Kayseri Müftülüğü Haberleri

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
0
2016 yılı Hac Organizasyonu ile bu sene hacca gidecek olan Hacı adaylarının haccı daha iyi anlaması ve öğrenmesi amacıyla, Kayseri İl Müftülüğünün organize ettiği Hac Eğitim Semineri başladı.

Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

DiniHaberler.com.tr:     HAC EĞİTİM SEMİNERLERİ BAŞLADI

2016 yılı Hac Organizasyonu ile bu sene hacca gidecek olan Hacı adaylarının haccı daha iyi anlaması ve öğrenmesi amacıyla, Kayseri İl Müftülüğünün organize ettiği Hac Eğitim Semineri başladı.

Kısa bir süre önce Hac ibadetini yerine getirmek için kura heyecanı yaşayanlar, şimdi yolculuk için hazırlık telaşında. Ağustos ayının sonuna doğru yola çıkacak olan hacı adaylarının, Hac ibadetlerini tam anlamıyla eksiksiz yerine getirmeleri için müftülükler eğitim seminerlerine başladı.

Seminerlerin ilki Develi İlçe Müftülüğü konferans Salonu’nda yapıldı. Seminere İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven, İl Müftü Yardımcısı Tandoğan Topçu, Develi İlçe Müftüsü Zekeriya Koçak, Talas İlçe Müftüsü Esat Yapıcı, hac da görev yapacak personel ve hacı adayları katıldı.

İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven tarafından “Haccın Hikmeti ve Hacdaki Sembollerin Anlamı”, İl Müftü Yardımcısı Tandoğan Topçu tarafından “İbadet Bilinci ve Hac İbadeti”, Develi İlçe Müftüsü Zekeriya Koçak tarafından “Hac İbadetinin Gereği Olarak Bir Arada Yaşama Bilinci”, Talas İlçe Müftüsü Esat Yapıcı tarafından “Ana Hatlarıyla Hac ve Umre Menasiki”, Dr. Mustafa Soner Yılmaz tarafından “Temel Sağlık Bilgileri” konulu seminerler verildi.

Seminere katılan hacı adayları seminerden ve uygulamalı hac provasından çok etkilendiklerini ifade ederek yetkililere teşekkür ettiler. 

Kayseri İl Müftülüğü tarafından organize edilen “Hac Eğitim Seminerleri” 09.05.2016 başlamış olup 01.06.2016 tarihine kadar devam edecektir. 

"İNSANOĞLU BAŞKALARININ DERDİNİ PAYLAŞTIKÇA MUTLU OLUR"

İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven, 09-15 Mayıs 2016 Vakıflar Haftası olması münasebetiyle Kayseri Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Sivil Toplum ve Vakıf” konferansına konuşmacı olarak katıldı.

Melikgazi Belediyesi Konferans Salonu’nda düzenlenen konferansa Vali Yardımcısı Baha Basçelik, İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven, Vakıflar Bölge Müdür Vekili Hakkı Murat, şube müdürleri ve çok sayıda vakıf temsilcisi katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Vakıflar Bölge Müdür Vekili Sayın Murat, vakıf çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi.  

Konferansa konuşmacı olarak katılan İl Müftüsü Güven, "Sivil toplum dediğimiz zaman aklımıza kendi hür iradeleri ile gönüllü olarak bir araya gelen insanların oluşturduğu bir topluluktan bahsediyoruz. Bu topluluğun da bir amacı var. Sivil toplumun her bir kuruluşu böyledir. Ya ekonomik bir yardım yapmak, ya bir sosyal yardımda bulunmak ya da halkına hizmet etmek için bireysel olarak kendisini sorumlu hisseden kişilerin bir araya getirmiş oldukları gönüllü topluluklardır. Bu sivil toplum kuruluşlarını vakıflar, dernekler, cemiyetler, sendikalar ve meslek grupları olarak çeşitlendirebiliriz. Bunların her birisi zorunluluk icabı değil, gönüllülük esasına dayalı olarak insanların bir araya gelip birlikte başkalarına yardım etme, başkalarına yardımcı olma duygusuyla gerçekleştirilen birlikteliklerdir. Aslında insanoğlu fıtratı gereği başkalarına yardım etme, başkalarının yaralarına derman olma geleneğini yüce yaratandan aldı" ifadelerini kullandı.
İl Müftüsü Güven, "Yüce Mevla hepimizi bu düşünceyle yarattı. Bu fıtrat ile yarattı. Bu duruma, yardım yapanların sadece Müslümanlar olmadığından biliyoruz. Başkalarının yardımına koşanlar sadece dindar kesim değil ki. Evet, belki dinine inanan insanlar daha fazla yardım yapabiliyor olabilir ama bir Hristiyan da, bir Hindu da insanlara yardım için elinden gelen yardımı gösterebiliyor. Bu fıtratımızda olan bir duygudur. İnsanoğlu verdikçe, başkalarının derdini paylaştıkça mutlu olur" dedi.

