Müftülükten Çocuk Cemaate Çocuk İmam Projesi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Müftülükten Çocuk Cemaate Çocuk İmam Projesi
Yenişehir İlçe Müftülüğü tarafından başlatılan ‘Çocuk Cemaate Çocuk İmam’ projesi ilgi görüyor. Müftü Şevket Dilmaç; “Çocuk Cemaate Çocuk İmam” projesiyle hedefimiz cami ve namazı çocuklara sevdirmek” dedi.

Yenişehir İlçe Müftülüğü tarafından başlatılan ‘Çocuk Cemaate Çocuk İmam’projesi ilgi görüyor. Müftü Şevket Dilmaç; “Çocuk Cemaate Çocuk İmam” projesiyle hedefimiz cami ve namazı çocuklara sevdirmek” dedi.

Çocuklara İslamı öğretmek, Kuran’ı Kerim okumayı sevdirmek ve camiye gelmelerini sağlamak amacıyla, Yenişehir İlçe Müftülüğü tarafından başlatılan ‘Çocuk Cemaate Çocuk İmam’ projesi ilgi görüyor.
Projeyle çok sayıda çocuğun camiye geldiğini ifade eden Müftü Şevket Dilmaç; “Çocuk Cemaate Çocuk İmam” projesiyle hedefimiz cami ve namazı çocuklara sevdirmek, onlara bu alışkanlığı kazandırmak ve gelecekte göz aydınlığımız olacak çocukları yetiştirmektir” dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın da böyle projeleri desteklediğini söyleyen Dilmaç; “Çocukları camiye çekmek için Yenişehir Müftülüğü olarak bu konuya özen gösteriyoruz. Çünkü çocuklarımız geleceğimizdir ve geleceğimizin heba olmasına gönlümüz el vermiyor. Bunun için bütün camilerimizde ve kurslarımızda hem kızlarımıza hem erkek çocuklarımıza personelimiz tarafından namazın önemi ile anlamı anlatılmakta ve cemaatle namaz kılarak bu ibadeti onlara sevdirmeye çalışıyoruz” diye konuştu.

Bugünlerde Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde böyle bir çalışmanın olduğunu belirten Dilmaç; şunları söyledi: “Gelecekte göz aydınlığı olacak, Rabbini bilen ve tanıyan peygamberini seven millete ve memlekete faydalı olacak nesiller yetiştirmek için bu tür projeleri çok büyük ihtiyaç duyulmaktadır. Yenişehir İlçe Müftülüğü olarak 2 yıldır bu projeyi İmam ve Kuran kursu öğreticilerimiz ile birlikte yürütmekteyiz. Şimdi ise bütün İmam ve Kuran kursu öğreticilerimiz ile birlikte Müftülüğümüze bağlı tüm cami ve kurslarda yaygınlaştırdık.”

Güneydoğu Güncel

Diyanet Duyurular Sayfamız için TIKLAYINIZ

 

Diyanetliler Platformu  Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Dini Haberler Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, Rektör Olarak AtandıÖnceki Haber

Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, Rektör Olara...

İmam hatip Ağveranlı geçirdiği trafik kazasında vefat ettiSonraki Haber

İmam hatip Ağveranlı geçirdiği trafik k...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!