Milyonların maaşı artıyor, Diyanet\'te Maaş Artışı ne Kadar?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
0
Memur Ocak Ayı Zamlı Maaşları Ne Kadar Olacak? 2016 Emekli - Polis ve Öğretmen Zamlı Memur Maaşları Kaç Lira Olacak? - Memur Zamları Belli Oldu mu hakkında merak edilen detaylar 21 Kasım 2015 Cumartesi tarihli haberimizdedir. Ağustos ayında yapılan, memurlarla hükümet arasındaki zam pazarlığı görüşmeleri sonrası memura 2016 için yüzde 6+5 2017 için ise yüzde 3+4 zam yapılacak. Hükümet ile Memur-Sen 2016 yılı zammı için yüzde 6+5’te anlaşınca maaş hesapları da başladı.

Milyonlarca kişiye seçimden sonra zam göründü. AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, emeklilerden öğrencilere, polislerden askerlere, muhtarlardan yaşlılara kadar pek çok kesimin gelirini artıracak müjdeler açıkladı. Seçimlerin ardından hızla hayata geçirilecek düzenlemeler, yüzleri güldürecek. İşte geliri artacak kesimler;

EMEKLİLERE ÇİFTE ZAM: Sayıları 8.9 milyonu bulan SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşına ekstra 100 lira zam yapılacak. Bu zamdan daha önce yararlanan SSK ve Bağ-Kur emeklilerine de yeni artış yansıtılacak. Emekli esnafın yüzde 10'luk Sosyal Güvenlik Destek Primi kesintisi de kaldırılacak.

BURSLAR YÜKSELİYOR: Üniversite öğrencilerinin 330 lira olan burs miktarları yılbaşından itibaren 400 liraya çıkarılacak.

POLİSE 580 LİRA ZAM: Polislerin emniyet hizmet tazminatı yüzde 25 artırılacak. Böylece polislerin maaşlarında 240 lira ile 580 lira arasında net artış sağlanacak.

ER HARÇLIĞI 3 KATINA ÇIKIYOR: Er ve erbaşların harçlığı 2.5-3 katına çıkarılacak. 30 lira olan harçlık tutarı 100 liraya yükselecek.

ASKERİ ÖĞRENCİYE 450 LİRA: Askeri öğrencilerin 40 ile 200 lira arasında değişen harçlıkları da artırılacak. 450 liraya varan harçlık alacaklar.

İNTİBAK: Astsubayların 2003 yılı öncesi ve sonrası mezuniyetler ile oluşan farkı giderenemeklilik intibakları gerçekleştirilecek.

UZMAN ERBAŞA GÖSTERGE ARTIŞI: Uzman erbaşların 2 bin 200 olan ek göstergeleri 3 bine çıkarılacak.

GENÇLERİN BORCU SİLİNİYOR: Üniversite ve liseden mezun olanlar 2 yıl boyunca prim yatırmadan sağlık hizmeti alacak. Gençlerin okulunu bitirip, iş sahibi olmadan önce oluşmuş, Genel Sağlık Sigortası borçlarının tümü silinecek.

MUHTARA BİN 300 LİRA: Muhtarların 950 lira olan maaşları bin 300 liraya çıkarılacak.

YAŞLIYA MÜJDE: 65 yaşın üzerinde olup maaş almaya hak kazanmış herkes, kimin yanında yaşarsa yaşasın maaşını alabilecek. Oğlunun, kızının yanında yaşasa da bundan mahrum olmayacak. 65 yaş maaşı alanların maaşlarında hiçbir kesinti, olmayacak.

30 BİN ÖĞRETMEN ATAMASI:Başbakan Davutoğlu, atama bekleyen öğretmenlere de müjde verdi. Şubat ayında 30 bin öğretmen ataması gerçekleştirilecek. Yasa ile sağlanan 10 bin kadro imkanı vardı. Bu sayı artırılacak 30 bin öğretmen ataması Şubat'ta yapılacak. Atanan öğretmenler 7 ay maaşını alacak ama bir öğretmenin yanında staj yapacak.

