Kahramanmaraş 124 Hafızıyla Taçlandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kahramanmaraş 124 Hafızıyla Taçlandı
Onikişubat Müftülüğünden alınan bilgiye göre Müftülüklerine bağlı 4’ü kız 5’i erkek olmak üzere 9 adet yatılı Kur’an Kurslarından 2018-2019 yılları içerisinde 124’ü kız 135’i erkek toplam 259 Hafız mezun oldu.

Onikişubat Müftülüğünden alınan bilgiye göre Müftülüklerine bağlı 4’ü kız 5’i erkek olmak üzere 9 adet yatılı Kur’an Kurslarından 2018-2019 yılları içerisinde 124’ü kız 135’i erkek toplam 259 Hafız mezun oldu.

Hafızlığını eğitimini tamamlayan 124 adet bayan hafizeler için 28.10.2019 tarihinde K.Maraş Mehmet Akif ERSOY Kültür merkezinde görkemli bir icazet ve taç giyme töreni gerçekleştirildi. Program Sümeyye Hatun K.K öğrencisi Betül NAR K.Kerim tilavetiyle başladı.

Ilıca Kız Kur’an Kursundan 8,  Şerife Yaşar Kız Kur’an Kursundan 35, Sümeyyehatun  Kız Kur’an Kursundan 40, Fatımatuzzehra Zehra Kız Kur’an Kursundan 41 toplam  124 bayan hafız mezun oldu. Ayrıca Dulkadiroğlu Müftülüğüne bağlı Can Kız Kur’an Kursundan mezun olan 19 hafızda törene iştirak ettiler. 

Takriben 2 bin kişi katıldığı törende duygulu anlar yaşadı.   Saat 10:00 da başlayan ve sadece bayanların katıldığı merasimde, Onikişubat Müftüsü Abdullah DEMİR yaptığı açılış konuşmasında Hafızlık bir sevda işidir, Tebrik ediyorum sizleri Kur’an sevdalıları diye Hafizeleri selamladı. Ayrıca DEMİR konuşmasında; Velilere, bunları yetiştiren hocalara ve maddi destekte bulunan tüm hayırseverlere teşekkür etti. 

Programa; Misafireten katılan Gaziantap İl müftüsü Ahmet Çelik ve Kahramanmaraş İl Müftüsü Celal Sürgeç te: Kahramanmaraş da diğer illere nazaran hafızlığın bir marka  olduğunu, Hafız olmanın sadece Kur’anın lafzını ezberlemek olmadığını bunun yaşantıya yansıtılması gerektiğini anlattı 

Protokol konuşmalarının ardından Onikişubat Emine GEZGİNÇ Kur’an Kursu öğreticisi Sariye Demir’in kurduğu ve yönettiği İlahi korosu tarafından unutulmaz bir ilahi programı icra edildi. Ardından hafızlar tekbirler eşliğinde geçiş töreni ile konuşmaların yapıldığı alana geldi. Hafızlara taçları ve bunun yanında, birer yarım altın takıldı. Kendi isimlerinin yazılı olduğu birer madalya inci takıldı. Ayrıca Din görevlilerinin katkılarıyla birer kol saati, ve 150 şer TL lik hediye çeki verildi.

Tören ADRB vaizi Makbule Bayır Hatim Duasıyla son buldu.

 

Diyanet Duyurular Sayfamız için TIKLAYINIZ

 

Diyanetliler Platformu  Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Dini Haberler Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
2020 yılı için Hac ön kayıtları başlıyorÖnceki Haber

2020 yılı için Hac ön kayıtları başlıyor

İslam’ın hakikatleriyle gençliğin heyecanı buluşursa dünya değişecektirSonraki Haber

İslam’ın hakikatleriyle gençliğin heyeca...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!