Küresel kötülüğün sömürge projesi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
0
​DİYANET HABER- Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, “FETÖ’nün yurt içinde ve dışında açtığı okullar küresel kötülüğün bir projesidir. Küresel güçler, zihinsel bir sömürge anlayışı üretecek bir yapı olarak FETÖ’yü kullandı” dedi.

Dini Haberler Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

DiniHaberler.com.tr:  

FETÖ'cülerin yurtiçi ve yurtdışındaki okul hizmetinin iç yüzü açığa çıktı. Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, FETÖ'nün 80'li ve 90'lı yıllarda herkesin gıptayla izlediği Orta Asya, Afrika, Balkanlar'daki okullarının küresel güçlerin sömürge projesinin bir parçası olduğunu vurguladı. “Hizmet” maskesi ile açılan okulların ihanet planını değerlendiren Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, FETÖ'nün yurt içinde ve dışında açtığı okulların küresel kötülüğün bir projesi olduğunu söyledi. Görmez, “Bu okullar, küresel güçlerin gayriresmi sömürgecilik yapabilmesini sağlamak amacıyla, sömürge aydınları yetiştirmek için kuruldu” dedi.

NİFAK TOHUMU
Görmez şu tespitlerde bulundu: “Küresel kötülüğün temsilcileri İslam'ın yükseldiği coğrafyalara iki nifak tohumu gönderdi. Bunlardan ilki, Ortadoğu'da şiddet üreten fikir ve düşüncelerdir. Diğeri ise sömürge faaliyetlerini arttıracak, sömürge aydınları yetiştirecek okullardır. 80'li-90'lı yıllarda hepimizin büyük bir gıptayla izlediği Orta Asya'daki, Afrika'daki, Balkanlar'daki ve Avrupa'daki okullar, bu amaç için yürütülen bir projedir.”

SÖMÜRGE AYDINI YETİŞTİRMEK
“FETÖ'nün globalleşen ihanet okulları hareketi, sadece İzmir'den bir vaizin ortaya çıkmasıyla büyüyen bir hareket ve proje olarak görülmemelidir. Bu ülkenin içerisinden çıkarılmış bir yapı, bütün bu coğrafyalarda sömürülebilirlik kabiliyetini arttıracak sömürge aydınları yetiştirmek üzere harekete geçirilmiş. Eş zamanlı olarak Afrika'da, Sovyetler Birliği'nin dağılmasıyla kurulan ülkelerde, Balkanlar'da ve Avrupa'da sömürge aydınları yetiştirmek üzere okullar kurulduğuna şahit olduk.”

FAKİR ÇOCUK OKUTULMAMIŞ
“FETÖ'nün yurtiçinde ve dışında açtığı okullar küresel kötülüğün bir projesidir. Küresel güçler, dünyada zihinsel bir sömürge anlayışı üretecek bir yapı olarak FETÖ'yü kullandı. Bu güçler, bu okullar aracılığıyla sömürge amaçlarını gerçekleştirdiler. FETÖ'nün özellikle yurt dışındaki okullarında hiç fakir çocuk okutmadılar. Güç kazanabilecekleri zenginlerin ve yöneticilerin çocuklarını teslim almak için okuttular. FETÖ'nün ihanet tablosunda sadece ülkemiz değil, bu coğrafya da yer almaktadır.” Kaynak: Yeni Şafak

 

Diyanetliler Platformu

Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

 
Anahtar Kelimeler:

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Diyanet İşleri Başkanlığı cemaatleri uyardı!Önceki Haber

Diyanet İşleri Başkanlığı cemaatleri uya...

Facebook’ta dolaşan \'yarın teslim tarihi\' yalanına inanmayınSonraki Haber

Facebook’ta dolaşan \'yarın teslim tarih...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!