2016 İŞÇİLERİN YILI OLACAK: AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, seçimden sonra taşeron işçilerle ilgili birçok önemli düzenlemeler yapacaklarını söyledi. Türkiye Kooperatif, Ticaret, Eğitim ve Büro İşçileri Sendikası İstişare toplantısına katılan Demiröz, şöyle konuştu: "Taşeron kardeşlerimize bir takım imkanlar getirildi. Sözleşmeler 3 yıla çıkarıldı. Sendikalaşma hakkı verildi. Kamuda sözleşmeli kadrosu almaları için çalışmalar yaptık. Taşeronların haklarının geliştirilmesi, ücret farklılıklarının giderilmesi gibi konular için seçimlerden sonra, hükümetin süratle kurulmasının ardından 2016 başında birçok düzenlemeye daha gideceğiz ve onların kamuda kadro almaları için elimizden geleni yapacağız."

EMEKLİLERİ SEVİNDİRDİ: Emeklilere yönelik konut üretme projesi kapsamında Bartın'da incelemelerde bulunan TOKİ Başkanı Ergün Turan, "İlk muhatap kitlemiz, ev sahibi olmayan emekli vatandaşlarımızdır. Ama köyde bağı, bahçesi, evi olan, atadan, dededen kalma hisseli dairesi olan var. Bunları ev sahibi olarak kabul etmiyoruz ve bu emeklilerimizi de konutlarımızdan faydalandıracağız" dedi. Emeklileri Türkiye genelinde 250 lira taksitle ev sahibi yapmaya gayret ettiklerini söyleyen Turan, gelen talep doğrultusunda değerlendirmeler ve incelemeler yaptıklarını, bunun için Hazine arazisi bulunması gerektiğini ifade etti.

 

Memur Ocak Ayı Zamlı Maaşları Ne Kadar Olacak? 2016 Emekli - Polis ve Öğretmen Zamlı Memur Maaşları Kaç Lira Olacak? - Memur Zamları Belli Oldumu - 21 Kasım 2015 Cumartesi

Ağustos ayında yapılan memurlarla hükümet arasındaki zam pazarlığı görüşmeleri sonucunda memura 2016 için yüzde 6+5 2017 için ise yüzde 3+4 zam yapılacak.Hükümet ile Memur-Sen 2016 yılı zammı için yüzde 6+5’te anlaşınca maaş hesapları da başladı.
 
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik memurlarla ilgili yapılacak bazı yeni düzenlemeleri de açıkladı. Buna göre;
 
-Bu toplu sözleşme ile 2005 yılından sonra göreve başlayan çalışanlara ilave bir derece verildi.
 
-Öğretmenlere aylık brüt 98 TL’ye kadar 2017 yılında ise 140 TL’ye kadar nöbet ücreti ödenecek.
 
-Hafta sonu sınavda görev yapan öğretmenlerin ücreti 58 TL’den 132 TL’ye çıkarıldı.
 
-Sağlık kuruluşlarında çalışan sağlık personelinin taban ücret oranı artırıldı. Örneğin bir hemşireye yapılan döner sermaye ödemesi 180 TL arttı.
 
-Başta sağlık personeli olmak üzere fiili hizmet zammı talebi için bir bilim kurulu oluşturulacak. Bilim kurulu çalışmalarını 2016’da tamamlayacak.
 
-4C kapmasında çalışan memur gibi çalışan işçilerin sözleşmeli pozisyonuna yasal düzenleme kadro için çalışma yapılacak. 4c’lilere 150 TL ek ödeme yapılacak.
 
-Yurt dışı teşkilatta çalışanlara aile yardımı yapılacak.
 
-Mimar mühendis koruma güvenliği ücretlerinde ilave artış.
 
-Cuma günleri ibadet tatili çalışması yapılacak.
 
