Diyanet’ten o iddialara cevap!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Diyanet’ten o iddialara cevap!
Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Burhan İşliyen, son günlerde bazı sosyal medya mecralarında yer alan sınavlarda torpil yapıldığı yönündeki iddialara cevap verdi, “Emin olun ki bu taleplerin hiçbir tanesi komisyonlara ulaştırılmıyor.” dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı, taşra teşkilatlarında İmam Hatip, Müezzin Kayyım ve Kur’an Kursu öğreticiliği istihdam etmek üzere 7800 kadar personel için yazılı ve sözlü sınav açmıştı.

DHBT sınavı sonrası uygulanan mülakat sınavlarına giren adaylardan ihtiyaç duyulan kadrolar için aday seçimi yapılmıştı.

Mülakatların ardından bazı sosyal medya mecralarında, sınavlarda torpil yapıldığına dair ortaya atılan iddialar tartışmalara neden olmuştu.

Diyanet Haber, Haber Merkezi olarak konuyu, aynı zamanda Başkanlığın İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğünden sorumlu Başkan Yardımcısı Dr. Burhan İşliyen hocamızla konuştuk.

İşliyen konuya dair Diyanet Haber’e yaptığı değerlendirmede, alışkanlık haline gelen bu durum karşısında endişeye gerek olmadığını ve hiçbir talebin komisyonlara iletilmediğini dile getirdi.

İşliyen şöyle konuştu:

- 20 bine yakın gencimiz mülakatlara girdi

Bilindiği gibi ocak ayı içerisinde diyanet işleri başkanlığı teşkilatına 7800 toplamda İmam Hatip Müezzin Kayyım ve Kur’an kursu öğreticisi alımı için mülakatlar yapıldı. Mülakatlar 20 ilde 21 sınav merkezinde 56 komisyon marifetiyle yapıldı. 20 bine yakın gencimiz mülakatlara girdi bunlardan 7800 tanesi seçilmiş oldu.

- Bir takım taleplerde bulunuyorlar

Tabi mülakatlar esnasında tanıyanlar, tanımayanlar işte bizim arkadaşımız, dostumuz, tanıdığımız, evladımız, çocuğumuz şeklinde bir takım taleplerde bulunuyorlar. Öyle bir alışkanlık uzun yıllardır var. Ama emin olun ki bu taleplerin hiçbir tanesi komisyonlara ulaştırılmıyor.

- Komisyonların dikkate aldığı temel husus ehliyettir, hakkaniyettir

Diyanet İşleri Başkanlığının tertip etmiş olduğu, oluşturmuş olduğu komisyonların dikkate aldığı temel husus ehliyettir, hakkaniyettir. Elinden geldikçe adalet anlayışı içerisinde Kur’an-ı Kerim’i usulüne uygun okuma, ses, makam ve dini bilgiler konusunda ehil olanlar seçilmeye gayret edilmiştir.

- Hiç endişe etmeye mahal yok

Kamuoyunda konuşulan efendim, elden ele dolaştırılan isimler falan baktığımız zaman pek çoğunun kazanamamış olduğunu görüyoruz. Dolayısıyla hiç endişe etmeye mahal yok. Kazanan gençlerimiz görevlerine başlayacaklar.

- Kazanamayanlar kazanabilmek için gayret edecekler

Kazanamayanlar inşallah yine bu sene içerisinde açılacak olan imamlık, müezzinlik, Kur’an Kursu öğreticiliği yarışını kazanabilmek için gayret edecekler. Özellikle Kur’an-ı Kerim bilgisini artırmaya, okumalarını düzgün hale getirmeye çaba gösterecekler. Cenab-ı Hakk çabaları emekleri karşılıksız bırakmayacaktır. Ben bütün gençlerimize başarılar diliyorum.

Diyanet Duyurular Sayfamız için TIKLAYINIZ

 

Diyanetliler Platformu  Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Dini Haberler Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Kaynak:Diyanet Haber


  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 4
    KIZGIN
İslamcılığın tasnifi ve İslami yorumun yenilenmesiÖnceki Haber

İslamcılığın tasnifi ve İslami yorumun y...

Seydâ Muhammed Konevî Hazretleri Hakk'a yürüdü!Sonraki Haber

Seydâ Muhammed Konevî Hazretleri Hakk'a...

Haber Yorumları

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!