Reklamı Geç
KURBAN PAYLAŞMAKTIR

Gevher den MİRAÇ KANDİLİ MESAJI

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
0
Kahramanmaraş İl Müftüsü Muhammed Gevher, Miraç kandili dolayısıyla bie mesaj yayınladı. Müftü gevher mesajında Miraç mucizesinin Hz. Peygamber ve Kur’an’a inanmayanlar için, gerçekleri kabul etme fırsatı olduğunu bel

Kahramanmaraş İl Müftüsü Muhammed Gevher, Miraç kandili dolayısıyla bie mesaj yayınladı. Müftü gevher mesajında Miraç mucizesinin Hz. Peygamber ve Kur’an’a inanmayanlar için, gerçekleri kabul etme fırsatı olduğunu belirtti.

 

Kahramanmaraş İl Müftüsü Muhammed Gevher, Miraç kandili dolayısıyla bie mesaj yayınladı. Müftü gevher mesajında Miraç mucizesinin Hz. Peygamber ve Kur’an’a inanmayanlar için, gerçekleri kabul etme fırsatı olduğunu belirtti.

 

Kahramanmaraş İl Müftüsü Muhammed Gevher mesajında şöyle dedi: “15 Mayıs 2015 Cuma günü akşamı Mevla’mızın lütfuyle, Miraç Kandilini idrak etmiş olacağız. Miraç; Kur’an-ı Kerimden sonra peygamberimiz Hz. Muhammet Mustafa (SAV)’nın en önemli mucizelerinden birisidir. Mucize; insanların yapmaktan aciz kaldıkları Allah’ın izniyle ancak peygamberlerin yerine getirebilecekleri harikulade olaylardır.

 

Faydası: Gözümün görmediğine inanmam diyen insanlara adeta inanmadıkları gerçeği göstermektir. Miraç kandilimiz işte böyle müstesna bir olaydır. İki safhası vardır:

Birincisi; Peygamberimizin Mekke’de bulunan Kâbe’den Cibril-i emin refakatinde Burak denilen bir binekle, Mescid-i Aksaya götürülmesidir. Buna Kur’an ifadesiyle İSRA denilmektedir. Yüce Kur’anımızın ayetiyle sabittir. Bu yürüyüş gecenin bir zaman diliminde tahakkuk etmiştir.

 

İkincisi; Miraçtır. Peygamberimizin önce semanın katmanlarına, daha sonra da sidre-i müntehaya ulaşmasıdır. Peygamberimiz (AS) Cibril- Eminin dahî ulaşamadığı kâinatın son noktasıdır.

 

Miraç mucizesi; Hz. Peygamber ve Kur’an’a inanmayanlar için, gerçekleri kabul etme fırsatıdır. Allah’ın yarattığı kullarına bir lütfudur. Aynı zamanda Hz. Peygamberimize Allah’ın bir tesellisidir.

 

Çünkü Peygamberimiz (AS) müşrikler tarafından Taif’te taşlanmış, Mekke’de ambargo uygulanmış, her türlü eza ve cefaya maruz kalmış, çok üzülmüştü.

Diğer bir husus da, Miraç olayından önce bu sıkıntılı anlarında biricik eşi Hz. Hatice validemizi ve onu koruyan amcası Ebu Talib’i kaybetmişti. İşte böyle üzüntülü bir zaman diliminde kulu ve elçisi Hz. Muhammed’e Kur’an ifadesiyle birçok önemli olayları göstermek için onu adeta huzuruna davet etmiştir. O Yüce Peygamber, Allah’ın huzuruna çıkmazdan evvel Cibril tarafından göğsü yarılarak kalbi temizlenmiş adeta manevî ameliyat geçirmişti.

 

Öyleyse, müminin en önemli görevi iman nuruyla gönlünü nurlandırıp, başta miraç hediyesi namaz ibadeti olmak üzere, Allah’a ve yaratıklarına karşı görevlerini yapmasıdır. Doğruluk, adalet ve merhamet duygularını yeşerterek, miraca hazır olmasıdır. Miraç bir yürüyüştür, yaklaşmadır, yükseliştir.

 

Bu gün Ümmet-i Muhammed’in en önemli miracı, Rabbine yaklaşması, birbiriyle can-ı gönülden kucaklaşması, akan kanı durdurup yaşlı gözlerin yaşını dindirmesidir.

 

MİRACIN İNSANLIĞA EN BÜYÜK MÜJDESİ:

1-Şirk koşmadan ölen günahkârların da, cezalarını çektikten sonra cennete girebilmeleridir.

2-Müslümanın unutarak ve hata neticesi yaptığı kusurlardan sorumlu tutulmayıp, Mevla’mız tarafından özrünün kabul edilmesidir.

 

Diğer en önemli hediye de, bizleri günde beş defa rabbimizle buluşturan namaz ibadetidir. Gerçek manada namaz kılan mümin, dürüsttür, olgundur, merhametli ve bağışlayıcıdır.

 

Kardeşlerim; bu kutsal miraç kandilimizden onbeş gün sonra, inşallah Berat kandiline ulaşmayı sevinç ve heyecanla beklerken, bu sevinçli ve bereketli ortamın zedelenmemesi, komşuluk ve kardeşlik hukukumuza bir halel gelmemesi için, seçim heyecanını ve mücadelesini medenî toplumlara yakışır bir şekilde sürdürelim.

Başta seçimler olmak üzere her şey bitecek, ancak bizlerin birbirine olan ihtiyaçları, -beraber yaşamak zorunda olduğumuzdan- kardeşliğimiz ve komşuluğumuz hep devam edecektir ve etmek mecburiyetindedir.

 

Her fırsat ve imkânı iyi değerlendirelim. Bu miraç kandilimiz son kandilimiz olabilir, inanç ve düşüncesiyle tevbe ve dua ederek rabbimize yönelelim. Unutmayalım ki rabbimiz, haramsız, hilesiz samimiyetle kendisine açılan elleri ve gönülleri boş çevirmez.

 

Bu vesile ile tüm din kardeşlerimizin miraç kandillerini tebrik ediyor, kazançlarının bol ve bereketli, ömürlerinin ve nesillerinin hayırlı olmasını Yüce Mevla’dan niyaz ediyorum.”

 

14.05.2015

Muhammet GEVHER

Kahramanmaraş İl Müftüsü

Kaynak Dinihaberler.com.tr [ Okunma Sayısı: 48 ]

Anahtar Kelimeler:

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği DuyurusuÖnceki Haber

Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği...

Ayet ve hadislerle Mirac gecesi yaşananlarSonraki Haber

Ayet ve hadislerle Mirac gecesi yaşananl...

KURBAN PAYLAŞMAKTIR

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!