Başkan Erbaş, Ayasofya Camii'nde incelemelerde bulundu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, 24 Temmuz'da kılınacak cuma namazı ile 86 yıl sonra yeniden ibadete açılacak olan Ayasofya Camii'nde incelemelerde bulundu

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, 24 Temmuz'da kılınacak cuma namazı ile 86 yıl sonra yeniden ibadete açılacak olan Ayasofya Camii'nde incelemelerde bulundu.

Ayasofya Camii’ndeki incelemelerin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, 24 Temmuz’da Ayasofya Camii’nde kılınacak cuma namazıyla ilgili olarak hazırlıkların devam ettiğini ifade ederek, “Caminin içinde sosyal mesafeye uygun olarak düzenleme yapılıyor. Yaklaşık bin kişi sosyal mesafeye uygun olarak namaz kılabilecek” dedi.

Başkan Erbaş hazırlıklarla ilgili olarak, “Halısı seriliyor. İçeride  tadilat ve diğer hazırlıklar devam ediyor. Arka bahçede, avluda temizlikler, bahçe düzenlemesi ve halı olmayan yerlerde namaz kılacak insanlarımızla ilgili düzenlemeler devam ediyor. İnşallah cuma gününe her şey hazır olur” şeklinde konuştu.

“Cuma günü camimizin açılışını yapacağız inşallah”

Başkan Erbaş, bir gazetecinin camide kaç kişinin ibadet edebileceğini sorması üzerine; “Caminin içinde sosyal mesafeye uyarak, birer metre arayla düzenleme oluyor. Yedi yüz, sekiz yüz, bin kişi arası ara bölmelerle olabilir. İç avluda da yine sosyal mesafeye uygun şekilde namaz kılınabilecek. Çok şükür hiçbir problem olmadan cuma günü camimizin açılışını yapacağız inşallah” değerlendirmesinde bulundu.

“Tek bir çivi çakmadan yapılan hazırlıklar devam ediyor”

Başkan Erbaş, duvarlarda bulunan mozaik, sembol, fresklerle ilgili çalışmaların sorulması üzerine de şunları söyledi:

“Onlar şu anda devam ediyor. Bir kısmı tamamlandı. Diğer freskler, resimler de şu an perdeleniyor. Teknolojik imkanlardan faydalanarak inşallah bu sistem de kuruluyor. Tek bir çivi çakmadan yapılan hazırlıklar bu şekilde devam ediyor.”

Başkan Erbaş’a inceleme sırasında İstanbul İl Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Maşalı da eşlik etti.

Diyanet Duyurular Sayfamız için TIKLAYINIZ

 

Diyanetliler Platformu  Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Dini Haberler Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Kaynak:Diyanet


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Anne babalar nelere dikkat etmeli?Önceki Haber

Anne babalar nelere dikkat etmeli?

Diyanet'ten 'Ayasofya Cami-i Şerifi Sempozyumu'Sonraki Haber

Diyanet'ten 'Ayasofya Cami-i Şerifi Sem...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!