Çin, İsrail'in ikiz kardeşi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
0
Yaptığı katliamlarda Doğu Türkistan’ı kan gölüne çeviren Çin, dünyaya meydana okuyor. Başörtüsü, takke, tesbih gibi İslami sembolleri terör unsuru sayan Çin, Doğu Türkistan’da Müslüman avı yapıyor. Katliamları ve zulmüyle İsrail’in bir benzerini gerçekleştiren Çin, terör örgütünün siyasi uzantısı HDP’yi Pekin’e davet ederek de Türkiye’yi tehdit ediyor.

Dünya Uygur Kongresi Genel Başkan Yardımcısı Seyit Tümtürk, yaptığı katliamlarla Doğu Türkistan halkına psikolojik baskı uygulayan Çin'in adeta dünyaya meydan okuduğunu belirterek, "Çin komünist yönetimi, İslam'a, Müslümanlara karşı adı konmamış bir savaş ilan etti. Maalesef dünya hâlâ duyarsız" dedi. Tümtürk, yaptığı açıklamada, bu yıl yine Doğu Türkistan'da ramazanda Müslüman Uygur Türklerinin oruç tutmasına izin verilmediğini, halkın da buna tepki gösterdiğini söyledi.

ORUÇ TUTMAK YİNE YASAK

Ramazanda orucun yasaklandığı tek İslam coğrafyasının Doğu Türkistan olduğunu ve bundan derin üzüntü duyduklarını kaydeden Tümtürk, "Geçtiğimiz yıl da oruç yasaklanmıştı. Yarkent ilçesine bağlı köylerden yasağa tepki gösterilmesi sonucu halk sokağa dökülmüş ve katliam gerçekleşmiş, 3 bin Doğu Türkistanlı kardeşimiz Ramazan Bayramı'nın birinci günü şehit edilmişti" ifadelerini kullandı.

RESTORANLARDA İÇKİ ZORUNLU

Öğrenci, öğretmen, işçi, memur ve resmi sıfatı bulunan herkesin oruç yasağı kapsamına alındığını kaydeden Tümtürk, "Bu oruç yasağından sonra lokantalarda, restoranlarda 6 çeşit içki bulundurulmak zaruri hale getirildi. Bunu uygulamayanlar suç işlemiş muamelesi görüyor" dedi.

ÇİN, DÜNYAYA MEYDAN OKUYOR

Müslüman Uygur Türklerinin yaşadığı bölgelerde birkaç gün önce gündüz içki festivali düzenlenerek İslam ve Müslümanların oruç ibadetiyle dalga geçilip halkın kışkırtıldığını anlatan Tümtürk, şöyle devam etti:

"Bu olayların devamında Kaşgar'da bir karakola Uygurlar taşlı sopalı saldırı yaptı. Asker ve polislerin olaya müdahale etmesi sonucu çıkan olaylarda 100'ün üzerinde Doğu Türkistanlı kardeşimizin hayatını kaybettiğini öğrendik. Çin, Doğu Türkistan'daki Müslümanların inancına, kültürüne, geleneklerine karşı tacizde bulunup halkı kışkırtarak sokağa teşvik ediyor. Sokağa çekilen halk da katliamdan geçirilerek çok ağır bedeller ödetiliyor. Yaptığı katliamlarla Doğu Türkistan halkına psikolojik baskı uygulayan Çin, adeta dünyaya meydan okuyor." Tümtürk, 1949'da Doğu Türkistan bağımsız bir devletken uluslararası hukuk kurallarını ihlal ederek bölgeyi işgal eden Çin'in, 66 yıldır fiili işgal ve sistematik asimilasyon politikası uyguladığını belirterek, Doğu Türkistan'da yaşananlara Batı'nın duyarsızlığı, İslam dünyasının suskunluğunun Çin'e gizli destek algısı oluşturduğuna dikkati çekti.

HDP’NİN ÇİN’E DAVET EDİLMESİ

Çin Komünist Partisi'nin, HDP'lileri Pekin'e davet etmesine tepki gösteren Tümtürk, Pekin ve Urumçi'yi kapsayan ziyareti çok manidar bulduklarını söyledi. Tümtürk, "Çin, Türkiye'nin, kan, inanç, tarih bağı bulunan Doğu Türkistan ile Uygur Türkleri ile ilgili direncini, heyecanını, refleksini kırmak için PKK terör örgütünün siyasi uzantısı HDP'yi Pekin'e davet ederek, Türkiye'ye karşı aba altından sopa göstermektedir" görüşünü bildirdi. Kaynak: Yeni Akit

Anahtar Kelimeler:

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ümmetin evlatları aynı sofradaÖnceki Haber

Ümmetin evlatları aynı sofrada

1 haftalık kursa git ayda 25 bin TL'lik işi kapSonraki Haber

1 haftalık kursa git ayda 25 bin TL'lik...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!