Fransa Aklını Başına Al

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Fransa Aklını Başına Al
Diyanet Bir-Sen Genel Başkanı Hasan Türüt, Fransa’da yayın yapan Charlie Hebdo Dergisi’nin Hz. Muhammed (S.A.V.)’den sonra hedef aldığı Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik hakaretine sert tepki göstererek, “ırkçı, faşist ve beyinsiz bir paçavranın hakaretleri olsa olsa kendi iç ruhlarını gösterir” ifadelerini kullandı.

FRANSA’YI UYARIYORUZ! AKLINI BAŞINA AL

Diyanet Bir-Sen Genel Başkanı Hasan Türüt, Fransa’da yayın yapan Charlie Hebdo Dergisi’nin Hz. Muhammed (S.A.V.)’den sonra hedef aldığı Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik hakaretine sert tepki göstererek, “ırkçı, faşist ve beyinsiz bir paçavranın hakaretleri olsa olsa kendi iç ruhlarını gösterir” ifadelerini kullandı.

Fransa’da İslam’a ve Müslümanlara yönelik saldırıların artmasını kaygıyla izlediklerini belirten Türüt, özgürlükçü ve insan haklarına saygılı bir sosyal hukuk devletinin din üzerinden ayrımcılık yapamayacağını ancak son zamanlarda Fransa’da yaşanan olayların uluslararası hukuku göz ardı ederek barbarlığa yöneldiğine dikkat çekerek şöyle dedi:

“Fransa’da Charlie Hebdo Dergisi isimli paçavra Hz. Peygamber Efendimiz (S.A.V.)’i aşağılayan karikatürleri yayınlamasının ardından Sayın Cumhurbaşkanımızı hedef alan yayın yaptı. Müslümanları kışkırtmak amacıyla yapılan iğrenç yayının amacı Fransa’da yaşayan Müslümanların ibadethanelerinin kapatılması için ortam oluşturmaktır.

İslam düşmanı ve Müslümanlardan nefret eden Fransa Cumhurbaşkanı Macron, bu ucuz dergiyi kullanarak Müslümanlara saldırmakta ve devlet eliyle provokasyon yapmaktadır. İğrenç karikatürleri devlet kurumlarında yayınlatması da bunun açık bir göstergesidir. Son olarak bu paçavranın Cumhurbaşkanımıza hakaret içeren yayını Fransa’nın ne kadar ırkçı, faşist, provokasyoncu ve din düşmanı bir devlet olduğunu göstermiştir. Bu yapılanlar 21. yüz yılın ayıbıdır. Düşünce özgürlüğü adı altında Cumhurbaşkanımıza yapılan ahlaksız saldırıyı şiddetle ve nefretle kınıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Cumhurbaşkanı bu ülkeyi ve bu milleti temsil etmektedir. Cumhurbaşkanına yapılan hakaret millete yapılmış demektir. Ülkemize, milletimize, dinimize ve Cumhurbaşkanımıza yapılan hakareti kabul edemeyiz. Fransa Cumhurbaşkanı Macron’un bu rezilliğe izin verdiği açıkça görülüyor. Böylesi bir rezilliğe göz yummak, açıkçası beyinsiz ve kirli zihniyetlerin ortaklığını gösterir. Avrupa Devletleri, bu rezillikleri kabul etmemizi beklemesin. Hem Macron’u hem de bu paçavra dergiyi şiddetle ve nefretle kınıyoruz. 

Demokrasi, insan hakları ve özgürlük söylemleriyle dünyayı uyutan Fransa’nın başını çektiği Avrupa Devletleri uluslararası hukuka saygı göstermeli, topraklarında yaşayan insanları milliyet ve dini inançları üzerinden ayrımcılığa tabii tutmamalıdır. Avrupa Devletleri iyi bilmelidir ki Müslümanların güvende olmadığı bir dünyada hiçbir dinin mensubu da güvende olamaz! Fransa’da ve Almanya’da camilere, Müslüman kadın ve erkeklere ve onların ibadethanelerine yapılan saldırılar Avrupa Devletlerini ve uluslararası cemiyetleri ayağa kaldırmalıdır. Müslümanlara yönelik bu saldırılar barbarlıktır, akıl tutulması ve cinnetlik halidir! Irkçı ve din düşmanlığı üzerinden yapılan siyaset kötü sonuçlar doğurur, ciddi tepkilere neden olur ve sonucunda hiçbir Avrupalı güvende olamaz. Nitekim Fransa’da ve Avusturya’nın başkenti Viyana’da meydana gelen son terör olayları da bunun ispatıdır.

Müslümanlar inanç bağlamında hiçbir millete barbarlık yapmaz. Ancak inançlarına ve kutsal değerlerine saldırı söz konusu olduğu zaman canı pahasına mücadele eder. Buradan uyarıyoruz! Müslümanların milli ve manevi değerleriyle uğraşmaktan vazgeçin. Dinimize, vatanımıza ve bayrağımıza dokunulduğunda sessiz kalmamız beklenmesin. Bizler, hiçbir dine hakaret edip saldırmayız. Dinimizin emrettiği gibi yaşar, her dine de saygı duyarız. Fransa, Türk Milletinin sabrını zorlamasın, aklını başına alsın. Charlie Hepdo denen paçavrayla ortak hareket eden Macron’u gafletten uyanmaya, aklını ve beynini kullanmaya davet ediyoruz. Devlet adamlığına yakışmayan bu tutum ve davranışlarından bir an önce vazgeçerek Müslümanlardan özür dilemelidir.”

Diyanet Duyurular Sayfamız için TIKLAYINIZ

 

Diyanetliler Platformu  Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Dini Haberler Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Şehit ve gazilerimize minnettarızÖnceki Haber

Şehit ve gazilerimize minnettarız

Fransa’da İslamofobinin anatomisiSonraki Haber

Fransa’da İslamofobinin anatomisi

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!