Hiçbir gerekçe, çocuklarımızın eğitim alma hakkını engellemeye mazeret olamaz

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, çocukların eğitim alma hakkını engellemeye hiçbir gerekçenin mazeret olamayacağını belirterek, "Maalesef zaman zaman karşılaştığımız çocuk işçiliği ve çocukların eğitimden uzak kalması, hepimizi ilgilendiren ve beraberce mücadele etmemiz gereken bir sorumluluktur" dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, ‘Kur’an Kursları 2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı Açılış Programı’na katıldı.

Ankara Pursaklar İlçe Müftülüğü’ne bağlı Mehmet Atıf Camii 4-6 Yaş Grubu Kur'an Kursu'nda düzenlenen programda konuşan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, “Diyanet İşleri Başkanlığımızın en önemli hizmet alanlarından birisi de Kur’an kurslarımız, Kur’an eğitimlerimiz ve faaliyetlerimizdir” dedi.

Başkan Erbaş, Kur’an kurslarında yeni bir eğitim-öğretim döneminin başlamasının sevinci ve heyecanı içerisinde olduklarını ifade ederek,  “Milletimizin, hayat rehberimiz Kur’an-ı Kerim’i en güzel şekilde okuması, anlaması, güvenilir ve sahih bir bilgiyle temel dini bilgileri öğrenmesi için Kur’an kurslarımız büyük bir imkân ve fırsattır” diye konuştu.

“İslam’ı tanıyan çocuklarımız, rahmet ve merhametle tanışacaklar”

Her yıl gelişen ve milletin yoğun teveccühüyle büyüyen 4-6 yaş Kur’an kurslarını önemsediklerinin altını çizen Başkan Erbaş, şöyle devam etti:

“Bu kurslarda çocuklarımız, doğru bir yöntem ve bilgi ile Kur’an-ı Kerim ile tanışıyorlar. Temel dini bilgileri, ibadetleri ve ahlaki değerleri öğreniyorlar. Kardeşliği, saygıyı, sevgiyi, dürüstlüğü, paylaşma ve dayanışmayı adeta yaşayarak öğrenmeye çalışıyorlar. Özellikle, insanlığın en güzel örneği Peygamber Efendimiz ve onun hayatı ile karşılaşıyorlar, onu tanımış oluyorlar. Elbette İslam’ı tanıyan çocuklarımız, rahmet ve merhametle tanışacaklar.”

“İslam’ın özü rahmet ve merhamettir” diyen Başkan Erbaş, “Kur’an-ı Kerim ile tanışan nesiller, inanç ve iyilik sahibi bir kalbin, dünyada en büyük nimet olduğunu öğrenmiş oluyorlar.  Peygamberimizi tanıyan çocuklar; sevgi, saygı, nezaket, zarafet, hak-hakikat, iyilik, ana-baba, akraba ve yakınlara hürmet ve Kur’an’ın bütün güzelliklerinin yaşandığı örnek bir hayatı tanımış oluyorlar” ifadelerini kullandı.

“Merhamet ve rahmet dolu kalbe sahip çocuklardan oluşan bir toplum olsun istiyoruz”

Başkan Erbaş, Kur’an kurslarında Hazreti Peygamberin örnek hayatını tüm yönleriyle çocuklara anlattıklarını dile getirerek, “Amacımız, sevgi dolu çocuklar olsun. Dürüst, yalandan uzak, annesine, babasına ve büyüklerine saygı gösteren, küçüklerini seven, merhamet ve rahmet dolu kalbe sahip çocuklardan oluşan bir toplum olsun istiyoruz” şeklinde konuştu.   

Başkan Erbaş, Kur'an kurslarında çocukların, el becerileri başta olmak üzere fiziksel ve duygusal açıdan geliştirecek etkinliklerin de yapıldığını kaydetti.

“Çocuklarımızı geleceğe hazırlamak, bizim hem dini hem milli sorumluluğumuzdur”

Çocuklar, millet, dünya ve ahiret adına yapabilecek en büyük iyiliğin, çocukları iyi bir eğitimle hayata ve geleceğe hazırlamak olduğuna dikkat çeken Başkan Erbaş, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bu manada kesinlikle kız-erkek ayırımı yapmadan, bütün çocuklarımızın, yetişme dönemlerini eğitim-öğretimle en iyi şekilde değerlendirerek onları hayata ve geleceğe hazırlamak, bizim hem dini hem milli sorumluluğumuzdur. Kur’an kurslarımız da bu açıdan önemli eğitim yuvalarımızdır.  Dolayısıyla hiçbir gerekçe, çocuklarımızın eğitim alma hakkını engellemeye mazeret olamaz. Bu bağlamda maalesef zaman zaman karşılaştığımız çocuk işçiliği ve çocukların eğitimden uzak kalması, hepimizi ilgilendiren ve beraberce mücadele etmemiz gereken bir sorumluluktur.”

Başkan Erbaş, Diyanet İşleri Başkanlığının kız çocuklarının eğitimi ve çocuk işçiliğiyle mücadeleye yönelik başlattığı farkındalık projesini hatırlatarak, "Başkanlığımız, ülkemizin çeşitli bölgelerinde pilot iller tespit ederek, orada aile ve rehberlik faaliyetlerimiz çerçevesinde özellikle kız çocuklarımızı okula teşvik etmek, ilim, irfan bilgi, hikmet sahibi olmaları ve toplumun bu yönünü geliştirmeleri noktasında büyük gayret içerisindedir" diye konuştu.

Başkan Erbaş, her yıl yüzlerce hafızın yetiştiği hafızlık eğitimi ve büyük kısmı kadınlardan oluşan İhtiyaç Odaklı Kur’an Kursları gibi farklı programlarla her zaman ve her seviyeye uygun din eğitimi verdiklerini söyledi.

Yeni eğitim-öğretim dönemini tebrik eden Başkan Erbaş, “Kur’an kurslarımızın 2019-2020 eğitim-öğretim döneminin öğreticilerimiz, öğrencilerimiz, bu alanda hizmet eden bütün meslektaşlarımız ve milletimiz için hayırlı ve başarılı geçmesini yüce Rabbimizden niyaz ediyorum” dedi.

Başkan Erbaş, konuşmasının ardından 4-6 yaş Kur'an kursundaki sınıfları gezerek öğrencilere hediyeler verdi.

Programa, Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Kadir Dinç ve Ankara Müftüsü Yusuf Doğan da katıldı.

 

Diyanet Duyurular Sayfamız için TIKLAYINIZ

 

Diyanetliler Platformu  Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Dini Haberler Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Dualarında her daim Türkiye olan kardeşlerimize yalnız olmadıklarını hissettirdinizÖnceki Haber

Dualarında her daim Türkiye olan kardeşl...

Diyanet önemli projeyi hayata geçirdi... Kız çocukları okula kazandırılacakSonraki Haber

Diyanet önemli projeyi hayata geçirdi......

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!