YAHYALI’DA KUTLU DOĞUM HAFTASI PROGRAMI

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
0
İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven, Kutlu Doğum Etkinlikleri kapsamında Yahyalı ilçesinde yoğun bir katılımın olduğu “Hz. Peygamber, Tevhid ve Vahdet, Gelin Birlik Olalım” konulu konferans verdi.

DiniHaberler.com.tr:    İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven, Kutlu Doğum Etkinlikleri kapsamında Yahyalı ilçesinde yoğun bir katılımın olduğu “Hz. Peygamber, Tevhid ve Vahdet, Gelin Birlik Olalım”  konulu konferans verdi.

İlk olarak Yahyalı İlçe Müftülüğü’nü ziyaret eden İl Müftüsü Güven,  Müftülük Hizmet binasında yeni tefriş edilen konferans salonunda incelemelerde bulundu. İl Müftüsü Güven’i makamında ağırlayan İlçe Müftüsü Bahri Çam, müftülük çalışmaları ve Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri hakkında bilgi verdi.

Yahyalı İlçe Kaymakamı Metin Esen, Belediye Başkanı Esat Öztürk, İlçe Garnizon Komutanı Yzb. Cemal Ersin Çakır, İlçe Emniyet Müdürü Hasan Kişi‘nin de katıldığı “Kutlu Doğum” fidan dikimi programında konuşan Doç. Dr. Şahin Güven, “Hepimizin bildiği bir hadis-i şeriflerinde Peygamber Efendimiz buyuruyor ki, kıyametin koptuğunu görseniz de ağaç dikin. Bu hadisin iki manası vardır. Biri anlaşıldığı üzere zahiri olarak ağaç dikmenin önemidir. Bazı alimlerimiz ise bu hadisi, kıyamet kopana kadar insan yetiştirmeye, kamil mümin yetiştirmeye önem vermek şeklinde yorumlamışlardır.” dedi. Ardından öğrencilerle birlikte fidan dikimine geçildi.

Öğle namazını Cami Kebir’de kıldıran İl Müftüsü, selamlama konuşmasının ardından kutlu doğum haftası ve konferansın içeriği hakkında bilgi verdi.

Daha sonra İl Müfüsü Güven “Kutlu Doğum Konferansı”na katıldı. Yatılı Kur’an Kursu Öğrencisi Mehmet Orkun Aytuğ’un okuduğu Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan konferans, İlçe Müftüsü Bahri Çam’ın selamlama konuşmasıyla devam etti. İlçe Müftüsünden sonra söz alan İl Müftüsü Güven, “Diyanet İşleri Başkanlığımız milletimizde var olan Hz. Peygamber sevgisini, bilgiye dönüştürmek ve “anma” toplantılarını “anlama” toplantılarına dönüştürmek için 1989 yılında “Kutlu Doğum Haftası” etkinliklerine başlamıştır. Kutlu Doğum Haftası, Mevlid-i Nebi’nin alternatifi değildir. Kutlu Doğum Haftası, dini ve taabudi bir gün, gece ya da hafta değil, ilmi ve fikri bir haftadır. Resulü Ekrem’i daha önce nasıl mevlit programlarında anıyorsak, bu sefer miladi takvime göre anlama, onun rahmet mesajını bütün insanlıkla buluşturma çabası ve gayretidir.” diyerek Kutlu Doğum Haftası hakkında açıklamalarda bulundu.

Bu yılki Kutlu Doğum Haftası’nın teması olan “Hz. Peygamber, Tevhid ve Vahdet”e dikkat çeken İl Müftüsü Güven, “Vahdet, her biri kendine has özellikler taşıyan ve kendi başına bir dünya olan çok sayıda insanın bir araya geldiklerinde ortak bir resmi oluşturma kabiliyetleridir. Vahdet, ümmet şuuru taşıyan sayısız müminin özgürlüğünü yitirmeden birbirine bağlanması, iradesini kaybetmeden birliğe boyun eğmesidir. Vahdetin temelinde hiç kuşkusuz Allah’ın bir ve eşsiz oluşuna iman vardır. Vahdet binasının duvarları Allah Resûlü’nün rehberliğinde örülür. Bizler Efendimiz’i örnek almak mecburiyetindeyiz. O nasıl baba olmuşsa öyle baba olmalıyız. O nasıl evlat olmuşsa öyle evlat olmalıyız. O nasıl dede olmuşsa öyle dede olmalıyız. O nasıl bir yönetici olmuşsa öyle yönetici olmalıyız. Malumunuz O bir devlet başkanıydı. O nasıl komutanlık sergilemişse biz de öyle olmalıyız. O bize her şeyiyle örnektir.” dedi.

“İlgili ayette de buyrulduğu üzere, Allâh’ın ipine sımsıkı sarılmalı, bölünüp parçalanmamalıyız. Ülkemizde vahdeti, birliği sağlamak zorundayız. Kürt-Türk ayrımı olmamalı. Farklı mezhepten, meşrepten, cemaatten, tarikatten olabiliriz. Bu farklılıklar bizi birbirimize nefretle baktıracak şeyler olmamalı.” diye konuşan İl Müftüsü Güven, salonu tıklım tıklım doldurarak can kulağı ile dinleyen Yahyalılılara teşekkür etti. Yapılan gül takdiminin ve duanın ardından program sona erdi.

Anahtar Kelimeler:

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Suboyu Ortaokulunda Kutlu DoğumÖnceki Haber

Suboyu Ortaokulunda Kutlu Doğum

Erciyes İlahiyatta Kutlu Doğum KonferansıSonraki Haber

Erciyes İlahiyatta Kutlu Doğum Konferans...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!