Müftü Oral’dan üç aylar ve Regaib Kandili mesajı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Müftü Oral’dan üç aylar ve Regaib Kandili mesajı
İl Müftüsü Muhittin Oral, “Bu mübarek vakitler ömrümüzün muhasebesini yapıp, yaratılış gayemizi yeniden idrak ettiğimiz, hayatın karmaşası içinde ihmal ettiğimiz görev ve sorumluluklarımızı hatırlayacağımız vakitler olmalıdır.”ifadelerini kullandı.

Giresun Müftüsü Muhittin Oral, üç aylar ve Regaib Kandili dolayısıyla mesaj yayımlayarak gün ve gecelerin ibadet, dua, Kur’an tilaveti ve iyiliklerle yaşanması gerektiğini belirtti.
İl Müftüsü Oral, İslam aleminin 7 Mart 2019 Perşembe gününü cumaya bağlayan gece, rahmet, bereket ve mağfiret iklimi mübarek üç ayların başlangıcının habercisi Regaib Kandili’ni bir kez daha idrak etmenin huzur ve mutluluğunu yaşayacağını ifade etti.
Özlenen rağbet edilen ve değer verilen anlamına gelen regaibin, hayatımızı gözden geçirmeye vesile olması  gerektiğini ifade eden Müftü Oral, şunları kaydetti, “Recep, Şaban ve Ramazan’ı içinde bulunduran üç aylar Regaip Gecesiyle başlar, Miraç ve Berat gecesiyle devam eder, Bin aydan daha hayırlı Kadir gecesiyle zirveye ulaşır. Birlik ve beraberliğimizi sağlayan Ramazan bayramıyla taçlanır. Her yıl idrak ettiğimiz Regaib Gecesi, üç aylar olarak bilinen ve manevi coşkunun daha yoğun yaşandığı müstesna zaman dilimlerinin başladığını haber verir. Regaib Gecesi, geleceğe ve istikbale yönelik arzu ve isteklerimizi, emel ve tutkularımızı gözden geçirme imkânı verir, rağbetlerimizin yalnızca Rabb’imize yönelik olması gerektiğini hatırlatır.
Rahmet ve mağfiret mevsimi üç aylar müminlere açılmış bir fırsat kapısıdır. Bu aylar iyilik hasletini kazandığımız mevsim olsun. Dünyayı iyiliğin değiştireceğini unutmayalım. 
Üç aylar vesilesiyle yalnızlıktan sıyrılarak başta ailelerimiz olmak üzere, mahallelerimizde, semtlerimizde, beldelerimizde ve ülkemizin her köşesinde sevginin ve muhabbetin coşkusuyla birliğimizi ve dirliğimizi pekiştirelim. Böylelikle bu coşku, heyecan ve imanın atmosferinde hiçbir fert yoksulluğu ve kimsesizliği hissetmesin.”dedi. 
Tüm İslam aleminin mübarek üç aylarını ve Regaib Kandili’ni tebrik eden Müftü Oral, şunlara yer verdi, “Bu gün ve geceleri Rabbimizin rızasını kazanmak için vesile kılalım. Kulluğumuz yalnızca bu gün ve gecelerle sınırlı kalmasın. Üç ayların rahmet, mağfiret ve bereket ikliminin insanlığın hidayetine, barış ve huzuruna vesile olmasını Yüce Rabbimden niyaz ederim.”
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İHL’lerin reisi ErdoğanÖnceki Haber

İHL’lerin reisi Erdoğan

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’tan Regaib Gecesi MesajıSonraki Haber

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’tan Regaib...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!