Konferans sonrasında şiir ve kompozisyon dallarında dereceye giren öğrencilere hediyeler takdim edildi.

YEŞİLHİSAR’DA YAĞMUR DUASI YAPILDI

Yeşilhisar İlçesinde bahar yağmurlarının yeterince yağmaması ve kuraklık tehlikesine karşı Yeşilhisar Belediyesi tarafından “Yağmur Duası” programı düzenlendi.

Programa İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven, Yeşilhisar Kaymakam Adayı Vekili Cengiz Nayman, Yeşilhisar Belediye Başkanı Abdulkadir Akdeniz, İl Müftü Yardımcıları Mahmut Taşyapan, Galip Koçer, İlçe Müftüleri, Yeşilhisar protokolü ve vatandaşlar katıldı.

Program, Kocasinan İlçe Müftülüğü personeli İshak Alas tarafından okunan Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven, Allah’a karşı şükreden bir kul olmamız gerektiğini, Allah’a şükreden bir kul olmazsak O’ndan bir şeyler istemeye yüzümüzün olamayacağını, Allah’ın Kur’an-ı Kerim’inde şükreden kullara nimetlerini artıracağını beyan ettiğini vurguladı.

Program, İl Müftü Yardımcısı Mahmut Taşyapan’ın halk ile beraber tövbe istiğfar ederek başladığı yağmur duası sonrası sona erdi. 

MAYIS AYI İLÇE MÜFTÜLERİ TOPLANTISI  YEŞİLHİSAR’DA YAPILDI

Mutat olarak her ay yapılan İlçe Müftüleri toplantısı İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven’in başkanlığında Yeşilhisar İlçe Müftülüğü toplantı salonunda yapıldı.

Toplantıda, “Camilerde bulunan saatlerde ticari ilan olmaması, Kandil Programları, 2016 yılı ikinci üç aylık vaaz konularının tespiti, Vaaz İrşat Programı için ilçelere gelen vaizlere yer belirlenmesi, Camilerdeki afişlerin tarihine ve bulunduğu yerlere dikkat edilmesi, Camiler Haftası Hutbe Yarışmasının teşvik edilmesi, Ek ders ücreti karşılığında çalışan öğreticilerin tespiti, Görevlisi olmayan camilerin Ramazan ayında doldurulması, 04-06 yaş Kur’an kursları için MEB okullarından yararlanılması, Eğitim programlarına ait tebligat yazışmalarının toplu yapılması, 04-06 yaş Kur’an Kursu Öğreticilerine yönelik proje eğitimin yapılması, ORAN Kalkınma Ajansına sunulan proje için katılımcıların belirlenmesi, Taşınmazlara ait yazışmalarda eklere dikkat edilmesi, Yazışmalarda dosya kodlarına dikkat edilmesi, ORAN Kalkınma Ajansına sunulan projelerin değerlendirilmesi, Hac seminerlerine katılımının sağlanması, Umre kayıtlarının kapanması” ve gündemdeki diğer konular görüşüldü.

Toplantı öncesi İl Müftü Yardımcıları Mahmut Taşyapan, Galip Koçer ve İlçe Müftüleri  çeşitli okullarda öğrencilerle söyleşiler gerçekleştirdiler. Yeşilhisar Anadolu İmam-Hatip Lisesi’nde öğrencilere imam hatip okullarının geçmişteki ve günümüzdeki ahvalini, geleceğimiz için taşımış olduğu önemi ve bizlere yüklemiş olduğu sorumlulukları dile getiren İl Müftü Yardımcıları, söyleşi sonrası okul müdürü Mustafa Alıcı’dan okulun eğitim çalışmaları hakkında bilgiler aldılar.

Anahtar Kelimeler:

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Hacılar\'da 4-6 Yaş Öğrencilerinden Muhteşem ProgramÖnceki Haber

Hacılar\'da 4-6 Yaş Öğrencilerinden Muht...

Kısmetine razı olmayandan Allah râzı olur mu?Sonraki Haber

Kısmetine razı olmayandan Allah râzı olu...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!