Ayasofya'ya atanacak İmam Müezzinlerden ilk ikisinin isimleri belli oldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ayasofya'ya atanacak İmam Müezzinlerden ilk ikisinin isimleri belli oldu
Ayasofya ibadete açıldıktan sonra gözler atanacak 2 imam ve 4 müezzinin kimler olacağına çevrildi. Alınan bilgiye göre ilk imam olarak Ferruh Muştuer’in, müezzin olarak da Alpcan Çelik’in atanması gündemde.

Ayasofya’nın cami olarak açılmasının ardından ilk namazın kılınacağı 24 Temmuz’a hazırlıklar devam ederken gözler dünyaca ünlü mabedde kimlerin görevlendirileceği sorusuna çevrildi. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın yeniden camiye dönüştürülen Ayasofya için atayacağı 2 imam ile 4 müezzinden ilk ikisinin isimleri belli oldu.

Ferruh Muştuer Kimdir

FERRUH MUŞTUERİ TANIYALIM

Yenişafak'ın haberine göre, 86 yıl sonra kapılarını cami olarak cemaate açacak olan Ayasofya'ya ilk imam olarak Ferruh Muştuer, müezzin olarak da Alpcan Çelik'in görevlendirilmesi bekleniyor..

24 Temmuz’da ilk namazın kılınacağı Ayasofya Camii’nin imam ve müezzinleri belli olmaya başladı. Edinilen bilgilere göre, 86 yıl sonra kapılarını cami olarak cemaate açacak olan Ayasofya’ya ilk imam olarak Ferruh Muştuer, müezzin olarak da Alpcan Çelik’in görevlendirilmesi bekleniyor. 2015 Dünya Kur’anı Kerim okuma birincisi olan hafız Muştuer, Ayasofya’da daha önce Fetih Suresi okumuştu.

alpcan çelik kimdir

ALPCAN ÇELİK TANIYALIM

İlk müezzin olarak görev alması beklenen müezzin Alpcan Çelik de Selimiye Camii imamı olarak görev yapıyor. Müezzin Çelik’in de Kur’an tilavetinde dünya birinciliği bulunuyor. 27 yaşındaki Çelik, Selimiye’de görevine başlamadan önce duygu dolu bir anısını şöyle anlatmıştı: “Selimiye’de çalışmaya başlamadan 4 yıl önce, buraya gelip içeriye girmiştim; ‘Rabbim belki bize bir ezan okumayı bize nasip eder, lütfeder’ diye dua etmiştim. Ettiğim o dua gerçekleşti. O duanın neticesinde Rabbim bize hem imamlık hem de müezzinlik nasip etti.”

AYASOFYA NEREDE İstanbul/Fatih ilçesinin Sultanahmet Meydanında yer alan Ayasofya, Kabataş Tramvayıyla ulaşımı oldukça kolaydır. Tramvaydan Sultanahmet durağında inildiğinde tüm ihtişamıyla karşınızda kalacaktır.

AYASOFYA BÖLÜMLERİ

-II. Selim, III. Murat, III. Mehmet ve şehzadeler türbesi

-Sultan Mustafa ve Sultan İbrahim türbeleri

-Kütüphane

-Sübyan mektebi

-Muvakkithane

-Şadırvan

-Vaftizhane

-Mihrap

-Hünkar Mahfili

-Minber

-Üst galeri

-Ve günümüzde mevcut olmayan Ayasofya Medrese ve İmarethanesi

Diyanet Duyurular Sayfamız için TIKLAYINIZ

 

Diyanetliler Platformu  Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Dini Haberler Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Kaynak:Yeni Şafak


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 2
    KIZGIN
Memur ve Emeklinin Feryadını DuyunÖnceki Haber

Memur ve Emeklinin Feryadını Duyun

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’tan 15 Temmuz mesajıSonraki Haber

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’tan 15 Temm...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!