Ayasofya'ya Halı Siparişi Verildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ayasofya'ya Halı Siparişi Verildi
Tarihçi yazar Dr. Ahmet Anapalı geçtiğimiz günlerde Twitter’dan Ayasofya Camisi için halı siparişi verildiğini iddia etti. Anapalı iddiasının kaynağının resmi yetkililer olduğunu belirtti.

Ayasofya Camisi’nin müze olmaktan çıkarılıp yeniden ibadete açılmasıyla ilgili değerlendirmeler gündemdeki sıcaklığını korurken, tarihçi yazar Dr. Ahmet Anapalı yeni bir iddia orataya attı. 

Anapalı sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Ayasofya Camisi için halı siparişinin verildiğini öne sürdü. Hürriyet’e konuşan Anapalı şunları söyledi:

“Ayasofya’nın içi 5 bin metrekare büyüklüğünde. Erguvani renkte halı hazırlanıyor. Ancak aynı motif ve renk bir daha tutturulamayabilir diye tedbiren 15 bin metrekare halı hazırlanıyor. Ödemesini de bir hayırsever yapacak. Onu da birkaç gün sonra açıklayacağım. Hereke’de yapılacağını duydum ama teyit ettiremedim.

Halı Siparişinin ödemesini bir kişi yaptı ve muhtemelen 2 Temmuz danıştay kararından sonra açıklanacak.

"İkonaların üzeri paravanlarla örtülecek"

"İkonaların üzeri paravanlarla örtülecek"

"Ayrıca elektrikli uzaktan kumandalı paravanlarla ikonlar örtülecek. İstendiği zaman açılır, kapanır bir sistem olacak. Mevcut yapıya herhangi bir zarar verilmeyecek, herhangi bir mimari restorasyon da olmayacak. Kazınan veya silinen bir şey olmayacak. Fatih Sultan Mehmet de bu mekânı fetihten sonra camiye çevirirken kilise haline hiç zarar vermemişti. Sadece insanın görebileceği yerlerdeki ikonlar önce ince bir perde ile örtülmüş sonra yine ince bir beyaz sıva tabakasıyla üzeri kapatılmıştı. 

Daha sonra Sultan Abdülmecit devrinde Belçikalı mimar Fossati, bu sıva tabakasını kazıyarak ikonların üzerini açmıştı. İkonlar temizlendikten ya da bir anlamda havalandırıldıktan sonra aynı şekilde üzerleri tekrar kapatılmıştı.”

Diyanet Duyurular Sayfamız için TIKLAYINIZ

 

Diyanetliler Platformu  Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Dini Haberler Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Kaynak:Ajanslar


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ayasofya hangi kuruma bağlanacak?Önceki Haber

Ayasofya hangi kuruma bağlanacak?

Maaşlara Yapılacak zam oranları belli olduSonraki Haber

Maaşlara Yapılacak zam oranları belli ol...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!