Gurbetin Din elçileri

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
0
Türkiye Diyanet Vakfı, Uluslararası İlahiyat Programı ile gurbetçilere ilahiyat eğitiminin kapılarını açıyor.

Türkiye Diyanet Vakfı, Uluslararası İlahiyat Programı ile gurbetçilere ilahiyat eğitiminin kapılarını açıyor.

D Haber.com.tr

Türkiye Diyanet Vakfı, Uluslararası İlahiyat Programı ile gurbetçilere ilahiyat eğitiminin kapılarını açıyor.

Bu kapsamda başta Avrupa olmak üzere, Amerika ve Avustralya’da yaşayan gençlere burs veriliyor. Program ile İslam ve Müslüman kimliğiyle ilgili tartışmalarda ön yargıları giderici, toplumu teskin edici doğru bilgi ve tutumu sergileyen insan kaynağı yetiştirmek amaçlanıyor.

Yurt dışında lise eğitimini tamamlayan gençler, Türkiye’de ilahiyat eğitimi aldıktan sonra yaşadıkları ülkeye geri dönüyor. Bu kapsamda başta Avrupa olmak üzere ABD ve Avustralya gibi toplam 14 ülkede yaşayan gençlere burs veriliyor. Türkiye’de toplam 6 üniversitenin ilahiyat fakültelerinde 725 öğrenci eğitim görüyor.

Almanya Birinci Sırada

Programın başlangıç tarihinden bugüne kadar 181 mezun verildi. Avustralya’dan Fransa’ya İngiltere’den Danimarka’ya kadar birçok ülkeden gelen gençler başarıyla mezun olurken, 102 mezunla ülkelerine dönen Almanyalı gurbetçi gençler ilk sırada yer alıyor.

Donanımlı Gençler Yetiştirilmesi Amaçlanıyor

Program sayesinde dini, kültürel, toplumsal ve psikolojik ihtiyaçlarını yakından bilen, her türlü çevre şartlarını ve faktörlerini tanıyan, İslam ilahiyatı alanındaki bilimsel donanımlarıyla beklentilere cevap verebilecek şekilde yaşadıkları ülkelere hizmet veren gençlerin yetiştirilmesi amaçlanıyor.

Gurbetin Din elçileri (3)

 

Anahtar Kelimeler:

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Rektör Özcan Bilecik te Toplantıya KatıldıÖnceki Haber

Rektör Özcan Bilecik te Toplan...

Serik Kız Meslek Lisesinde Değerler EğitimiSonraki Haber

Serik Kız Meslek Lisesinde Değerler Eğit...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!