MİT’in ByLock raporunda, FETÖ’nün üyelerine uyarı: Abilere güvenip yakalanmayın

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
0
​DİYANET HABER- Karar’ın ulaştığı ByLock yazışmalarında FETÖ’nün mensuplarını yakalanmamaları için uyardığı ortaya çıktı.

Dini Haberler Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

DiniHaberler.com.tr: 

Karar’ın ulaştığı ByLock yazışmalarında FETÖ’nün mensuplarını yakalanmamaları için uyardığı ortaya çıktı. 28 Aralık 2015’te program üzerinden gönderilen bir mailde, örgüt üyeleri “Delil bırakmayın. Beni cinler bile bulamaz demeyin, abiler kurtarır diye düşünmeyin” şeklinde uyarıldı.

FETÖ’nün 17-25 Aralık’tan sonra örgüt üyelerine ByLock üzerinden “Delilleri yok edin, dikkatli olun ve tedbirli davranın” şeklinde talimat verdiği ortaya çıktı. MİT’in hazırladığı ByLock Teknik Raporu’nda yer verilen ve 28 Aralık 2015 tarihinde uygulamanın e-posta özelliği ile örgüt üyelerine gönderildiği belirlenen mesajda, delillerin yok edilmesi ve ‘bana bir şey olmaz’ düşüncesinden vazgeçilmesi isteniyor.

Mesajda, gözaltına alınanlar için avukatları gelmeden ifade vermemeleri istenerek şunlar kaydediliyor: “Muhterem arkadaşlar, şu ana kadar gözaltından tutuklamaya geçişler, daha çok yakalanan evrak, kurban, burs, bağış, himmet, mütevelli ve ders grubu listeleri, yanlış ifade, panik yapma, avukat gelmeden ifadeye başlama, teknik bilişim malzemeleri, (CD, bilgisayar, laptop vb) yakalatma ve şikayet etmelerden kaynaklanıyor. Dikkat ederseniz çoğunluğu da, bilgi-belge-teknik malzemeler. Yani iyi bir arama tarama yapılmamasından kaynaklı deliller.”

Mesajda, örgüt üyelerinin tutuklanmasının önüne geçilmesi için şu kurallara dikkat edilmesi isteniyor: “Bu (Tutuklamalar) neden kaynaklanıyor? Hangi düşünceler bizi ele veriyor? Bunlar bize bir şey olmaz düşüncesi, ben gerekli temizliği yaptım kanaati, bundan ne çıkar ki bize gelinceye kadar ohooo, ben ölürüm ama bunlardan ayrılamam söylemleridir. Bunlar (deliller) özel hatıra, çok kıymetli, siz bunun değerini bilmezsiniz düşünceleridir. Gelecek sene hizmet için bunlar lazım olacak, her sene krb çalışması var, bir yerde listeler dursun unutmayayım, birkaç defa aradılar bir şey bulamadılar, ben her şeye razıyım hapisse hapis, biz bu işi yolda bulmadık, bu hizmet ne emeklerle buraya geldi, siz kendinize bakın ben temizim zaten, idam da etseler razıyım zaten, beni sakladığım yerde cinler bile bulamaz, yakında bu süreç bitecek zaten, benim filan yerde tanıdığım var ona söylerim bize yardımcı olur düşünceleridir. Arkadaşlar ateş sadece düştüğü yeri yakmıyor. Ateş hepimizi yakıyor lütfen yeniden ATM!”

PKK’LILARA BOMBALI ARACI SATANA BYLOCK TUTUKLAMASI 

İzmir Adliyesi saldırısında 18 kişi gözaltına alındı. Bunlardan 16’sı savcılık talimatıyla serbest bırakıldı. Saldırıda kullanılan iki otomobilden birini kısa süre önce satan K.A. da teröristlerle doğrudan bağlantısı saptanamadığı için serbest kaldı. Ancak FETÖ’nün haberleşme programı ByLock’u kullandığı ortaya çıkan K.A., yeniden gözaltına alındı. 15 Ocak’ta adliyeye gönderilen K.A., bu kez tutuklandı. İki teröristin kente geldikten sonra bağlantı kurduğu tespit edilince gözaltına alınan İ.Z. de yardım ve yataklık suçundan cezaevine gönderildi . Saldırıda katliamı önleyen polis memuru Fethi Sekin ve mübaşir Musa Can şehit olmuş, 9 kişi de yaralanmıştı.

HALİSDEMİR’İN KATİLLERİ 21 ŞUBAT’TA HAKİM KARŞISINDA 

 15 Temmuz darbe girişimi kapsamında Ankara’da yürütülen soruşturmaların ilk davaları başlıyor. Şubat ayında ilk duruşmaları yapılacak davalar şöyle:

* Özel Hava Alay Komutanlığı’nda yaşanan olaylara ilişkin davanın ilk celsesi 6 Şubat Pazartesi görülecek.

* Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fatih Kasırga’nın alıkonulmasına yönelik dava 20 Şubat, Astsubay Ömer Halisdemir’i şehit eden darbecilerin yargılanacağı dava 21 Şubat’ta görülecek.

* Halisdemir’i şehit edenler dışında, darbe girişiminin Gölbaşı Özel Kuvvetler Komutanlığı ile Polatlı 58. Topçu Tugayı ve Füze Okul Komutanlığı’ndaki failleri 28 Şubat’ta hakim karşısına çıkacak.

Kaynak: Karar

 

Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Anahtar Kelimeler:

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
\'Helal Atıştırmalık\' Avustralya\'da yılın kelimesi seçildi Önceki Haber

\'Helal Atıştırmalık\' Avustralya\'da yı...

Eski Müftü Taş Vefat EttiSonraki Haber

Eski Müftü Taş Vefat Etti

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!