Her Gün Bir Ayet Bir Hadis

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
0
Hergüne bir ayet bir hadis, bir kıssa, bir söz, bir dua... Hepsi burada...

Grup sayfamıza katılmak için tikla.gif

Günün Duası

Allah'ım! Cehennem azabından, kabir azabından, Mesih ve Deccal'ın fitnesinden, hayat ve ölüm fitnesinden Sana sığınırım. Allah'ım! Fayda vermeyen ilimden, katına yükselmeyen (kabul olunmayan) amelden, huzur bulmayan kalpten ve kulak verilmeyen duadan sana sığınırım. Lanetlik şeytandan Ulu Allah'a sığınırım. 

BİR AYET

Ey inananlar! Cuma günü namaz için ezan okunduğu zaman Allah'ı anmaya koşun; alım satımı bırakın; bilseniz, bu sizin için daha iyidir.."Cuma Suresi-9"

BİR HADİS 

 
وَعَنْهُ قَالَ: قَالَ رَسُولُ الله صلى الله عليه وسلم: مَنْ تَوَضَّأَ فأَحْسَنَ الوُضُوءَ ثمَّ أَتَى الجُمُعَةَ، فاسْتَمَعَ وَأَنْصَتَ، غُفِرَ لَهُ مَا بَيْنَه وَبَينَ الجُمُعَةِ وَزِيَادة ثَلاثَةِ أَيَّامٍ، وَمَنْ مَسَّ الحَصَى، فَقَدْ لَغاَ.

Yine Ebû Hüreyre (r.a)’den rivayet edildiğine göre Resûlullah (s.a.v) şöyle buyurdu

“Bir kimse güzelce abdest alarak cuma namazına gelir, hutbeyi ses çıkarmadan dinlerse, iki cuma arasındaki ve fazla olarak üç günlük daha günahları bağışlanır. Kim hutbe okunurken çakıl taşlarıyla oynarsa, boş ve mânasız bir iş yapmış olur. ”

 

KISSA

BAŞ MELEKLERİN CUMA NAMAZI.
Beytül Mam'ur, Gökyüzündeki mukaddes ibadet yerlerinden biridir. Yeryüzündeki bütün camiler ''Allah'a kulluk arz edilen yerler olmaları bakımından nasıl ''Allah'ın evleri'' ise Beytül Ma'mur da aynı meleklerin ibadetlerine sunulmuştur. Yüce Allah (c.c.) Beytül Ma'murun yanıbaşında, mukaddes evinin şanına yakışacak yücelik ve göz kamaştırıcılıkta bir minare de yaratmıştır.

Cuma günü olunca meleklerin baş sultanı cebrail (a.s.) bu yüce minareye çıkarak gelmiş geçmiş bütün ilâhi vâhiyleri peygamber'ler vasıtasıyla insanlığa duyuran dudakları ile ezan okur. Arkasından dünyanın sonunu olduğu gibi,tekrar dirilmeyi ve hesap günü toplantısını gür sesli borusu ile ilan edecek olan israfil, Beytül Ma'mur mimberine çıkarak hutbe okur. Sonra da ölüm meleği Azrail öne geçerek bütün meleklere namaz kıldırır.
Namaz bitince Cebrail (a.s.) der ki: ''Ezan okuduğumdan ötürü kazandığım sevabın tümünü, Yeryüzündeki ezan okuyan Muhammed ümmetinin bütün müezzinlerine bağışlıyorum'';
İsrafil de der ki: '' Bu mubarek günde hutbe okuduğum için elde ettiğim sevabın yekününü Muhammed ümeti içinden bu gün hutbe okuyan hatiblere veriyorum.''
Azrail de der ki ''müminlerin hafta bayramı olan bu günde imamlık ederek namaz kıldırdığımın karşılığı olarak kazandığım bütün sevabı yeryüzünde Cuma namazı kıldıran Muhammed ümmeti imamlarına bağışlıyorum.''

Bunun üzerine Beytül Ma'mur da hutbe dinleyip Cuma namazı kılan bütün melekler cemaati, hep bir ağızdan şöyle derler; '' Kalabalık bir cemaat halinde Cuma namazı kıldığımızın karşılığı olarak elde ettiğimiz sevabın tümünü Muhammed (s.a.v.) ümmeti içinden bu gün ibadet evlerini şenlendirerek yığın yığın kalabalıklar halinde Cuma namazı kılan ve hutbe dinleyen cemaate veriyoruz.''

Görülüyor ki ''Cuma ezanı okunduğu zaman dünyalık işinizi hemen bırakarak Allah ibadetine koşun'' diye emreden Allah (c.c.) haftanın sultanı olan Cuma gününün sayesinde müminlerin hafta arası günahlarını sildiği gibi, meleklerin göklerde kıldığı Cuma namazının sevabından da her mümine pay dağıtılmaktadır.

BİR SÖZ

Cuma günü günah işlemeden geçerse, diğer günler de selametle geçer. [İ.Gazali]

RESİMLER

Grup sayfamıza katılmak için tikla.gif

 
 
 
 

BİR DUA

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Yasal Uyarı: Yayınlanan yazı ve haberin tüm hakları Dinihaberler.com.tr'ye aittir. Özel izin alınmadan yazı ve haber hiçbir şekilde kullanılamaz. Ancak yazı ve haberin bir kısmı aktif link verilerek alıntılanabilir.  Açık kaynak göstermeden yapılan alıntılar için yasal takip uygulanacaktır.
Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İYİ çocuk yetiştirmekle ilgili 6 öneriÖnceki Haber

İYİ çocuk yetiştirmekle ilgili 6 öneri

İsrailliler Filistinli çocuğa köpekle işkence yaptılarSonraki Haber

İsrailliler Filistinli çocuğa köpekle iş...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!