-Tapu dairelerinde yoğun olarak çalışanlara fazla çalışma ücreti verilecek.
 
Hükümet ile Memur-Sen 2016 yılı zammı için yüzde 6+5’te anlaşınca maaş hesapları başladı. Şu anda 2 bin 29 TL olan işe yeni giren bir hizmetlinin maaşı sosyal yardımlarla birlikte ocakta 2 bin 151 TL’ye temmuzda ise 2 bin 259 TL’ye çıkacak. 16 yıllık bir öğretmenin maaşı ise ocakta 2 bin 860 TL’ye, temmuzdan sonra da 3 bin 4 TL’ye yükselecek.
 
Hükümet ile Memur-Sen arasında önceki gün imzalanan toplu sözleşmeyle memurlara 2016 yılında verilen yüzde 6+5 zam, işe yeni giren bir hizmetlinin maaşını sosyal yardımlarla birlikte 2016 yılı ocak ayında 2 bin 151 TL’ye, temmuzda ise 2 bin 259 TL’ye çıkaracak. Türkiye Kamu-Sen ARGE merkezinin çalışmasına göre aynı dönemde Başbakanlık Müsteşarı’nın maaşı da sosyal yardımlarla birlikte 8 bin 712 TL’ye kadar yükselecek. Zamlardan memur emeklileri de yararlanacak. Anlaşma, 2016 yılından itibaren emekli olacak memurların ikramiyelerinde de 3 bin 765 TL’lik bir artış getirecek.
 
ÖĞRETMEN MAAŞI
 
Konfederasyonun hesaplamasına göre, 16 yıllık bir öğretmen şu anda 2 bin 699 TL alırken; ocak ayında sosyal yardımlarla birlikte 2 bin 860 TL alacak. Temmuz’dan sonra ise maaşı 3 bin 4 TL olacak. 16 yıllık bir pratisyen tabibin maaşı 4 bin 62 TL’den, ocak ayında 4 bin 306 TL’ye; Temmuz’da da 4 bin 521 TL’ye çıkacak.
 
İmzalanan toplu sözleşmenin bütçeye maliyeti ise açıklanmadı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik konuyla ilgili sorulara yapılacak hesaplamadan sonra yazılı bir açıklamayla maliyetle ilgili bilgi verileceği yanıtını verdi. Daha önce yapılan açıklamalarda ise memur maaşlarında her bir puanlık artışın 1.5 milyar TL yük getireceği belirtilmişti. Bu hesaba göre yılın ilk 6 ayı için verilen 6 puanlık zammın maliyeti 9 milyar TL’ye çıkıyor. Öğretmenlerin nöbet ücretlerinde yapılan artışın da ciddi bir maliyeti olduğu belirtilirken; ilk 6 aylık maliyetin 10 milyar TL’yi aştığı vurgulanıyor. Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın da yaptığı açıklamada, imzalanan toplu sözleşmenin bütçeye getirdiği yükün 20 milyar TL’yi bulduğunu belirtti. Ekonomi yönetiminin imzalanan toplu sözleşmeye bütçeye etkisi nedeniyle itiraz ettiği, ancak hükümetin “Masadan anlaşmayla kalkılacak” yaklaşımı gösterdiği de belirtiliyor.
 
MEMUR-SEN, bu toplu sözleşme döneminde kravat zorunluluğunu ortadan kaldıracak şekilde memurlara kıyafet serbestisi  de tanınması istemiyle oturmuştu. Ancak bu talep kabul görmedi. İmzalanan toplu sözleşme mutabakatında da buna dair bir hüküm yer almadı.
 
Kaynak: Ajanslar
 
Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
200’den Fazla Müslüman GözaltındaÖnceki Haber

200’den Fazla Müslüman Gözaltında

2016 Şubat Öğretmen Atamaları (MEB) KontenjanıSonraki Haber

2016 Şubat Öğretmen Atamaları (MEB) Kont...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!