Türkiye 6. Uluslararası Hafızlık ve Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışmas

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Diyanet İşleri Başkanlığı'nca, 20 - 27 Mayıs arasında İstanbul'da düzenlenen Türkiye 6. Uluslararası Hafızlık ve Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması açılış programı ile başladı.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nca, 20 - 27 Mayıs arasında İstanbul'da düzenlenen "Türkiye 6. Uluslararası Hafızlık ve Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması" açılış programı ile başladı.

Fatih Camisi'ndeki açılış programına, 70 ülkeden 125 hafız ile Türkiye, Bangladeş, Fas, Makedonya, Bahreyn, Cezayir ve Irak’tan alimler ile vatandaşlar katıldı.

Program, Fatih Camisi İmam Hatibi Bünyamin Topçuoğlu’nun Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Programda konuşan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Osman Tıraşçı, bu yıl 6'ncısı düzenlenen yarışmaya Türkiye’de yoğun bir ilginin olduğunu aktararak, Türk halkının yoğun ilgisi sebebiyle yarışmanın bu yıl da icra edileceğini ifade etti.

Tıraşçı, Hz. Peygamber Efendimizin Kur’an-ı Kerim’i okumayı ve dinlemeyi Müslümanlara sevdirdiğini belirterek şöyle konuştu:

“Ecdadımız Kur’an-ı Kerim’in ezberlenmesi noktasında emsali olmayan büyük çalışmalar yapmış, büyük projelere imza atmış, geçmişte Dar’ül Kurralar ve Dar’ül Huffazlar inşa ederek burada Kur’an-ı Kerim’in gerek kıraat yönüyle gerek tilavet yönüyle mucize olduğunu bir kere daha göstermiştir. İşte bunun bir eseri olarak dünyanın pek çok yerinden hafızımız, Kuran karimiz buraya teşrif etmişler ve bu noktadaki maharetlerini göstermek üzere bir haftalık süre içerisinde sizin huzurlarınıza gelecekler.”

Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafız Osman Şahin ise, yarışmanın 1 hafta boyunca Fatih Camisi'nde yapılacağını söyledi.

Şahin "Önceki yıllarda düzenlenen Uluslararası Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma yarışmasında dereceye giren ve bu yıl düzenlenen yarışmada dereceye girecek meşhur okuyucular ile memleketimizin güzide okuyucularından müteşekkil dört grupla, Türkiye’nin 33 vilayetine bu güzel tilavetleri sunmak üzere Kuran ayı ramazanda 'Kuran Ziyafeti Programı' düzenlenmektedir." ifadesini kullandı.

Hafızlık yarışması hafta boyunca 11.30 ile 16.00 saatleri arasında, Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma yarışması ise aynı günlerde teravih namazından sonra gerçekleştirilecek.

 

Diyanetliler Platformu  Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Dini Haberler Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Diyanet Duyurular Sayfamız için TIKLAYINIZ

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ramazan ayında hangi ibadetler yapılmalı?Önceki Haber

Ramazan ayında hangi ibadetler yapılmalı...

Erbaş, Afganistan Hac ve Din İşleri Bakanı Osmani’yi kabul ettiSonraki Haber

Erbaş, Afganistan Hac ve Din İşleri Baka...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!