Diyanet’ten personele zorla kitap aldırılması iddialarıyla ilgili açıklama

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Diyanet’ten personele zorla kitap aldırılması iddialarıyla ilgili açıklama
Diyanet İşleri Başkanlığı faaliyetlerini çarpıtarak toplumda nefreti körükleyen Sözcü Gazetesi, camilerde bulunması tavsiye edilen kitaplarla ilgili yeni bir skandala imza attı.

Diyanet İşleri Başkanlığını kasıtlı olarak hedef almaya devam eden Sözcü Gazetesi, Diyanet personelinin okuması ve camilerde bulundurulması tavsiye edilen kitaplarla ilgili skandal bir köşe yazısı yayınladı. 

Başkanlığın toplumun tüm katmanlarına yönelik yürüttüğü faaliyetlerinden rahatsız olan Sözcü Gazetesi, son olarak, Başkanlıkça din görevlilerine okuması ve camilerde bulundurması tavsiye edilen kitapları; "Zorla Kitap Aldırılması" başlığıyla servis etti.

Sözcü Gazetesi'nin yayınladığı bu köşe yazısıyla neyi hedeflediği merak ediliyor.

Sözcü Gazetesi camilerde kütüphane bulunmasını mı istemiyor yoksa din görevlilerinin kitap okuma alışkanlığından rahatsız mı oluyor?

Diyanet İşleri Başkanlığı, söz konusu köşe yazısına dair bir basın açıklaması yayınladı.

"Bugün Sözcü Gazetesi'nde yer alan, Saygı Öztürk imzalı 'Diyanet İşleri Başkanlığı öyle bir emir verdi ki!' başlıklı köşe yazısı üzerine aşağıdaki hususların kamuoyuyla paylaşılmasında fayda mülahaza edilmiştir." denilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Başkanlığımız, din görevlilerine yönelik okuma, yorumlama ve müzakere faaliyetlerinin geliştirilerek devam ettirilmesini, din hizmetlerinin verimliliğinin artırılmasının vazgeçilmez bir unsuru olarak görmektedir. Bu çerçevede, 2021 yılında ülke genelinde din görevlilerine yönelik “Kitap Oku-Yorum” başlığıyla bir proje hayata geçirilmiş ve proje kapsamında her ay için bir kitap belirlenmiştir.

Kitaplar, din görevlilerimiz ve vatandaşlarımızın istifadesine sunulmak üzere cami kitaplıklarına/kütüphanelerine kazandırılmaktadır. Ayrıca, din görevlilerine kitap satışı zorunlu tutulmamakta, bu konuda gönüllük esasına göre hareket edilmektedir.

Kitaplar, piyasa fiyatlarına oranla son derece uygun ve kampanyalı fiyatlarla il ve ilçe müftülüklerimize ulaştırılmaktadır. Kitapların maliyetlerinin farklılık arz etmesi ise baskı kalitesi, sayfa sayısı ve basıldığı dönemdeki kağıt maliyetleri ile yakından ilgilidir. Konunun yazar isimleri üzerinden değerlendirilmesi ise yanlış ve yanlı bir tutumdur.

Proje çerçevesinde kitapların toplu basımı ve gönderimi; hedef kitlenin daha hızlı, rahat ve uygun maliyetlerle kitaplara ulaşabilmesini sağlamaya yönelik idari bir tedbirdir ve kar amacı güdülmemektedir.

Proje hazırlık safhasında okunacak kitaplar belirlenirken yazarlara bilgi verilmemiştir. Ayrıca, Diyanet İşleri Başkanımız Sayın Prof. Dr. Ali ERBAŞ, Diyanet İşleri Başkan Yardımcımız Sayın Dr. Burhan İŞLİYEN ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Sayın İbrahim KALIN da bahsi geçen eserlerde telif ücreti almayarak “bila bedel” olarak eserlerini Başkanlığımıza devir ve temlik etmişlerdir. Bu sebeplerle, personele gönderildiği iddia edilen yazının telif ücreti almak suretiyle eser sahiplerine para kazandırmaya yönelik olmadığı açıkça anlaşılmaktadır.

Projede okunacak kitapların içeriğinden Başkanlığımızca icra edilecek sınav ve mülakatlarda soru sorulması hususunun din görevlilerinin kitap okuma ve müzakerelerine katılımlarının teşvik edilmesi amacının dışında yorumlanması ise son derece üzücüdür.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Diyanet Duyurular Sayfamız için TIKLAYINIZ

 

Diyanetliler Platformu  Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Dini Haberler Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Kaynak:Dini Haberler


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 1
    KIZGIN
İmam Hatip ve öğretmen eşi trafik kazasında vefat ettiÖnceki Haber

İmam Hatip ve öğretmen eşi trafik kazası...

Başörtülü diye okuldan atılan öğretmen için dev kampanyaSonraki Haber

Başörtülü diye okuldan atılan öğretmen i...

Haber Yorumları

  • Cevat Doğan17-12-2021 14:06

    Bakanlığımızın kitap oku-yorum projesini destekliyorum. Başkanlığımızın kitap ücretleri gayet makul seviyede. Diyanet'imiz din düşmanlarının saldırılarına aldırış etmeden devam ediyor. Vesselam...

  • Hsyn15-12-2021 08:27

    Alakası yok kitapları camii kütüphanesine koyacaksa bedava versin. İmamlara zorlasattılar. Satmayada devam ediyorlar. Gönüllülük esasmış. Çevir kazı yanmasın.

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!