeye devam ediyor.

Grup sayfamıza katılmak için tikla.gif

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 2014 yılında uygulamaya konulan ve 2014 yılı itibari ile aynı camide ve aynı ünvanda 25 yıldır görev yapanların kapsayan “Rotasyon” bazı din görevlilerini rahatsız etse de, uygulamaya konuldu ve rotasyona tabi olan görevlilere belli kolaylıklar gösterilerek yerleri değiştirildi.

Ancak burada garip olan bir durum vardı ki, o da şuydu; merkezdeki bir din görevlisi kendi görev yerine yakın bir görevli ile becayiş yaparak hemen hemen yerini korumuş Rotasyon uygulaması ile yıllardır görev yaptığı köyden şehre gelme ümidi olan görevliler ise hayal kırıklığına uğramıştı Peki “Rotasyon” bu yapısı ile verimliliği nasıl arttıracaktı? Bu sorunun cevabını tam olarak kimse bilmiyor.

Sendikalara gelince; Rotasyon uygulamasını kazanıma dönüştürmek isteyen bazı sendikalar işe hemen el attılar. Rotasyona karşı olduklarını ifade eden sendikaların yanı sıra, uygulamanın yanlışlığını dile getiren sendikalar da vardı. Bunların başında Diyanet-Sen geliyor. Diyanet-Sen “Rotasyon” uygulamasına karşı değiliz, uygulanış biçimine karşıyız şeklinde bir yaklaşım sergiledi. Bazı kesimler sendikaların bu tutumunu kendi şube başkan ve yardımcılarının yerini koruma düşüncesine bağlasa da, bize göre olumlu bir yaklaşımdı.

Rotasyon ile ilgili olarak Diyanet-Sen'den önemli bir açıklama geldi. Vahdet Gazetesine açıklama yapan, Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar, din görevlilerimiz rotasyon konusunda rahat olsun ve hiçbir endişeye kapılmasınlar. Rotasyon hususun Başbakan Ahmet Davutoğlu'na ilettim. Başbakanımız da bizzat “Bu iş bitmiştir’ dedi ve çoğu görevliyi zor duruma sokan rotasyon engelini kaldıracağını duyurdu” ifadelerini kullandı.

(Konuyla ilgili haber okumak için tıkla >>>)

Yapılan bu açıklama personelde bir nebze olsun rahatlığa vesile oldu derken, Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Gümüş'ten flaş bir açıklama geldi. Rotasyon ile ilgili olarak detaylı açıklamalarda bulunan Gümüş, “İlitama Sınavsız Geçişi Hallettik Müjde ve Rotasyonu Çözdük Müjde gibi sözlerle görevlileri oyalamak, kandırmak hiç yakışmıyor” ifadelerini kullandı. 

(Konuyla ilgili haber okumak için tıkla >>>)

Sonuç olarak ortaya çıkan bir husus var ki, Sınavsız İlitam olsun, Rotasyon konusu olsun, sendikaların söylemleri ile personel bu hususta tatmin olması mümkün gözükmüyor. Yetkili sendika olmak veya etkili sendika olmak endişe ve belirsizlik ortamının yatışması için yeterli olmuyor. Konuyla ilgili olarak Diyanet İşleri Başkanlığından yapılacak olan açıklama tüm belirsizlikleri giderecektir.

Şimdi personelin merakla cevabını beklediği sorular şöyle;

1- Rotasyon ertelendi mi, iptal mi edildi?

2- 2016 yılında Rotasyon uygulanması halinde kaç yıllıkları kapsayacak?

3- 2016 yılında sadece aynı yerde 20 yıllık görevli olanlar mı Rotasyona tabi olacak?

4- 2016 yılında aynı yerde 15 yılını dolduranlar da mı Rotasyona tabi olacak?

5- 2017 yılında 8 yıllıkların için uygulacak olan Rotasyon işleminde esneme yapılıp, 10 yıla çıkarılır mı?

Şimdi tüm bu soruların cevabını alacağımız açıklama Diyanet İşleri Başkanlığından gelecektir. Rotasyon olur veya olmaz, bunu zaman gösterecektir. Rotasyon faydalı mıdır, faydasız mıdır? konusu ise göreceli bir konu olmakla birlikte, bazı görevliler tarafından faydasız görülse de, bazı görevliler tarafından faydalı bulunmaktadır. Elimizden geldiğince bu konuyu farklı açılardan dile getirdik. Takdir siz değerli din görevlisi kardeşlerimizindir. 

 

DİYANET'TE ROTASYON OLMALI MI?

ANKETİMİZE KATILMAK İÇİN TIKLAYINIZ>>>

 

 

 

Grup sayfamıza katılmak için tikla.gif

Kaynak: Mihrap haber

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Diyanet-Sen\'in Sınavsız İlitam ve Rotasyon YalanıÖnceki Haber

Diyanet-Sen\'in Sınavsız İlitam ve Rotas...

Dr. Celal EKER’den Dünya Engelliler Gününde FaaliyetlerSonraki Haber

Dr. Celal EKER’den Dünya Engelliler Günü...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!