KAGEM Diyalog Fitnesine Alet Edilmek mi İsteniyor?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
0
Hristiyanlaştırma çalışmasında KAGEM'in ne işi var? Dinler arası diyalog çalışmalarını yürüten EPIL, İstanbul’da seminer düzenliyor. TDV bünyesinde ki KAGEM buna nasıl katılıyor?

Avrupa Dinler arası Öğrenme Projesi ile Ilımlı İslam ve dinler arası diyalog çalışmaları ile bilinen EPIL, Türkiye’de 17-24 Ekim tarihleri arasında İstanbul’da tepki toplayacak seminer düzenliyor.

DİYALOG FİTNESİ İSTANBUL’DA

Ülkemizde Paralel Yapı’nın bayraktarlığını yaptığı dinler arası diyalog fitnesine Türkiye Diyanet Vakfı bünyesinde bulunan Kadın Aile Gençlik Merkezi KAGEM de alet edilmek isteniyor. Müslümanlar, Türkiye Diyanet Vakfı’nın bu semineri iptal etmesini istiyor.

BU DİYALOG’TAN HAYIR GELMEZ!

2002 yılından bu yana faaliyet gösteren ve gezici bir üniversite kimliği taşıyan EPIL (Avrupa Dinler arası Öğrenme Projesi ) dördüncü dönem programına Türkiye’yi de dâhil etti. Bugüne kadar İsviçre, Almanya, Avusturya, İspanya, Hollanda ve Lübnan gibi ülkelerde dinler arası diyalog çalışmaları yürüten EPIL, Türkiye’de de TDV’yi diyalog çalışmalarına alet etmek istiyor.

EVANJELİSTLERİN DİYALOG PLANI

En basit anlamıyla "Hristiyanlık bildirisini vaaz eden ve yayan kişi" anlamına gelen Evanjelist kişilerce kurulan EPIL’ın asıl hedefinin TDV’nin bünyesinde bulunan Kadın Aile Gençlik Merkezi KAGEM aracılığıyla Müslümanları Hristiyanlığa özendirmek olduğu iddia ediliyor. EPIL’ın daha önce Avrupa’da ve Türkiye’de Paralel Yapı ile dinler arası diyalog çalışmaları yürüttüğü iddia ediliyor.

GÖRMEZ DİYALOG’A KARŞI ÇIKMIŞTI!

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez'in “Dinler karıştırılarak bir diyalog dini oluşturulamaz. Bu hem imkânsızdır, hem de doğru ve ahlaki değildir. Dinler arası diyalog olmaz, din adamları arasında diyalog olur." sözlerine rağmen Türkiye Diyanet Vakfı Derneği Kadın ve Aile Birliği’nin İslam'ı sulandırma çalışmalarına alet edilmek istenmesinin önüne geçilmesi gerektiği düşünülüyor. Türkiye’de Paralel Yapı’nın deşifre olmasıyla birlikte Ilımlı İslam ve Diyalog Projesinin yürütülemediğini gören evanjelist yapılanma Türkiye Diyanet Vakfı’nı kendi emellerine alet etmek istiyor. Böylece Diyanet bünyesi de yıpratılmak isteniyor.(Kaynak: Milat)

 

KAGEM'İN KONUYA İLİŞKİN HABERİ;

EPIL’IN TÜRKİYEDEKİ PROJELERİ TÜRKİYE DİYANET VAKFI KAGEM ARACILIĞI İLE YÜRÜTÜLECEK
2002 yılından bu yana faaliyet gösteren ve gezici bir üniversite kimliği taşıyan EPIL (Avrupa dinler-arası Öğrenme Projesi ) dördüncü dönem programına Türkiye’yi de dâhil etti.  Bugüne kadar İsviçre, Almanya, Avusturya, İspanya, Bosna-Hersek, Hollanda ve Lübnan ülkelerinde gerçekleşen programın dördüncü dönem paydaşları Türkiye, Avusturya, Bosna-Hersek ve Hollanda olarak belirlendi. TDV KAGEM ise EPIL’ın yeni Türkiye ortağı oldu. 
  

Kadınlar Toplumu uzlaştırmak için bir araya geldi 
17-23 Ekim 2015’de İstanbul’da gerçekleştirilecek programın ilk tanıtım ve hazırlık toplantısı KAGEM’de yapıldı. Toplantıda, aralarında farklı dini kökene sahip 6 kişilik bir öğrenci grubu ve aralarında çeşitli STK temsilcileri, akademisyen, eğitimci, din görevlisi ve farklı meslek gruplarından kadınların bulunduğu ülke destek grubu yer aldı. Katılımcılar, projenin ilk birleşim toplantısında Eğitim konusu olarak belirlenen“Kimlik-Ayrımcılık ve İslamofobi” teması çerçevesinde görüş ve önerilerini sundular. EPIL’ın Türkiye’deki akademik üyeleri ise Siirt Üniversitesi öğretim Üyesi Doç. Dr. Emel Topçu ve KAGEM Müdürü Hicret K. Toprak oldu.    Projedeki amaç toplumdaki her türlü farkındalığa rağmen huzur içinde bir arada yaşamanın yollarını yeniden keşfetmek. Bu sebeple programda her ülkede olmak üzere destek grupları oluşturulacak. Bu gruplar gerek fikirleri gerekse organizasyon destekleri ile katkı sunacakları gibi, özellikle gezici grubu beslemek üzere 6 ayda bir Epil programı öncesinde ve sonrasında atölye çalışmalarıyla bir araya gelecekler.

Kimlik-Ayrımcılık ve İslamofobi” temasıyla 17-23 Ekim 2015’de İstanbul’da gerçekleştirilecek olan programın dört günü seminer, bir günü uluslararası isimlerin konuşmacı olarak katılacağı konferans ve bir günü de İstanbul gezisi olarak planlandı. 

 

Kaynak: Dinihaberler.com.tr

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İsveç'te camiye 'eşcinsellik' baskısı!Önceki Haber

İsveç'te camiye 'eşcinsellik' baskısı!

Camiler Haftasında Başkandan İmamlara Sürpriz HediyeSonraki Haber

Camiler Haftasında Başkandan İmamlara Sü...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!