Reklamı Geç
KURBAN PAYLAŞMAKTIR

Cami imamının Camiye girmesi yasaklandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Cami imamının Camiye girmesi yasaklandı
Erenler'de bulunan bir camide görevli cami imamının Müftülük tarafından camiye girilmesinin yasaklandığı iddia edildi.

Erenler Yeşiltepe Mahallesi'nde bulunan Hz. Ömer Camii'nin imamı Muhammet Koral 5 ay önce, Sakarya Üniversitesi Kampüs Camii'nde görevlendirildi. Bu atamanın zoraki bir şekilde yapıldığı öne sürüldü. Yaşanan bazı gelişmelerin ardından Koral hakkında iki kez soruşturma açıldığı ve Koral'ın camiye girişinin yasaklandığı söylendi.

Erenler’de bulunan Hz. Ömer Cami görevlisi İmam Muhammed Kural, cami derneğinin ve müftülüğün kararı ile 5 ay önce Kampüs Camisine gönderildi.

Bu karara tepki gösteren cemaat ile dernek arasında ipler gerildi. Caminin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada imamın başka camiye atanmasının sebebi olarak dernek başkanı ve yanındaki birkaç kişinin iftirası olduğu ileri sürüldü.

5 aydır camiye gelemeyen imam cemaatiyle beraber sabah namazı kılınca camide gören yapan mevcut imam tarafından müftülüğe şikayet edildi. İddia o ki İmam Muhammed Kural’ın camiye girmesi bir yazı ile kendisine tebliğ edildi.

Konuyla ilgili Hz. Ömer Camii ve Kur'an Kursu adlı sosyal medya hesabından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Camimizde yaşanan durumlarla ilgili sizleri bilgilendirme gereği hasıl oldu.Bildiğiniz üzere Camimizin İmamı Muhammet Koral Hocamız Sakarya Üniversitesi Kampüs camisine beş ay önce görevlendirilmişti.Bu görevlendirme hocamızın isteği dışında zoraki bir görevlendirmeydi buna rağmen hocamız camide gerginlik yaşanmaması adına sessiz kalmasına rağmen Dernek başkanı ve yanındakilerin iftiraları sebebi ile hocamıza soruşturma açılmış bütün baskılara rağmen soruşturma hocamızın lehine sonuçlanmıştır. Buradan bir sonuç çıkmayınca bu sefer de müftülük hocamızın kendi isteğiyle başka camiye gitmesi için baskı yapmış hocamız boyun eğmeyince bu sefer aynı iftiralarla il müftülüğünce ikinci soruşturma açılmış ve hala devam etmektedir.
Son olarak beş aydır camiye girmeyen hocamız cemaatiyle beraber olmak adına regaib kandili sabahında sabah namazı kıldırınca dernek başkanı ve vekaleten camimizin imamlığını yapan mevlüd hoca tarafından müftülüğe şikayet edilmiş ve kadrosu ve evi hala camimizde olmasına rağmen hukuksuz bir yazı ile hocamızın camiye girmesi yasaklanmıştır. Hocamız neden camiye hiç gelmiyor diyen cemaatimizin bilgilerine..."
Sakaryayenihaber.com

 

Diyanetliler Platformu  Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Dini Haberler Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

 

Diyanet Duyurular Sayfamız için TIKLAYINIZ

Kaynak:Ajanslar

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 1
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 1
    KIZGIN
CAMİ VE KUR’AN KURSLARININ DENETİMİ GÖZARDI EDİLMEMELİDİRÖnceki Haber

CAMİ VE KUR’AN KURSLARININ DENETİMİ GÖZA...

Mevlid-i Nebi Gençlik Yarışması Soru ve CevaplarıSonraki Haber

Mevlid-i Nebi Gençlik Yarışması Soru ve...

KURBAN PAYLAŞMAKTIR

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!