Kabe’de son Cuma namazında Mescid-i Aksa için dua…

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
0
Hac farizasını yerine getirmek üzere kutsal topraklarda bulunan milyonlarca hacı adayı, Kurban Bayramından önce son Cuma namazını Kâbe’de kıldı.

Sabah namazı öncesi Mescid-i Haram'ı dolduran hacı adayları, Cuma namazını Kâbe’de kılabilmek için Cuma vaktine kadar Mescid-i Haram'dan ayrılmadı.

Son Cuma namazını Kâbe’de kılmak isteyen binlerce hacı adayı ise Kâbe’ye girmeyi başaramadı. Mescid-i Haram’ın etrafını ve çevresini dolduran Müslümanlar sokaklarda Cuma namazını kıldı.

Cuma namazını Metaf alanında ve Kâbe’nin üç katında Kâbe’yi görerek kılmak isteyen Müslümanlar için ve sabahın erken saatlerinde Kabe’nin etrafını ve çevre sokakları dolduran hacı adayları için Suudi Arabistan yönetimi güvenlik tedbirlerini artırdı.

Cuma namazı çıkışı ise aşırı kalabalık nedeniyle trafik kilitlendi. Hacı adayları, araç bulmakta zorlanınca kaldıkları otellere yürüyerek gitmek zorunda kaldı.

Hutbede Mescid-i Aksa vurgusu…

Kâbe imamı, yüzbinlerce hacı adayına irat ettiği cuma hutbesinde, İslam âleminin Mescid-i Aksa için bir araya gelmesi gerektiğini söyledi.

Mekke'nin hayırlı ve mübarek bir belde olduğunu ifade eden Kâbe İmamı, 'Hepiniz hoş geldiniz. Burası Allah'ın evi, Peygamber Efendimizin doğduğu belde, hepimizin kıblesidir' dedi.

Mescid-i Aksa'da yaşananlara dikkati çeken Kâbe İmamı, burayı savunmanın sadece Filistinlilere mahsus olmadığı ve onların üstesinden geleceği bir sorun da olmadığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

“Mescid-i Aksa'yı savunmak bütün Müslüman toplulukların görevidir. Mescid-i Aksa için bütün Müslümanların var gücüyle savaşması lazım. Siyasi, maddi, manevi her türlü imkânlar kullanılmalıdır. Her türlü kurum bu savunmada bulunmalıdır. Ancak bu şekilde zalimlere hadleri bildirilir ve Allah'ın izniyle zafer elde edilir."

Yaklaşan Kurban Bayramından önce hacı adayları zamanının çoğunu Kâbe’de geçirerek, artık hacı olabilmek için Arafat’a çıkmayı bekliyor.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kurban Bayram Namazı Duası - 2015Önceki Haber

Kurban Bayram Namazı Duası - 2015

YENİ BİR MARAŞ FİLMİ ÇEKİLİYORSonraki Haber

YENİ BİR MARAŞ FİLMİ ÇEKİLİYOR

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!