Doç. Dr. Ali Öge Konya Müftüsü Oldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Doç. Dr. Ali Öge Konya Müftüsü Oldu
Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararlarına göre Konya İl Müftülüsü Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Öge oldu

Konya'nın yeni il müftüsü Doç. Dr. Ali Öge oldu

3 yıldır Konya İl Müftülüğü görevini yürüten Ahmet Poçanoğlu, yaş haddinden dolayı emekliye ayrılmıştı. Konya'nın yeni İl Müftüsü Doç Dr. Ali Öge oldu.

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Ahmet Keleşoğlu İlahiyat Fakültesi Temel İslam Bilimleri Bölümü Kur'an-ı Kerim Okuma ve Kıraat İlmi Ana Bilim Dalı Başkanı Doç Dr. Ali Öge, Konya'nın yeni il müftüsü oldu.

Doç. Dr. Ali Öge kimdir?
1973 Yılında Konya'da doğdu. Şems-i Tebrizi Camiinde tamamladığı hafızlık ve " aşere-takrib" eğitiminin ardından Konya İmam Hatip Lisesini 1994 yılında bitirdi. Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden 1998'de mezun oldu.

1997 yılında Diyanet İşleri Başkanlığının açmış olduğu imtihanı kazanarak İmam-Hatip olarak göreve başladı. 1998–2000 yılları arasında Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Konya'da bulunan Selçuk Eğitim Merkezi'ni başarıyla tamamladı. Kurul kararıyla Elazığ Harput Eğitim merkezine öğretmen olarak tayin edildi. Vaizlik görevinde de bulunan Ali Öge, 16.08.2011 tarihinde Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesine "Kur'an- Kerim Okuma ve Kıraat Ana Bilim Dalına yardımcı doçent olarak atandı. 22 Mart 2017 tarihinde doçent oldu.

Mehir Bülteni'nin editörlüğünü ve Makâlât isimli derginin yazı işleri müdürlüklerini yaptı. Konya İl Müftülüğü tarafından çıkarılan dergilerin editörlüklerinde ve yayın kurullarında görev aldı. 2000 yılı itibariyle haftalık televizyon ve radyo programlarına katılmaktadır. Arapça ve İngilizce bilmektedir. Yayımlanmış kitap ve makaleleri mevcuttur.

20 Mart 2021 tarihli Resmi Gazete'de yayınlanan İl Müftüleri Atama Kararları Konya İl Müftülüğüne atanmıştır...

Diyanet Duyurular Sayfamız için TIKLAYINIZ

 

Diyanetliler Platformu  Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Dini Haberler Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Kaynak:Dini Haberler


  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Mustafa Tekin Kahramanmaraş Müftüsü OlduÖnceki Haber

Mustafa Tekin Kahramanmaraş Müftüsü Oldu

Faruk Gürbüz Karaman Müftüsü olduSonraki Haber

Faruk Gürbüz Karaman Müftüsü oldu

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!