Belediye Kütahyaspor’dan ifade özgürlüğüne tahammülsüzlük

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Belediye Kütahyaspor’dan ifade özgürlüğüne tahammülsüzlük
“Olmasaydı da olurduk” sözünden yola çıkarak futbolcusuna ceza veren Belediye Kütahyaspor’un ifade özgürlüğü noktasında yaşadığı nevrotik problem gün yüzüne çıktı.

 

Belediye Kütahyaspor Kulübü oyuncusu Güven Güneri sosyal medya hesabından “OL(Allah) demeseydi olmazdık, (Hz. Muhammed) öl deseydi ölürdük, 1881-1938 olmasaydı da olurduk” içerikli bir görsel paylaştı. Bunun üzerine kulübün yönetim kurulu Twitter’dan yaptığı açıklama ile kulübün futbolcusu Güven Güneri’yi “Sosyal medya hesaplarından tasvip etmediğimiz paylaşımlarından dolayı, para cezasına çarptırılmış ve süresiz kadro dışı bırakılmıştır” açıklaması ile kadro dışı bıraktığını açıkladı.

CHP Kütahya İl Başkanlığı da olay ile ilgili Faceook’da yaptığı açıklamada, ifade özgürlüğünden dolayı ceza alan futbolcunun, futbol kulübü tarafından verilen kararını destekleyici söylemlerde bulundu.

Mustafa Kemal’e olan sözde idealize bağlılık, düşünce özgürlüğü Mustafa Kemal’in aleyhine olunca bütün ilkeleri bir kenara attırıyor. Belediye Kütahyaspor'un futbolcusu Güven Güneri’nin sosyal medyada gerçekleri ifade etmesi Belediye Kütahyaspor ve CHP Kütahya İl Başkanlığınca tepkiyle karşılandı. CHP Kütahya İl Başkanlığından yapılan açıklamada “olmasaydın da olurduk” söylemi küçümseyici, itibarsızlaştırıcı, haddini aşan, halkı kin ve düşmanlığa kışkırtan paylaşımlar olarak değerlendirildi.

CHP Kütahya İl Başkanlığının söylemlerinin gerçeği yansıtmadığı aşikâr bir şekilde ortadayken bu tarz söylemlerin bu şekilde ayrıştırıcılık olarak nitelenmesi ifade özgürlüğünün kısıtlanmasından başka bir şey değildir. Her şeyiyle ATA’ya saygı söylemine tutunan CHP, ATA aleyhine konuşulmasını elinden gelse yasaklayacak.

Her dem de Mustafa Kemal’i korumanın arkasına sığınanların başvurduğu bu tarz söylemlerin gerçeği kabullenememekten başka bir açıklaması olamaz.

 

Futbolcu Güven Güneri'nin ilgili paylaşımı,

Belediye Kütahspor'un twitter açıklaması,

belediye-kutahyaspor.jpg

CHP Kütahya İl Başkanlığının olaya ilişkin açıklaması,

chp-kutahya-il-baskanligi.jpg

Haksöz Haber

Diyanet Duyurular Sayfamız için TIKLAYINIZ

 

Diyanetliler Platformu  Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Dini Haberler Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

 

Kaynak:Ajanslar

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kur'an-ı Kerim'i yırtmıştı! Emniyetten flaş açıklamaÖnceki Haber

Kur'an-ı Kerim'i yırtmıştı! Emniyetten f...

MBSTS için 2. geç başvurular başladıSonraki Haber

MBSTS için 2. geç başvurular başladı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!