Düzce’de 300 Hafız İcazet Aldı.

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Düzce’de 300 Hafız İcazet Aldı.
Düzce’de hafızlık eğitimini tamamlayan 300 hafız için ‘’Hafızlık İcazet Merasimi ve Kur’an Ziyafeti’’ düzenlendi.

Düzce’de hafızlık eğitimini tamamlayan 300 hafız için ‘’Hafızlık İcazet Merasimi ve Kur’an Ziyafeti’’ düzenlendi.

Düzce Müftülüğümüz tarafından, il genelinde hafızlık eğitimi veren Kur’an kursları ve Mehmet Akif İnan Hafız İmam Hatip Ortaokulundan 2018-2019 eğitim-öğretim yılında hafızlık eğitimlerini başarıyla tamamlayarak mezun olan 168 erkek, 132 kız olmak üzere toplam 300 öğrencinin katılımıyla toplu olarak icazet merasimi ve Kur’an ziyafeti düzenlendi.

Düzce Kapalı Spor Salonunda düzenlenen programa, Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı, Düzce Milletvekilleri Ümit Yılmaz ve Fahri Çakır, Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürü Nafiz Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Deniz, İl Müftüsü Hüseyin Can, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, bölge il müftüleri, protokol üyeleri, kurum idari amirleri, hafız öğrencilerin aileleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği programda duygu dolu anlar yaşanırken, çocukları hafız ve hafize olan ailelerin mutluluğu görülmeye değerdi.Mehter takımının mini konseri ve Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programın açış ve selamlama konuşmasını İl Müftüsü Hüseyin Can yaptı.

Düzce’de hizmet veren Kur’an kursları ve Gençlik Merkezleri ile ilgili bilgiler vererek konuşmasına başlayan Müftü Hüseyin Can, “Yeryüzünün en nadide merasimlerinden biri olan Hafızlık İcazet Merasimi ve Kur’an Ziyafetine hoş geldiniz İyi ki geldiniz. Siz bizimle berabersiniz. Bizde her şey de varız, hizmette varız İnşallah. Hafızlar sizi tebrik ediyorum sizi alkışlıyorum. Hz. Muhammed’in yolunda gittiğiniz için. Allah, bizlere bunları nasip ettiği için ne kadar şükür edersek azdır. Düzce tarihi bir gün yaşıyor. Bu yıl 300 öğrencimiz hafız oldu. Öğrencilerimizi gösterdikleri özveri ve gayretten dolayı kutluyorum. Bu süreçte ailelerin ve hocaların da büyük fedakârlıkları var. Hepsinden Allah razı olsun. Rabbim icazetlerini hayırlı kılsın. Düzce’mize ve ülkemize hayırlı olsun.” dedi.

Müftü Hüseyin Can’ın ardından Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürü Nafiz Yılmaz, Düzce Milletvekilleri Ümit Yılmaz ve Fahri Çakır birer konuşma yaparak duygularını dile getirdiler. 

Programda son olarak kürsüye çıkan Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı, Kur’an öğrenmenin ve hafızlığın önemine değinerek şunları kaydetti:‘’Şu manzara karşısında söyleyecek söz bulamıyorum. Tek söyleyeceğim söz. Allah’a şükür diyorum. Bugün çok güzel ortamı hep birlikte yaşıyoruz. Çocuklarımızın hafızlığı mübarek olsun. Hepsini kutluyorum. Düzce’mizde çok güzel bir hafızlık geleneğimiz var. Rahmetli Hafız Hasan Şen’den bu tarafa Düzce’mizde hafızlığın güzel bir geçmişi var. Hafızlık geleneğini devam ettirmeye çalıyoruz. Hafızlık, Allah’ın ve Peygamber’in sevgisine mazhar olan güzel bir meziyet. Ancak bunu akademik kariyerle, akademik eğitimle birleştirmemiz gerekiyor. Akademik bağlamda Düzce’mizde örnek teşkil eden Hafız İmam Hatip Ortaokullarımız var. Din Öğretim Genel Müdürlüğümüzün örnek gösterdiği bir çalışma. Bu manada 4-6 yaş Kur’an eğitimini, Diyanet eğitimini çok önemsiyoruz. Bu doğrultuda müftülüğümüzle beraber kurslar açmaya çalışıyoruz. Ayrıca gençlerimizle de ilgilenmemiz gerekiyor. Gençlerimizin iyi vakit geçirebilecekleri, cami ile yine yakın olabilecekleri Cami Gençlik Merkezlerin yapımına başladık. Sayımız 50’ye doğru gidiyor. Yapmaya çalıştığımız insan yetiştirmek. Bu yolda hep birlikte seferber olmuş durumundayız. Hafız ve hafizelerimizi tekrar kutluyorum. İnşallah bu 300 sayısını önümüzdeki yıllarda daha da artıracağız.’’ dedi.

Eyüp Sultan Camii Baş İmam Hatibi Kurra Hafız Metin Çakar, Eminönü Yeni Camii Baş İmam Hatibi Kurra Hafız Ferruh Muştuer ve Fatih Camii Baş İmam Hatibi Kurra Hafız Bünyamin Topçuoğlu’nun Kur’an-ı Kerim ziyafeti, icazet alan hafız öğrencilerin kısa süreleri okumaları ve Reisü’l-Kurra Vekili Mustafa Demirkan’ın duasıyla devam eden program, hafızlık eğitimini tamamlayan hafızlara Türkiye Diyanet Vakfı Düzce Şubesi’nin katkı ve destekleriyle çeşitli hediyeler takdim edilmesiyle tamamlandı.

Ayrıca programda 34 gençlik merkezinin temsili açılışı yapıldı, Hamidiye Mahallesi’nde yapımı tamamlanan 4-6 yaş Kur'an kursunun yapımını üstlenen hayırsever Nihat Yılmaz’a plaket takdim edildi.

300 hafızın icazet aldığı merasim, işitme engelli vatandaşlar için baştan sona işaret diline çevrildi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, şehitler için düzenlenen programa katıldıÖnceki Haber

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, şehitler i...

Darbeyi durduran salâlar, 90 bin camide yeniden yankılandıSonraki Haber

Darbeyi durduran salâlar, 90 bin camide...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!