Çılgın İmam\'dan haber var!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
0
Alanyurt Hüdai Camii\'nde özellikle gençlerin camiye kazandırılması için bir dizi faaliyet gerçekleştiren ve yurt dışı görevi için İngiltere\'ye giden Hüdai Camii Eski İmam Hatibi Murat Küçük, yeni görevi ve ilk izlenimlerini kaleme aldı.

İzlenimlerini Okur gazetesi ile paylaşan Murat Küçük, "Büyük bir merakla uçağa bindim. Nasıl bir memleket, nasıl insanlarla karşılaşacağım, acaba neler yapabilirim orada? Gibi kafamda soru işaretleri vardı. Daha sonra Londra'da uçaktan indim. Kalacağım eve gidene kadar, büyük bir merakla etrafı temaşa ettim. Sokaklar, dükkânlar, ışıklandırmalar, kırmızı elbiseli Noel giysileri, insanların giyim kuşamları, dış görünüşleri... Bize ne kadar çok benziyorlar veya biz ne kadar çok onlara benzemişiz"

MİLLETİMİZ ADINA ÇOK DERİNDEN ÜZÜLDÜM

"Bir müddet Londra'da kaldıktan sonra Almanya'ya gittim. Anladım ki hepsi birbirine benziyor. Peygamber Efendimiz'in (S.A.V), "Kişi arkadaşının dini üzerinedir" Hadis-i Şerif'ini ço yerde hatırladım. Ve milletimiz adına çok derinden üzüldüm"

DİNDEN KÜLTÜRDEN VE DİLDEN UZAKLAŞMA VAR

"İngiltere'deki Türk kardeşlerimizden edindiğimiz kadarıyla, camiden, cemaatten uzak duran, İslami çalışmalara katılmayan, çocuklarını bu konuda yönlendirmeyen ve takibini de yapmayanların çocukları dinden uzaklaşmış ve geleneklerini hatta dillerini bile unutur hale gelmişler"

HIRİSTİYANLIĞI SİYAHİLERE BIRAKMIŞLAR

"Bu memlekette insanlar kiliseye pek fazla girip çıkmıyor. Halkın, özellikle gençlerin Hıristiyanlıkla, kiliseyle çok fazla bağlantısı yok. Herkes Sabah işe gider, akşam işinden gelir. Cuma ve Cumartesi günleri eğlence mekânlarının önünde uzun kuyruklar oluyor. Yani hafta içi çalışıp, hafta sonu paralarını yer içerler. Yarını düşünmek, birikim yapmak, hiç adetleri değil. Ayrıca Hıristiyanlığı da siyahilere bırakmışlar"

ALLAH HEPSİNDEN RAZI OLSUN

"Bu eksi tarafların yanında iyi tarafları da var İngiltere'nin. Diyanetin ve Türkiye'deki farklı cemaatlerin camileri, kursları var. Bunun yanında bayanların da ayrıca çalışmaları var. Hatta bazı bölgelerde Türklerin okulları da var. Allah hepsinden razı olsun"

EVLER GENELDE 60 M2 CİVARINDA

"Havaları sorarsanız geldim geleli dumanlı, sisli veya yağışlı. Kar yağışı yok ama soğukluk üst seviyede. Halkın oturduğu evler genelde 60 m2 civarında, çok küçük. Aile bağları zayıf olduğu için herkes bireysel takılıyor"

"Thames River Nehri, televizyonlarda sıkça reklam edilse de, her gün çamur akıyor. Nerede İstanbul Boğazı, nerede Uludağ, nerede Oylat, Karadeniz, Marmara... Allah güzellikleri bizim memleketimize vermiş. Bir de sahip çıkabilsek... Allah memleketimizi ve İslam Alemi'ni her türlü tehlikeden korusun. Şimdiden İnegöl'ü, cami cemaatini, öğrencilerimi, arkadaşlarımı çok özlemeye başladım" dedi.

HABER: Serhat ÇİÇEK/Okur Gazetesi

Anahtar Kelimeler:

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Her Gün Bir Ayet Bir HadisÖnceki Haber

Her Gün Bir Ayet Bir Hadis

70 Milletvekili Hataylı İmamı Camide Ziyaret EttiSonraki Haber

70 Milletvekili Hataylı İmamı Camide Ziy...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!