Güngören Müftüsü Tohumcu Göreve Başladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Güngören Müftüsü Tohumcu Göreve Başladı
Güngören'in yeni müftüsü göreve başladı. Trabzon Araklı İlçe Müftüsü olarak görev yapmakta iken İstanbul Güngören İlçe Müftülüğü görevine atanan Abdulkerim Tohumcu görevine başladı.

Araklı müftüsü Abdulkerim Tohumcu atandığı İstanbul Güngören müftülüğü görevine başladı.

Gittiği her yerde inanılmaz hizmetlere imza atan Abdulkerim Tohumcu özlenen beklenen örnek bir müftü oldu. Daha önceden Erzurumun Hınıs ilçesinde bir çok kuran kursu cami yapımında öncülük eden personelle bir abi kardeş gibi ilişki kurarak gönüllülük esasıyla bir ekip halinde çalışan ve büyük başarılara imza atan Tohumcu Araklı ilçesinde de aynı hız ve heyecanla hizmetlerine devam etti.

Araklı halkı tarafından sevilen Tohumcunun tayin haberi adeta küçüğünden büyüğüne kadar herkes tarafından büyük bir üzüntüye sebep oldu. Tohumcu Araklıdan ayrılırken kendisine neler söylemek istersiniz dendiğinde şöyle dedi: Bu bir bayrak yarışı sizin bıraktığınız şeyi başka birisi alıp aynı yerden devam eder. Biz de gittiğimiz yerde aynı anlayışla hareket edeceğiz. Ülkemin her yerinde görev yapmak benim için aynı heyecana vesiledir. Din Gönüllüsü olarak görevi Allah rızası için yapma inancı başarının ilk şartıdır. Ayrıca personele de aynı anlayışı yerleştirdiniz mi olmaz dediğiniz şeylerin olduğunu görüyor daha da motive oluyorsunuz. Halkımızın din görevlilerinin sahada her alanda hizmet ettiğini görünce din görevlisine karşı zaten var olan saygıları daha da artıyor. Bizim görevimiz adı üzerinde din gönüllüsüdürYani dinin istediği emrettiği her hizmet bizim asıl işimizdir. Bunun içerisinde sadece namaz kıldırmak yok. Yeri geldiğinde dertli insanın derdine derman olmaya çalışacaksınız çaresize çare olacak sıkıntı da olanın sıkıntısını giderecek unutulan insanların aslında unutulmadığını onlara hatırlatacak camiyi cemaati kuranı kuran kursunu sevdirecek peygamberimizin örnek hayatını davranışlarınızla insanlara göstereceksiniz. Başarı her zaman bu olmazsa olmazlarda saklıdır. Şunu itiraf etmeliyim ki  yaptığımız her işi personelimizin büyük özveri ve gayretleriyle yapıp başardık. Bsşardığımız işlerde Allah mükafatına nail eylesin. Yapmak isteyip de yapamadıklarımız nedeniyle de Allah affetsin diyorum. Çünkü özellikle bu sıkıntılı günlerde din görevlisi olarak yükümüz çok daha ağır.

Örnek müftü Tohumcunun bu nasihatlerini kulaklarımıza küpe ediyor yeni görev yerinde de aynı heyecan ve aşkla daha nice hizmetlere imza atacağına inanıyor  ve Yüce Allahtan muvaffakiyetler diliyoruz. 

Abdulkerim Tohumcu Kimdir:

Erzurum Pasinler İlçesi Porsuk Köyünde dünyaya gelen Tohumcu İlköğretimini Porsuk İlköğretim Okulunda okudu.1986 Yılında Ilıca Yavuz Selim Kuran Kursunda hafızlığını tamamlayarak 1987-1994 Yılları arası Erzurum İmam-Hatip Ortaokulu ile Erzurum İmam-Hatip Lisesinde Orta öğretimini tamamladı. Aynı Yıl Erzurum Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesini kazanarak üniversiteyi okumaya başladı. 2000 yılında Erzurum Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi bölümünden mezun oldu.

2001-2004  Yılları arasında  Diyanet İşleri Başkanlığı Konya Selçuk Dini Yüksek İhtisas Eğitim Merkezini tamamladı. Vatani görevini kısa dönem olarak İzmir Gaziemir ilçesinde yaptı.

2006-2011 yıllar arasında Almanya/Hagen Merkez Camisinde din görevlisi olarak çalıştı. 16 Ağustos 2011 tarihinde Hınıs İlçe Müftülüğü görevine atandı. 16 Ekim 2017 tarihinde Araklı ilçe müftülüğüne tayini çıktı. 3.5 yıl burada görev yaptıktan sonra 16 Mayıs 2021 tarihi itibariyle atandığı İstanbul Güngören iliçe müftülüğü görevine başlayan Abdulkerim Tohumcu Evli ve üç çocuk babasıdır.

Diyanet Duyurular Sayfamız için TIKLAYINIZ

 

Diyanetliler Platformu  Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Dini Haberler Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Kaynak:Dini Haberler


  • 0
    SEVDİM
  • 4
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Her Güne Bir Ayet, Bir Hadis, Bir DuaÖnceki Haber

Her Güne Bir Ayet, Bir Hadis, Bir Dua

Hüsnü Bayramoğlu son yolculuğuna uğurlandıSonraki Haber

Hüsnü Bayramoğlu son yolculuğuna uğurlan...

Haber Yorumları

  • Faruk orbeyi21-04-2021 01:49

    Allah kendisinden razı olsun hocamın hizmetlerine bizzat şahidiz.

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!