TARSUS MÜFTÜSÜ ALİ CAN’IN MİRAÇ KANDİLİ MESAJI

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
TARSUS MÜFTÜSÜ ALİ CAN’IN MİRAÇ KANDİLİ MESAJI
Tarsus Müftüsü Ali CAN; Miraç Kandili dolayısıyla yaptığı açıklamasında Tarsus’ luların ve tüm İslam aleminin kandilini kutladı. Bu Salıyı-Çarşamba’ya bağlayan gece Peygamberimizin Allah-ü Tealanın huzuruna kabulü anlamına gelen kutlu Miraç gecesini idrak edileceğini duyuran İlçe Müftümüz “Recep ayının 27’inci gecesindeki bu ‘büyük buluşma’ bir büyük sırrın yaşandığı hikmetlerle dolu bir yolculuktur” dedi.

Tarsus Müftümüz Ali CAN; Miraç Kandili dolayısıyla yaptığı açıklamasında Tarsus’ luların ve tüm İslam aleminin kandilini kutladı. Bu Salıyı-Çarşamba’ya bağlayan gece Peygamberimizin Allah-ü Tealanın huzuruna kabulü anlamına gelen kutlu Miraç gecesini idrak edileceğini duyuran İlçe Müftümüz “Recep ayının 27’inci gecesindeki bu ‘büyük buluşma’ bir büyük sırrın yaşandığı hikmetlerle dolu bir yolculuktur” dedi.

Miraç’ın insanın iç dünyasına yapılan bir yolculuk olduğunu açıklayan Müftümüz; Mescid-i Haram’dan, Mescid-i Aksa’ya ve oradan semaya gerçekleşen bu kutlu yolculuğun bugün bizim için gönül dünyamızı aydınlatan büyük bir olay olduğunu söyledi. Miraç’ın Allah’ın sonsuzluğuna, büyüklüğüne ve birliğine yapılan en görkemli şahitlik olduğunu belirten Müftümüz Ali CAN, bu anın değerini iyi bilelim ve ‘duanız olmasa ne ehemmiyetiniz var’ ayetine sımsıkı sarılalım. Daha güzel bir dünya, daha erdemli ve daha esenlikli bir hayat için Miraç Gecesi ile bir çıkış yapalım” dedi

Tarsus Müftümüz Ali CAN; “Miraç, Sevgili Peygamberimizin (sas), amcası Ebû Tâlib’i ve eşi Hz. Hatice validemizi peş peşe kaybetmenin acısını yaşadığı, destek arayışı için gittiği Tâif’ten taşlanarak döndüğü Hüzün Yılı’nda gerçekleşmiştir.  Bu yönüyle Peygamber Efendimiz için, Rabbimizin dinini temsil hususunda eşsiz tesellisi; bizler için de paha biçilemez hediyeler ve müjdelerin gönderildiği mucizevi buluşmadır.

Sevgili Peygamberimiz (sas) Miraçtan bize üç büyük hediyeyle dönmüştür. Birincisi, günde beş defa Rabbimizle buluşma imkânı veren “müminin miracı” namaz, ikincisi, Bakara Suresinin son ayetleri ve Üçüncüsü ise; tevhid inancına sahip olan herkesin ebedi kurtuluşa ereceği müjdesidir” dedi

 

Tarsus Müftülüğü olarak bu kutlu gecenin en iyi ihyası için Merkezde bulunan camilermiz başta olmak üzere İlçemize bağlı tüm mahallelerde Kur'an-ı Kerim  ve Mevlid Merasimi düzenleyeceklerini açıklayan Müftümüz Ali CAN, şunları söyledi: “Bu gecede Devletimizin bekası, Milletimizin mutluluğu, Vatanımızın selameti ve şehitlerimiz için özellikle dua edelim. Mirac Kandilinizi tebrik ederim. Kandilin birlik ve beraberliğimize, sevgi ve kardeşliğimize vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ederim” dedi.

Kısa SMS

“Kulluk kalitemizin yükselmesine, uhuvvetimizin kavileşmesine vesile olması dua ve temennisi ile Mirac Kandilinizi tebrik eder, iki cihan saadeti niyaz ederim”.

 

Diyanet Duyurular Sayfamız için TIKLAYINIZ

 

Diyanetliler Platformu  Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Dini Haberler Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Zeynep'in adı öğrencisi olduğu Kur'an kursunda yaşayacakÖnceki Haber

Zeynep'in adı öğrencisi olduğu Kur'an ku...

Avukat Alımı Tercih DuyurusuSonraki Haber

Avukat Alımı Tercih Duyurusu

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!