Burka'ya Savaş Açan Batı Şimdilerde...

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Burka'ya Savaş Açan Batı Şimdilerde...
​​​​​​​Koronavirüse yönelik tartışmaların yapıldığı bir haber sitesinde, "Salgın öncesi 'burka' yasağı getiren Batı, şimdilerde virüse önlem amacıyla bunlara sarılmaya başladı' yorumu yapıldı.

Bir Arap haber sitesinde çıkan yorum haberde, “Ölümcül korona salgınından önce ‘burkaya’ savaş açanlar şimdi de virüse önlem olarak bunlara sarılmaya başladı” denildi.

ABD Başkanı Trump, koronavirüse karşı şal tavsiye ederken, Ürdün Sağlık Bakanı Saad Cabir de vatandaşlarına "maske yerine puşi takma" çağrısında bulundu. New York'ta kentin sağlık yetkililerinin yayımladığı bir bültende ise, virüse karşı, eşarp veya atkının takılması önerisinde bulunuldu.

Başörtüsüne savaş açanlar şimdi...

Koronavirüs salgını çıkmadan önce burkaya, başörtüsüne savaş açanlar şimdi ise, bu virüsten korunmak için savaş açtıklarına sarılmaya başladılar.

Sağlık bilimcileri koronavirüse karşı önlem olarak maske veya yüzün örtülmesini önerirken, şimdi de dünya liderlerinden de ilginç öneriler gelmeye başladı.

ABD Başkanı Trump, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle maske takılması tartışmasına ilişkin, "Maske takılması konusunda karar vereceğiz. İnsanlar maske takmak istiyorsa takabilirler. Ancak çoğu zaman şal ile yüzünüzü kapatmak daha iyi. “Şal daha kalın. Maske takmayı zorunlu hale getirmeyeceğiz. İstemezlerse takmayabilirler" açıklamasında bulundu.

Ürdün Sağlık Bakanı Saad Cabir çağrı yaptı

Ürdün Sağlık Bakanı Saad Cabir de, vatandaşlara koronavirüs salgınından korunmak için "maske yerine puşi veya burka takma" çağrısında bulundu.

New York'ta kentin sağlık yetkililerinin yayımladığı yeni bir bültende ise, virüs kapan insanların Covid-19 hastalığını, belirti göstermeden günler önce yayabildiği belirtildi.

Açıklamada "yüzünüzü örtmeniz Covid-19'un diğer insanlara yayılmasını önleyebilir, dolayısıyla her evden çıktığınızda maske takmalısınız" denirken, herhangi bir bez, eşarp veya atkının da kullanılabileceği kaydedildi.

Ancak halktan, ameliyat maskesi kullanmamaları istendi ve bunların öncelikle hemşire, doktor ve ambulans görevlileri gibi sağlık çalışanlarına gerektiği vurgulandı.

Avrupa'daki bazı sağlık bilimcileri de, ölümcül koranavirüs salgınına karşı yüz ve gözleri örten burka ve maskeyi önerdiler.

Diyanet Duyurular Sayfamız için TIKLAYINIZ

 

Diyanetliler Platformu  Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Dini Haberler Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Kaynak:Yeni Akit


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kur’an’la Dalga Geçen Hakan Aygün Cezaevini Boyladı!Önceki Haber

Kur’an’la Dalga Geçen Hakan Aygün Cezaev...

Din Görevlileri Maaşlarından Her Ay Bağış YapacakSonraki Haber

Din Görevlileri Maaşlarından Her Ay Bağı...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!