Elazığ’da 43 hafız belge aldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Elazığ’da 43 hafız belge aldı
Elazığ'da hafızlığını tamamlayan 43 erkek öğrenci için hafızlık icazet merasimi düzenlendi...

ELAZIĞ’DA HAFIZLIK İCAZET MERASİMİ

Elazığ'da hafızlığını tamamlayan 43 erkek öğrenci için hafızlık icazet merasimi düzenlendi...

Elazığ Müftülüğü’nün organize ettiği ve Kanal Fırat’tan canlı olarak yayınlanan hafızlık icazet programı Mevlana Camii’nde yapıldı.

Öğle namazı öncesi yapılan icazet merasimine; Elazığ Valisi Çetin Oktay KALDIRIM, Vali Yardımcısı Uhut Emre KOYUNCU, DİB Yaygın Din Eğitimi Daire Başkanı Saliha BİLGİÇ, İl Müftüsü Yusuf SARIKAYA, Tunceli İl Müftüsü Aşır DURGUN, İl Müftü Yardımcısı Hatice ARSLAN, Yozgat Diyanet Eğitim Merkezi Müdürü Turgut TUNÇ, Baskil İlçe Müftüsü Ömer AYDIN, Keban İlçe Müftüsü Abdullah TEMİZKAN, Sivrice İlçe Müftüsü Hüseyin BAYRAK, İmam Hatip Lisesi Müdürleri, Elazığ Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Ali DUMANDAĞ, Elazığ Belediyesi Eski Başkan Yardımcısı Asım NAZIRLI, Elazığ Evrensel Hafızlar Derneği Başkanı Zülfü ÜÇER, Kur’an Kursları Yöneticileri ile Hocaları, çok sayıda STK Temsilcisi ve vatandaşlar katıldı.

Sarıkaya 'BİZİ BÖYLE MUTLU BİR GÜNE KAVUŞTURAN ALLAH’A HAMDEDİYORUM'

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan merasimin açış konuşmasını İl Müftümüz Yusuf SARIKAYA yaptı.

Elazığ’da hizmet veren Kur’an Kursları ile bilgiler vererek konuşmasına başlayan SARIKAYA: “Öncelikle bizi böyle mutlu bir güne kavuşturan Allah’a hamdediyorum. 2018 yılında 43 erkek ve 28 bayan olmak üzere toplam 71 hafızımız mezun oldu. Bunlara ek olarak hafızlığını bizim kurslarımızda yapıp yaş nedeniyle ayrılanlarla birlikte toplam hafız sayımız 85 oldu. Başta hocalarımız olmak üzere, hafızlarımızı ve ailelerini tebrik ediyorum. Elazığımız’a ve ülkemize hayırlı olsun.” şeklinde konuştu.

Müftü SARIKAYA’nın konuşmasından sonra kürsüye gelen hayırsever iş adamlarından Elazığ Ticaret Odası Başkanı Mehmet Ali DUMANDAĞ ve ilimizde çok sayıda hafız yetiştiren Hafız Abdullah NAZIRLI’nın oğlu Asım NAZIRLI birer selamla konuşması yaptılar.
Ardından kürsüye gelen Elazığ Valisi Çetin Oktay KALDIRIM; İnsanlığın bugün geldiği noktada millet olarak yüklenmemiz gereken önemli sorumluluklar olduğuna işaret ederek, Batı ve İslam medeniyetine dikkat çeken bir konuşma yaptı.

Kaldırım: “YENİ BİR MEDENİYET İNŞA ETMEMİZ LAZIM!”

Vali KALDIRIM konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Böylesine güzel ve anlamlı bir programda bulunmaktan çok mutlu oldum. Kur’an-ı Kerim kelamların en güzelidir. Kur’an; Yüce Allah’ın bize insan-ı kâmil olmak için hitap ettiği, nasıl yaşamamız gerektiğini öğrettiği, kendisine ailesine, topluma, insanlığa ve bütün canlılara faydalı olmanın yollarını öğrettiği en güzel kelamdır.

Kur’an bize; tefekkür etmez misiniz, düşünmez misiniz, akletmez misiniz diye hitap ederek sürekli olarak iyilik yapmayı, hayırlı, ahlaklı ve erdemli insan olmayı öğütlemektedir.

Onun için bir yandan Kur’an’ı öğreneceğiz ve Kur’an’ın bize öğrettiklerini de en iyi şekilde hayatımıza tatbik edeceğiz İnşallah.

Bugün dünyada Batı medeniyeti hâkimdir. Batı medeniyeti, dünyayı sömüren, insanı bir madde ve meta olarak gören bir anlayışa sahip. Ruhsuz, maneviyatsız ve merhametsiz bir rejim. Bunu başta Afrika olmak üzere her yerde görebilirsiniz. Dolayısıyla bizim dünyaya bu açıdan sunmamız gereken bir medeniyet tasavvurumuz var.

Bu medeniyetin temelleri Peygamberimiz tarafından atılmış ve sonraki dönemlerde özellikle Osmanlı’da zirveye ulaşmış, özü sağlam sözü sağlam, kökü sağlam bir medeniyettir. Özünü, kökünü ve değerlerini buradan alarak çağımızın ihtiyaçlarına karşılık verecek şekilde; Batı medeniyetin yerini alacak ve insanı Allah’ın yarattığı aziz bir varlık olarak görecek bir medeniyet inşa etmemiz lazım. Zira insanlığın bugün buna havadan ve sudan daha büyük bir ihtiyacı var.

Yeni nesilleri; maneviyatımızla, dinimizle, kültürümüzle ve değerlerimizle kodlamamız gerekiyor. Nesillerimizi özü sağlam, sözü sağlam, dimdik ayakta duran, bir yandan da global bakabilen, evrensel düşünerek insanlığa fayda götüren, değer üreten bir anlayışla yetiştirmek durumundayız.

Elazığ; kodları güçlü, maneviyatı güçlü, insanları kıymetli bir şehir. El-Aziz ismi ile müsemma insanların yaşadığı bir şehir. Bize düşen ise bu değerleri nesilden nesile aktarmaktır.”

Konuşmasının sonunda ilimizde hayırlı işlerde yardımlarını esirgemeyen iş adamlarına teşekkür eden Vali Çetin Oktay KALDIRIM hafızlığını tamamlayan öğrencileri, anne babalarını ve hocalarını tebrik etti.

Hıfzını tamamlayan öğrencilerin okuduğu kısa surelerin ardından diploma törenine geçildi.
Hafızları alınlarından öperek tebrik eden Vali KALDIRIM diplomalarını ve hediyelerini takdim ettiği tüm hafızlara ayrıca karanfil dağıttı.

Hafızlık icazet merasimi Müftümüz Yusuf SARIKAYA’nın yaptığı dua ile sona erdi.

Diyanet Duyurular Sayfamız için TIKLAYINIZ

 

Diyanetliler Platformu  Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Dini Haberler Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Elazığ’da 28 hafız belge aldıÖnceki Haber

Elazığ’da 28 hafız belge aldı

İslamiyet’i yeni kabul etmiş Amerikalı Müslümanlardan Diyanet’e ziyaretSonraki Haber

İslamiyet’i yeni kabul etmiş Amerikalı M...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!