Sosyal Medyada Dolaşan Haber uydurma

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sosyal Medyada Dolaşan Haber uydurma
İstanbul Ataşehir Müftülüğü Vaizi Gülsüm Soydan Sosyal medyada dolaşan uydurma haberle ilgili açıklama yayımladı.

Batıl Tasavvuf Dininin ardına sığınıp millete ahlak, edep dersi veren tarikatçıların sosyal medya ile birlikte gerçek kimliği ortaya çıktı. Kendileri dışında herkese kuduz köpek gibi saldıran tarikatçıların en iyi bildiği iş hedeflerine koydukları kişinin kim ve ne olduğuna bakmasızın iftira ile şerefini paymal etmek.

 Tarikatçıların son kurbanı Vaize Gülsüm Soydan...

Ataşehir Müftülüğü vaizi Gülsüm Soydan'ın müftülük çalışanlarına yönelik olarak yaptığı toplantıyı "Kadın müftü yardımcısı, erkeklere vaaza başladı" şeklinde servis eden yobaz tarikatçılara kamuoyundan tepki yağdı.

İlim düşmanlığı ile bilinen tarikatçıların buldukları bir resim üzerinden başlattıkları saldırı karşısında bir açıklama yapan Gülsüm Soydan, resmin bir bayanın erkeklere vaaz vermesinden öte kendi çalışma alanı olarak Müftülük personeline yönelik bir tanıtım olduğunu belirtti.

Gülsüm Soydan'ın açıklaması şu şekilde:

"Kadın Müftü Yardımcıları, erkek cemaate camide vaaza başladı." başlığıyla ve benim fotoğrafım kullanılarak verilen haber gerçeği yansıtmamaktadır. 2011 yılında Tekirdağ Müftülüğünde Vaiz iken, aylık personel toplantısında din görevlilerimize, koordinatörlüğünü yürütmüş olduğum Aile Bürosunun tanıtım seminerini vermiştim. Mekan sıkıntısından dolayı personel toplantılarımız, sabah saatlerinde camide yapılmaktaydı. Fotoğrafa dikkatli bakıldığında, bilgisayar ve slayt eşliğinde sunum yaptığım görülecektir.

Çirkin haberlerin ve yorumların tek sebebi, bazı yapıların, devletimizin ve Diyanet İşleri Başkanlığımızın itibarını zedelemek suretiyle kendilerine alan açarak milletimizi din istismarına elverişli hale getirme teşebbüsleridir.

Hiçbir bilgilerinin olmadığı konuda ahkam kesen, İslam ahlakıyla zayıf bir bağı dahi olmayan bu kişilere sahih dini bilgiyi ulaştırmak da yine bizim vazifemizdir."

 

Diyanet Duyurular Sayfamız için TIKLAYINIZ

 

Diyanetliler Platformu  Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Dini Haberler Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Minik öğrencilere değerler eğitimiÖnceki Haber

Minik öğrencilere değerler eğitimi

Sağlıkta Mahramiyet, şimdi değilse ne zaman?Sonraki Haber

Sağlıkta Mahramiyet, şimdi değilse ne za...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!