Kahramanmaraş İl Müftülüğü Engellilere ve Ailelerine İftar Programı Düzenlendi.

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kahramanmaraş İl Müftülüğü Engellilere ve Ailelerine İftar Programı Düzenlendi.
Kahramanmaraş İl müftülüğünün organize ettiği iftar programa engelli ve engelli ailelerinden yaklaşık 150 kişi katıldı.

Kahramanmaraş İl müftülüğünün organize ettiği iftar programa engelli ve engelli ailelerinden yaklaşık 150 kişi katıldı.

İftar programına İl Müftümüz Celal SÜRGEÇ, İl Müftü Yardımcısı Süleyman YAVUZ, Din Hizmetleri Müdürü İlyas HENNEP, Ertuğrul Gazi Görme Engelliler Okulu Müdürü Çetin ÖZBERK, Müdür yardımcıları Zeynep hanım, Yusuf bey, okul öğretmenleri, Onikişubat İlçe Engelli Koordinatörlerimiz Sultan TASLAK, Durdu Mercimek, Yunus KÖSE, Şenay GÖK, Mustafa AKSOY, Mehmet AKSOY, Fatma KOÇAK, okul öğrencileri, işitme ve görme engelliler ve aileleri katıldı.

Görme engelli Muhammet KARAOKUR’un, Açılış Kur’an-ı Kerim’i ve Akşam ezanını güzel sesiyle okuduğu iftar programında İl Müftümüz Celal SÜRGEÇ açılış konuşmasında:  “Allah'ın en şerefli varlığı insandır. Zira Yüce Rabbimiz insana halife diyor ve onu övüyor. Bundan dolayıdır ki  insanlar gönül ehli insanlar, insanın değerini şöyle dile getirirler.

Hazer kıl! Kırma kalbin kimsenin cânını incitme!

Esîr-i gurbet-i nâlân olan insanı incitme!

 Bir yerde insan incinirse orada hukuktan, devletten hatta dünden dahi bahsedilmez. Çünkü bütün bunlar hep İnsan içindir. Dolayısıyla insanlar arasında herhangi bir ayrım yapmamayı öğütleyen bir dinin mensuplarıyız. Bütün insanlar bizim için kıymetlidir. Allah katında kıymetlidir. Onun için ben o kelimeyi, engelli kelimesinin kullanamıyorum.  Çünkü bana göre en büyük engel kendisini yaratan yaşatan nimetleriyle donatan Rabbini tanımamaktır. Onu tanımayan en büyük engel sahibidir bize göre. Dolayısıyla bu tür inanlar erkek-kadın sağlam ve azalarını tam kullanamayanlar Allah katında eşittir değerlidir. Hatta onlar arasında en değerli olanın kim olduğunu dahi biz tayin edemeyiz. Yüce rabbimiz tayin ve tesbit, sizleri bir insan bir erkek ve bir kadından yarattı. Ve tanışasınız kaynaşasınız diye kabilelere ayırdı. Sizin ne hayırlınız erkekler demiyor, kadınlar demiyor, sizin en hayırlınız bütün azalarını tam kullananlar demiyor, sizin en hayırlınız kendisin yaratan yaşatan Rabbini en iyi tanıyan ona gönül bağıyla bağlı olanlar diyor. Öyle ise Allah’a karşı gönül bağını yitirenler en büyük engel sahibidirler diyorum. Bu vesileyle davetimize icabetinizden dolayı teşekkür ederim, Ramazan-ı Şerifinizi tebrik ediyorum, iftarlarınızı Allah kabul etsin cennet ve cemaliyle hepimizi müşerref eylesin. Allah razı olsun Allah’a emanet olun. Hayırlı iftarlar diliyorum” dedi.

İftar programı Muhammet  KARAOKUR’un yine güzel sesiyle yaptığı iftar duasıyla sona erdi.

Haber-Muhsin DOĞAN-Tekniker


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yürü hâlâ ne diye oyunda, oynaştasın,Önceki Haber

Yürü hâlâ ne diye oyunda, oynaştasın,

İmam ve Vaizlerin Maaşları Ne Kadar?Sonraki Haber

İmam ve Vaizlerin Maaşları Ne Kadar?

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!