Hafızlık Bölge Yarışması İç Anadolu Birincisi Belli Oldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Hafızlık Bölge Yarışması İç Anadolu Birincisi Belli Oldu
Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Din Görevlileri ve Camiler Haftası faaliyetleri çerçevesinde düzenlenen Din Görevlileri arası Hafızlık Bölge Yarışması Nevşehir’de yapıldı

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Din Görevlileri ve Camiler Haftası faaliyetleri çerçevesinde düzenlenen Din görevlileri arası bölge yarışmaNevşehir Kurşunlu Camii’nde gerçekleşti. Yarışmaya Kayseri, Aksaray, Kırşehir, Konya, Nevşehir, Niğde, Sivas ve Yozgat olmak üzere sekiz il birincisi katıldı.

Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı, İl Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Yüksel Yiğit, Din Görevlileri, Kur’an Kursu öğrencileri ve çok sayıda vatandaşın izlediği yarışmada tatlı bir heyecanın yaşandığı gözlemlendi.

Komisyon Başkanlığını Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Üyesi Ali Sarıkaya’nın yürüttüğü yarışmanın komisyon üyeleri; İl Müftüsü Yakup Öztürk, İl Müftü Yardımcısı Yaşar Bolat, Ürgüp Müftüsü Abdülmuhammet Çınar ve Uzman Vaiz Uğur Kuru idi.

İl Müftüsü Yakup Öztürk yaptığı açılış konuşmasında; ”Bu yarışmanın kazananı Hazreti Kur’an’dır. Dîn-i mübîn-i İslâm’dır. Kim kazanırsa kazansın kazanan Din Görevlisidir” dedi.

Komisyon Başkanı Ali Sarıkaya yaptığı konuşmada “Başkanlığımızın Din hizmetlerinde verimliliği artırmak, hafızlık müessesesini geliştirmek, hafızlığı teşvik etmek ve planlı çalışma alışkanlığı kazandırmak amacıyla organize ettiği bu yarışmaya Başkanlığı temsilen katılmaktan dolayı çok mutluyum. Sizlere Başkanımızın selamını getirdim. Yarışmacı hafızlarımıza başarılar diliyorum” dedi.

Aksaray’dan katılan Ekrem Uçar’ın birinci olduğu Hafızlık Bölge Yarışmasının ikincisi Kayseri’den katılan Selman Gündüz, üçüncüsü Nevşehir’den katılan İsa Karaşahin olarak belirlendi. Yarışmaya katılan diğer isimler ise yarışmanın dördüncüsü olarak ilan edildi. Yarışmaya katılan hafızlara verilen hediyeler ve konuklara yapılan ikram ile yarışma son buldu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Diyanet 06.07.2018 Tarihli Cuma HutbesiÖnceki Haber

Diyanet 06.07.2018 Tarihli Cuma Hutbesi

Başbakan Yıldırım’dan Diyanet’e veda ziyaretiSonraki Haber

Başbakan Yıldırım’dan Diyanet’e veda ziy...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!