YGS\'de iki soru iptal

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
0
ÖSYM son dakika YGS\'de 2 soru iptal edildi ve 1 sorunun da yanıtı değişti. YGS\'de hatalı olan Matematik testinin 15. ve Fen testinin de 9. sorusu iptal edildi. Peki YGs soru iptali yarın açıklanması beklenen YGS sonuçlarını nasıl etkileyecek?

DiniHaberler.com.tr:   ÖSYM YGS son dakika kararıyla 2 soruyu iptal edildi, 1 sorunun da yanıtının değiştirildiğini açıkladı. Peki yarın açıklanacak olan YGS sonuçları ne olacak? 2016 için ÖSYM açıklamasını DiniHaberler.com.tr'den takip edebilirsiniz.

İşte ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Demir'in, YGS soru iptali ve yanıt değişimine ilişkin açıklaması:

"13 Mart 2016'da gerçekleştirilen Yükseköğretime Geçiş Sınavına (2016-YGS) ait madde analizleri incelendi, cevap anahtarlarının kontrolleri tamamlandı, itirazlar bilimsel açıdan değerlendirildi ve ÖSYM Yönetim Kurulu tarafından temel soru kitapçığında yer alan temel matematik testindeki 15. soru ile fen bilimleri testindeki 9. sorunun iptal edilmesine, fen bilimleri testindeki 7. sorunun "A" olarak girilmiş cevabının "D" olarak değiştirilmesine karar verildi" diye konuştu.

YGS SONUÇLARI YARIN AÇIKLANACAK MI İPTAL VE DEĞİŞİKLİKLER YGS SONUÇLARINI ETKİLER Mİ?
'YGS'de hatalı soru' çıkmasının ardından ÖSYM Matematik testinin 15. ve Fen testinin de 9. sorusunu iptal etti. Öğretmenler, öğrenciler ve veliler soru iptalleri ve yanıt değişiminin ardından YGS sonuçlarının nasıl etkileneceğini merak ediyor. 

 

SORULARI GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

 

 

Anahtar Kelimeler:

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
25.03.2016 Tarihli okunacak hutbe.. Turkiye GenelÖnceki Haber

25.03.2016 Tarihli okunacak hutbe.. Turk...

Kamuya 2 bin 610 personel alınacak!Sonraki Haber

Kamuya 2 bin 610 personel alınacak!

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!