Katliamın sorumlusu Batı ve Avrupa!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
0
Bosna Savaşı’nda yaşanan katliamın 21. yıldönümünde kurbanlar anılırken bir açıklamada bulunan Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, “Bosna-Hersek\'te Birleşmiş Milletler\'e bağlı askerlerin gözetiminde Srebrenitsa soykırımı yaşandı. Sözde Ermeni tasarısını kabul eden Almanya dünyanın gözü önünde gerçekleşen Srebrenitsa katliamına hala sessiz” sözleriyle tepki gösterdi.

Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

DiniHaberler.com.tr:   

Bosna Savaşı’nda yaşanan katliamın 21. yıldönümünde kurbanlar anılırken bir açıklamada bulunan Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, “Bosna-Hersek'te Birleşmiş Milletler'e bağlı askerlerin gözetiminde Srebrenitsa soykırımı yaşandı. Sözde Ermeni tasarısını kabul eden Almanya dünyanın gözü önünde gerçekleşen Srebrenitsa katliamına hala sessiz” sözleriyle tepki gösterdi.

8 BİN 372 BOŞNAK’IN ÖLÜMÜNDEN AVRUPA VE BATI SORUMLU

Avrupa’nın ve Batı’nın İslam dünyasında yaşanan katliamlara sessiz kaldığına dikkat çeken Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, “Bosna-Hersek'te Birleşmiş Milletler'e bağlı askerlerin gözetiminde Srebrenitsa soykırımı yaşandı. Sözde Ermeni tasarısını kabul eden Almanya dünyanın gözü önünde gerçekleşen Srebrenitsa katliamına hala sessiz. Bosna’da yaşanan ve 8 bin 372 Boşnak Müslümanın katledilmesinden Avrupa ve Batı sorumludur” dedi.

KATLİAMI UNUTMADIK!

Katliamın üzerinden 21 yıl geçmiş olmasına rağmen hala İslam coğrafyasında Srebrenitsa soykırımının yaralarının devam ettiğini söyleyen Ertürk, “ Hayatını kaybedenlere Allah’tan Rahmet diliyoruz. Yakınlarının da acılarını paylaşıyoruz. Katliamı Unutmadık, Unutturmayacağız.” diye konuştu.

KATLİAMIN SORUMLULARI CEZALANDIRILSIN

Srebrenitsa Soykırımını Avrupa’da 2. Dünya Savaşından sonra insanlığa karşı işlenen en vahşi olay olarak nitelendiren Başkan Ertürk, Üzerinden 21 yıl geçmesine rağmen gerçeğin tam olarak ortaya çıkarılamadığına dikkat çeken Ertürk, “ Srebrenitsa tüm insanlığın yenilgisidir. Gerçeğin üzerinin örtülmesi ve inkârlar, gelecekte daha büyük savaşları ve benzer olayları doğurur. Elimizi vicdanımıza koyarak düşünelim. Ölenleri hiçbir şey geri getirmeyecek, yaşanan acılar asla unutulmayacak. Eğer Birleşmiş Milletler kendi sorumluluklarını yerine getirmiş olsaydı Srebrenitsa’da bu soykırım yaşanmazdı. Bu Soykırımı yapanlar kadar buna göz yumanlarda burada suçludur. Aradan 21 yıl geçmesine rağmen acılar hala tazedir, adaletin biran önce yerini bulması ve suçluların cezalandırılmasını istiyoruz” dedi.

BOSNA HALKININ YANINDAYIZ 

Başkan Ertürk, Türkiye ve Bosna-Hersek’in iki kardeş ülke olduğunu ifade ederek “Bosna’da yaşayan müslüman kardeşlerimizin, bütün Bosnalıların yanındayız. Biz ilçemiz Kazan’da bu soykırımı her yıl düzenlediğimiz etkinliklerle anıyoruz. Kazan’da yaptığımız Bilge Kral Aliya İzzetbegoviç Parkı ve Srebrenitsa Soykırım Anıtımız da bunun kanıtıdır. Bundan sonra insanlığa yapılmış böyle vahşi trajedilerin yaşanmamasını diliyoruz. Bugün bile taze bir cinayet mahallini andıran Srebrenitsa’ lı kardeşlerimizin acılarını paylaşıyoruz” diye konuştu.

 

Anahtar Kelimeler:

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ramazan sonrası bu 10 soruyu kendimize soralımÖnceki Haber

Ramazan sonrası bu 10 soruyu kendimize s...

Yaz Kur\'an Kursları 2. Dönem Öğrenci Kayıt İşlemleriSonraki Haber

Yaz Kur\'an Kursları 2. Dönem Öğrenci Ka...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!