Erzincan İl Müftülüğü Fahri Öğretici Sınav İlanı !

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Erzincan İl Müftülüğü Fahri Öğretici Sınav İlanı !
Erzincan Valili İl Müftülüğü 2019 yılı Kuran Kursu Öğreticisi Sınav İlanı için aranan şartlar ve başvuru şekilleri aşağıda ifade edilmiştir.

Erzincan Valili İl Müftülüğü 2019 yılı Kuran Kursu Öğreticisi Sınav İlanı için aranan şartlar ve başvuru şekilleri aşağıda ifade edilmiştir.                                                     

                                                        SINAV İLANI

Erzincan Valiliği İl Müftülüğünden Diyanet İşleri Başkanlığı Atama Ve Yer Değiştirme Yönetmeliği ile Kur'an Eğitim ve Öğretimine Yönelik Kurslar İle Öğrenci Yurt Ve Pansiyonları; İl ve İlçe Müftülüklerimize bağlı Kur'an Kurslarında, sözlü sınav sonuçlarına göre ek ders ücreti karşılığında Geçici Kur'an Kursu Öğreticisi görevlendirilecektir.

A- SINAVA KATILMAK İSTEYEN ADAYLARDA ARANAN ŞARTLAR:

1- 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48/A maddesindeki şartlar ile Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 5'inci maddesindeki "ORTAK NİTELİK" şartını taşımak.

2- 2018 Yılı KPSS (DHBT) sınavından 60 ve üzeri puan almış olmak. (60 ve üzeri puanı olan yeteri sayıda müracaatçı olmaması durumu dikkate alınarak KPSS (DHBT)'ye girenlerin de sözlü sınav yapılmak üzere müracaatı alınacaktır)

3- En az İmam Hatip Lisesi mezunu veya üstü dini yükseköğrenim mezunu olmak.

B- BAŞVURU İŞLEMLERİ:

Adayların, görev almak istediği İl veya İlçe Müftülüklerinden temin edecekleri MATBU DİLEKÇE'yi doldurarak diploma ve 2018 yılı KPSS (DHBT) sonuç belgesi ile Hafızlık Belgesini (hafız olanlar) ve varsa geçerliliği olan 4/6 Yaş Sertifikası ekleyerek şahsen 12 Nisan 2019 tarihi mesai bitimine kadar görev almak istediği Müftülüğe müracaat etmeleri gerekmektedir. Süresi içerisinde yapılmayan veya posta yoluyla yapılan müracaatlar dikkate alınmayacaktır.

C- SINAV İŞLEMLERİ:

1- Sözlü sınav 16 Nisan 2019 tarihinde Erzincan İl Müftülüğünde yapılacaktır. Sınavın aynı gün bitmemesi halinde bitinceye kadar müteakip gün/günlerde sınava devam edilecek, sınav sonuçları sınav bitim tarihinden itibaren 15 (onbeş ) gün içinde açıklanacak ve sınav sonuçları ikinci bir sınav açılıncaya kadar geçerli olacaktır.

2- Sözlü sınavda başarılı sayılmak için 100 tam puan üzerinden en az 70 (yetmiş) puan almak gerekmektedir.

3- Müftülüğümüz (//erzincan.diyanet.gov.tr) internet sitesinden ve bina girişindeki ilan panomuzdan sınav işlemleri ve sonuçlarına dair yapılan/yapılacak tüm duyurular tebligat sayılacaktır. Adaylara ayrıca herhangi bir tebligat yapılmayacaktır.

D- GÖREVLENDİRMELER:

1- Görevlendirme, başarılı olan adaylar arasından sözlü sınav puanı en yüksek olandan başlamak suretiyle başarı sırasına göre yapılacaktır.

2- Sözlü Sınav Puanının eşitliği durumunda KPSS ( DHBT) puanı yüksek olan, bu puanın da eşitliği halinde sırasıyla dini yükseköğrenim gören ve hafız olan adaylara öncelik verilecektir.

3- Görevlendirme sırası gelenlerden görevlendirmeye esas belgeleri (kimlik belgesi sureti, sabıka kaydı, Kur'an Kursu Öğreticiliği yapmaya mani bir özrü bulunmadığına dair belge) bilahare istenecektir.

4- Devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı tespit edilenler sınavı kazansalar bile görevlendirme yapılmayacağı gibi hiçbir hak iddia edemeyeceklerdir. Ayrıca haklarında gerekli yasal işlemler yapılacaktır. 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
‘Dürüstlük Manavı’ndan elde ettikleri geliri TDV'ye bağışladılarÖnceki Haber

‘Dürüstlük Manavı’ndan elde ettikleri ge...

Miraç kandilimiz miracımız olsun!Sonraki Haber

Miraç kandilimiz miracımız olsun!

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!